”Banat Champions League”, la 2007 și 2008, în sala din Giarmata: prime rezultate

Competiția juvenilă inițiată de FC Porto Bega, pe nume ”Banat Champions League”, a debutat în sala de sport din Giarmata cu primele jocuri ale ediției inaugurale a acestei întreceri a copiilor fotbaliști, startul fiind oferit de grupările înscrise la generațiile 2007 și 2008.

După cum anunțam în prealabil, este vorba despre mai multe turnee de sală, derulate pe etape și adresate copiilor de 7, 8 și 9 ani, la inițiativa celor de la FC Porto Bega, care au dorit astfel să umple golul existent în calendarul până la primăvară al elevilor-fotbaliști, sub o formă organizatorică structurată pe mai multe runde, sub simbolica denumire ”Banat Champions League”. ”Participă 8 echipe pe generație iar fiecare echipă va avea 5 jocuri în decursul etapelor desfășurate și campionatul se va încheia în februarie, în vacanța dintre semestre, cu un turneu final la Timișoara, unde sperăm să participe și câte două echipe din județele Caraș Severin, Mehedinți și Hunedoara. Un proiect pionier care sperăm că va lua o mare amploare la nivel național, ce vine în sprijinul micuților fotbaliști născuți în anii 2007, 2008 și 2009, întrecerea fiind denumită simbolic Banat Champions League. Scopul acțiunii este de a da o atenție sporită instruirii copiilor încă de la vârste mici, de a-i obișnui pe aceștia cu întrecerea și de a atrage un număr cât mai mare, alături de antrenorii lor, pentru a face sport de performanță”, a explicat motivația demersului Tiberiu Turloiu, diriguitor al grupării FC Porto Bega Timișoara.

Giarmata a fost așadar primă gazdă a jocurilor, încheiate la grupa de vârstă 2007 cu următoarele rezultate: FC Porto Bega – LPS Banatul Timișoara 1-14, ACS Leu Giarmata – FC Dumbrăvița 9-0, LPS Banatul – AS Recaș 12-0, FC Porto Bega – ACS Leu Giarmata 0-4 și AS Recaș – AS Dumbrăvița 0-4.

La cei mai mici, în grupa de vârstă 2008, AS Dumbrăvița – LPS Banatul 4-0, Academia Atletico de Madrid Timișoara – AS Recaș 2-4, AS Recaș – AS Dumbrăvița 0-2 și LPS Banatul – Academia Atletico de Madrid Timișoara 2-3.

Copiii de 7-8 ani implicați în debutul ”Banat Champions League” au jucat cu mingile Lotto numărul 4 oferite de Marcel Răducanu. Alături de inițiatorii proiectului, FC Porto Bega și Banat Sport Events, prin protocolul încheiat, sunt DSTJ Timiș, AJF Timiș și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

(sursa foto: Porto Bega Timișoara – facebook)

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: