Baranyi deschide scorul la mijlocul părții a doua, Internațional ia primul punct acasă în 2018 cu întâiul gol în 7 jocuri din retur

Plasată undeva spre fruntea restului plutonului din Seria a IV-a în Liga 3, nou-promovata ACS Ghiroda a adăugat sâmbătă seară recentelor victorii acasă cu 2-0, dar și la Jimbolia, și o primă remiză în sezonul de primăvară, la încheierea primei jumătăți a returului, într-o etapă a 22-a fără succese în deplasare dar numai cu două rezultate de egalitate, după ce a deschis scorul în Gorj la mijlocul reprizei a II-a, fiind totuși egalată până la final.

Doar în cea de-a șasea rundă din turul seriei vestice se mai întâmpla în acest campionat ca oaspeții să nu învingă pe terenuri adverse, ceea ce s-a repetat vineri și sâmbătă în C4 la cea de-a șaptea bornă a sezonului de primăvară, numai 3 fiind formațiile vizitatoare care au înscris afară iar două dintre acestea au și remizat, o premieră pentru timișeni la capitolul rezultate de egalitate în deplasare, după cele 3 draw-uri consemnate în prima jumătate a sezonului pe propria arenă ”Emilian Pavel”: CS Internațional Bălești – ACS Ghiroda 1-1 (0-0).

Ieșiți cu brio din strânsoarea celor 4 apariții într-o săptămână și jumătate, învingători la Jimbolia iar apoi tot cu 2-0 și acasă, pe rând, cu Gloria Cermei și Național Sebiș, nou-promovații bănățeni au evitat cea de-a treia înfrângere în deplasare din 2018, pășind în față printr-o remiză în Oltenia, de la acel 2-1 pentru FC Hermannstadt II pe Cibin în urmă cu două săptămâni.

Ținând însă cont că jucau pe terenul unei nou-promovate clasate pe penultimul loc și cu o zestre de goluri marcate sub media unitară pe etapă, dar și că au deschis scorul la mijlocul reprizei secunde, timișenii pot regreta că au trecut pe lângă cel de-al patrulea triumf în deplasare în C4, după cele cu goluri multe din tur, 2-5 în runda a patra la Cermei și 2-4 la Giarmata în cea de-a X-a, plus mai recenta victorie în fief-ul ”lanternei roșii”.

Alexandru Baranyi

ACS Ghiroda a deschis scorul la mijlocul reprizei a II-a, prin golgeterul echipei, Alexandru Baranyi, din voleu, expediat din marginea careului de 16 metri: 0-1 în minutul 68. Ceea ce au izbutit însă la Bălești în luna martie nou-promovatele ACS Șirineasa, ca lider, și Șoimii Lipova, și anume să mențină minimul avantaj și să învingă cu 0-1, n-a reușit și nou-promovata din Timiș.

Căci nou-promovații din Gorj au egalat peste numai 10 minute, prin Cristea, semnatar al primului gol pentru Internațional în returul din 2018, în urma unei nefaste serii de 5 înfrângeri la zero, inclusiv în deplasare, la ACSO Filiași și Millenium Giarmata de fiecare dată cu 3-0 iar cel mai recent, cu 7-0, la CS U Craiova SA 2. Este totodată abia al doilea punct adjudecat în noul an de oltenii din Bălești, după debutul remizat alb pe 9 martie la Deva.

Timișenii au mai scuturat o dată plasa spre final, în minutul 84, după ce în faza inițială același Baranyi șuta din afara careului, de la 20 de metri, balonul respins de portar fiind reluat în ațe de rezerva Damir Totic, țâșnit din urmă însă semnalizat a fi fost în ofsaid, decizie contestată de vizitatori.

Vlad Bura a spus că ”am avut 6-7 ocazii de care n-am reușit să profităm. A fost un meci pe care l-am dominat în marea sa majoritate. Trebuie să schimbăm mentalitatea și să abordăm cu mai multă seriozitate și implicare partidele următoare. Sub nici o formă nu sunt mulțumit de acest rezultat.”

ACS Ghiroda: Gakos – Semeniuc, Gavriluță, Hotca, Ciobanu (65, Mureșan), Neamțu (78, Pop), Popa, Saizu, Mancaș, Matiș (55, Totic), Baranyi.

Rezerve: Barbu – Lazăr, Berivoiescu, Holovcici.

Ghirozenii trec de-acum la disputele cu grupările hunedorene, sâmbătă de la ora 17 acasă cu CNS Cetate Deva, iar apoi în intermediara de miercuri la Petroșani cu liderul ACS Șirineasa, pe finele lunii aprilie având programată partida pe teren propriu cu CS Millenium iar până la încheierea sezonului mai având ieșiri la Pâncota, cu nou-promovata din Lipova, la ACSO Filiași și Reșița.

Clasamentul actualizat și programul etapei viitoare, a 23-a, pe coloana datelor tehnice. Rezultatele etapei în C4, în care AFC Hermannstadt II a stat, mai jos:

(vineri, 13 aprilie):

ACSO Filiaşi – Millenium Giarmata 3-1 (3-1): Cosmin Calu (19 – pen.), Cristian Preda (37), Fabian Cruşoveanu (40) – Michel Rosenblum (35)

CNS Cetate Deva – CS U Craiova II 2-0 (2-0): Adrian Bedea (13), Robert Cristian (36).

(sâmbătă, 14 aprilie):

ACS Şirineasa – Şoimii Lipova 5-0 (3-0): Cătălin Ţîră (16), Dudu Drugă (26), Georgian Honciu (41 – pen.), Andrei Dragu (58), Daniel Cocină (81)

Naţional Sebiş – CSM Şcolar Reşita 1-1 (0-0): Dragoş Săulescu (58) – Laurenţiu Breşneni (47)

Gloria Lunca Teuz Cermei – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 4-0 (0-0): Andrei Sulea (50, 76), Alexandru Sabău (66), Florin Berari (72)

CSM Lugoj – Centrul Naţional de Pregătire Timişoara 1-0 (0-0): Szabolcs Szekely (72)

Internaţional Băleşti – ACS Ghiroda 1-1 (0-0): Cristian Negrea (78) – Alexandru Baranyi (68).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: