Bălu, după 3-2 la Poli II: „Primul joc pe un teren fără zăpadă”

Nu mai e tare mult şi reîncepe şi fotbalul, bineînţeles, cu acordul vremii. Aşa încît două timişene de Liga 3, una de locul 9, cu 21 de puncte, şi anume Poli II, şi o alta de locul 13, cu 14 puncte, Mama Mia Becichierecu Mic, s-au duelat vineri de la ora 15 pe un teren sintetic îngheţat, cu cîştig de cauză pentru oaspeţii pregătiţi de Sorin Bălu, 2-3 (0-0), după două reprize a cîte 60 de minute.

„Satelitul” polist, în derivă pe finele turului, în care nu mai marca din 29 octombrie, într-un 1-1 la Autocatania, şi nu mai cîştiga din 22 octombrie, într-un 5-2 tocmai cu Mama Mia, disputat şi-atunci pe un frig umed, a condus de două ori după pauză, dar în cele din urmă a cedat. „Experienţa superioară a jucătorilor de la Mama Mia le-a folosit să se adapteze mai bine terenului îngheţat. Abia de 3 zile am reuşit să îl deszăpezim, aşa încît n-am avut mult timp la dispoziţie pentru pregătiri propice. Nu-s supărat, băieţii au depus efort dar în cele din urmă experienţa în atare condiţii a contat. Avem totuşi o echipă ca şi de copii…”, a explicat Adrian Stoicov, care nu l-a putut utiliza doar pe Silaghi-Perju, cu o problemă la genunchi, rulînd în schimb tot restul lotului. În prima parte pe Iordache – Iovan, Bocşan, Dubei, Altmayer – Leagu, Artean, Szalkai – Vucea, Velici, Mucsi, iar în cea de-a doua pe Triţoiu – Damian, Iovan, Todorov, Zele – Stancu, Babic (50, Lupancu), Constantinescu – Essers (30, Pleşcan), Vîntură, Rotariu.

Antrenorul polist a spus că „în prima parte am jucat destul de rău iar după pauză am stat mai bine în teren, într-o formulă 4-3-3 pe care am testat-o azi, dar pe care n-am prea avut mult timp să o încercăm. Jocul a fost echilibrat, Mama Mia cu două-trei şanse în prima parte, noi cu cîteva replici în a doua, doar că atunci le-am făcut cadou două goluri, pe greşeli personale, la al doilea şi al treilea. E drept, şi ei au greşit la faza în care Essers a deschis scorul”.

Acum s-a jucat pe soare cu dinţi şi un teren sintetic deszăpezit, jur-împrejur cu mici munţi de nămeţi, semn al muncii asidue de înlăturare a zăpezii, bătaie de cap ce i-a redirecţionat pe polişti spre sala-„balon” a ex-arbitrului Sorin Altmayer: „Ne-a ajutat foarte mult zilele acestea, cu căldură în sală, cu plasa dată la o parte între cele două terenuri, pentru a avea mai mult spaţiu, dar oricum, pe asemenea suprafaţă în sală nu poţi prea mult lucra în plan tactic, tehnic ce mai poţi încerca. Vremea ne-a creat probleme dar ne-am continuat antrenamentele fizice în sala de forţă şi prin alergări de rezistenţă”.

Învingătoarea Mama Mia, cu numeroşi jucători noi în componenţă, a egalat prin fundaşul Situwe reuşita lui Essers, iar apoi prin Asoltanei, după ce Todorov făcea 2-1 cu capul, în urma unui corner. Ulterior, Dragodan a punctat pentru 2-3.

„Sunt mulţumit de evoluţia echipei mele, mai ales ţinînd cont că este primul joc amical disputat pe un teren neacoperit de zăpadă şi după cîteva zile de antrenamente doar pe gazon sintetic, pe suprafaţă mică, în sala-<balon> de la baza Alborz, a domnului Tibi Lajos”, a explicat Sorin Bălu, antrenor al învingătoarei, circumstanţele unui succes repurtat la 6 zile după revenirea din cantonamentul la Băile Herculane, unde Mama Mia ceda celor din Rovinari, cu 1-0, şi dispunea cu acelaşi scor de FC Hunedoara, prin golul lui Bîldea.

Şi apropo de numele noi, Bălu i-a rulat în prima parte pe Filip – Ştefanovici, Zurbagiu, Hecsko, Hodiş – Semenea, un junior de 1995 de la LPS Banatul, din grupa lui Vasile Gaboraş, Glava, adus de la FC Chişoda, Scânteie, Centea – Jilcu, sosit de la divizionara D mehedinţeană Recolta Benceu, şi Bîldea, iar la reluare pe Culda – Ţarălungă, care evoluează în fotbalul austriac, Situwe, Telescu, revenit în Timiş de la Victoria Brăneşti, Burduhos, de la Flacăra Făget – Radu, Luţă, Buda şi Asoltanei, şi acesta evoluînd în Austria, respectiv Dragodan, şi el de la Flacăra Făget, şi Costescu, vîrful Dragşinei.

Mama Mia şi-ar fi dorit să joace şi marţi, la Jimbolia, doar că timpul a generat amînarea amicalului, pe agenda lui Bălu figurînd deplasarea de marţea viitoare, la Gloria Arad.

Cît despre Poli II, aceasta va juca marţi la Arad, cu Naţional Sebiş, iar sîmbăta viitoare, la 12, cu liderul din C5, ACS Recaş, pe terenul sintetic, care va găzdui duminică la amiază şi un interesant duel juvenil, între viitoare adversare în Seria a 7-a a Campionatului Naţional de juniori I, mai exact în play-off, şi anume Poli ´93, pregătită de Robert Fruşa, cu LPS Banatul ´94, sub comanda lui Cristi Petcu.

Apropo de care, juniorul Birău, campion naţional de juniori B, va evolua în retur la Naţional Sebiş, în vreme ce ex-colegul său la LPS Banatul, Aniţoiu, la Luceafărul Oradea.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: