Bălu resuscitează Mama Mia: la primul punct, 0-0 la Beiuş

Mama Mia a împiedicat vineri după-amiază o echipă de pe podiumul seriei a cincea în Liga 3, chiar pe terenul acesteia, semn că impactul numirii unui nou cuplu de antrenori, Sorin Bălu şi Narcis Petre, a dat roade cu efect imediat, timişenii smulgând ce-i drept abia în etapa a opta primul punct stagional, şi încă în deplasare, după ce în precedentul meci disputat în calitate de oaspeţi, la Caransebeş, marcau primul gol „extern” într-un 3-1. A fost CF Bihorul Beiuş – AS Nova Mama Mia 0-0.

„Pe final chiar am forţat victoria”, s-a referit antrenorul Bălu la introducerea lui Birău în ultimele minute de joc, juniorul născut în 1994 şi tocmai lansat de LPS Banatul ratând singur cu portarul.

Învinşi în prealabil cu 2-0 la Sebiş şi 1-0 la Făget, divizionarii C au confirmat pe arena Bihorului Beiuş vorbele noului lor antrenor, Sorin Bălu, care se declara optimist înaintea primului antrenament cu Mama Mia, derulat marţi, când spunea că „echipa are potenţial, există talent”.

„Am obţinut un 0-0 şi încă la o echipă grea a seriei, deşi s-ar fi putut încheia chiar mai bine, dar am ratat în ultimul minut singuri cu portarul. E totuşi bine, ne trebuia ca aerul acest prim punct”, a remarcat la final Sorin Bălu. Mama Mia este prima echipă care să stopeze Bihorul pe terenul din Beiuş, unde a câştigat  cu 1-0 şi de două ori cu 2-1 precedentele meciuri pe teren propriu din acest campionat.

„Am avut parte de un debut foarte greu, un meci care puteam să-l pierd dar să-l şi câştig. Rezultatul este echitabil, la o analiză a evoluţiei echipelor dar în ultimele 5 minute am avut două mari oportunităţi, una prin Bâldea, în urma unei acţiuni individuale, în care un adversar a deviat involuntar balonul şi portarul Bihorului a respins cu un reflex uimitor, iar cealaltă în minutul 90, când Aniţoiu a centrat de pe stânga şi internaţionalul Birău a reluat de la doar 2 metri, în portar”, a spus antrenorul celor din Becichierecu Mic, Sorin Bălu.

„În aceste câteva zile am lucrat la aspectul psihologic, căci echipa era picată, după ce din 7 meciuri nu scosese nici-un punct. La unele meciuri a fost vorba de ghinion şi neşansă, Mama Mia nu era o echipă de ultimul loc, fără punct. Am mai lucrat şi la aşezarea din punct de vedere tactic”, a completat Bălu, care a utilizat formaţia Filip – Ştefanovic, Situwe (cpt), Heckso, Radu – Aniţoiu, Luţă, Zurbagiu, Hodiş (7, Feraru; 89, Birău) – Bâldea (87, Buda), Bogdan (88, Centea). Pe bancă: Laurenţiu .

„Cu foarte mulţi dintre jucătorii din lot am mai lucrat înainte, la alte echipe, aşa încât Mama Mia nu era o necunoscută. Atitudinea lor a fost remarcabilă şi chiar vreau să le mulţumesc pe această cale. Le-am explicat că în momentul în care cred în ei şi în mine, putem obţine rezultatele dorite, prin seriozitate, disciplină, perseverenţă, punctualitate”, a mai spus Sorin Bălu, care îşi va pregăti echipa pentru vizita unei fruntaşe, sâmbăta viitoare de la ora 15, într-un derby timişean cu ACS Recaş.

Vom reveni şi cu o cronică a succesului „satelitului” polist SC FC Timişoara II, 6-1 în duelul timişean cu Flacăra Făget, într-o rundă a opta în care Şcolar Reşiţa i-a administrat primul eşec Autocataniei Caransebeş, 2-1.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: