Baranyi ratează un penalty în minutul 2, Staicu aduce Reșiței primul succes afară în minutul 8

CSM Școlar Reșița, vicecampioană a ultimelor două ediții în seria vestică din Liga 3, a izbutit vineri după-amiază să spargă gheața în deplasările din actuala campanie, la cea de-a șasea încercare: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSM Școlar Reşiţa 0-1 (0-1).

Runda în curs, de la capătul celei de-a doua treimi a turului în Seria a IV-a din Liga 3, le-a găsit pe oponentele din județele Banatului pe poziții vecine în ierarhie, ambele pe trepte inferioare celor pe care încheiau precedentul sezon, nefiresc de joasă în cazul cărășenilor, doar pe locul 11, iar doar alte două cluburi având mai puține victorii decât CSM Școlar în cursul primelor nouă etape. Iar cu câte numai 10 puncte în cont, adversarele de pe arena ”Emilian Pavel” se aflau mai aproape de penultima clasată decât de ocupanta ultimei poziții a podiumului, cu 19.

Ceea ce le-a obligat să caute victoria iar debutul meciului a fost furibund, cu faze cheie în ambele careuri, fără însă ca gazdele din Ghiroda să profite de o primă foarte mare oportunitate, și binecunoscute sunt vorbele cu ocaziile ratate, care se răzbună.

Căci deja în minutul 2 timișenii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, portarul Zimmermann apărând însă şutul golgheterului galben-albaștrilor, Alexandru Baranyi.

În replică, după numai 6 minute, oaspeţii din Valea Domanului aveau să înscrie unicul gol al meciului, prin timișoreanul Marius Staicu, fost jucător printre altele și al lui ASU Politehnica, suficient pentru ca reșițenii să smulgă primul triumf în deplasare din această campanie.

Un nou început de bun augur pentru CSM Școlar, a cărui bancă tehnică a fost preluată de Leo Doană după demisia lui Octavian Benga în urma etapei anterioare, reșițenii punând astfel punct unei serii de rezultate nesatisfăcătoare pe drumurile din vest, 2-1 pentru CS Gloria Lunca-Teuz la Cermei, 0-0 la Lugoj, 2-1 pentru CS Millenium la Giarmata, 2-2 la Cugir și, cel mai recent, 2-1 pentru CNS Cetate, la Deva.

De partea cealaltă, galben-albaștrii din Ghiroda au suferit a doua înfrângere acasă în acest campionat, după usturătorul 1-5 din urmă cu 6 etape cu Crișul Chișineu Criș, bilanțul timișenilor pe ”Emilian Pavel” trecând pe minus, 5 2 1 2 8-9 7 puncte. Iar cum timișenii au înregistrat deja și 4 eșecuri în deplasare, situația lor nu este tocmai roză înaintea a două ieșiri consecutive, la Avrig și Deva, urmate de ultimele apariții pe teren propriu, cu arădenele din Sebiș și Lipova, intercalând descinderea la codașa din Ocna Mureș. Comparativ, anul trecut după 10 etape galben-albaștrii dețineau deja în cont 16 puncte, pe ultima treaptă a podiumului.

Meciuri acasă cu cei din Sebiș și Lipova, iar la căderea cortinei peste sezonul de toamnă și cu cei din Galda, și pentru CSM Școlar Reșița, în al cărei program mai figurează în tur ieșirile la Ocna Mureș și Dumbrăvița, roșu-negrii sperând să mai recupereze din terenul pierdut.

Orlando Trandu, antrenor secund al celor din Ghiroda, a spus după înfrângere: ”Chiar nu meritam să pierdem astăzi! După ratarea penaltiului, am mai ratat două situaţii clare de gol… Iar când nu înscrii, normal că adversarul nu te iartă, și aşa s-a întâmplat cu noi. Continuăm să avem prea multe greşeli individuale pentru acest nivel. Nu ştiu care sunt cauzele, le vom analiza şi vom trage linie la sfârşitul turului. Dar uite că pierdem puncte şi asta ne va costa la sfârşit”.

Una peste alta, într-o privire de ansamblu peste etapa a zecea, primele 3 timișene implicate vineri în întreceri au pierdut pe linie, ceea ce se mai întâmpla doar în runda a patra.

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Gakos – Semeniuc, Mureșan, Hotca, Horcea (min. 90, Ciobanu), Mancaș, Giuricici (min. 75, Țugui), Saizu, Berivoiescu (min. 18, Sofran), Jichici (min. 85, Totic), Baranyi.

Antrenor Remus Steop.

Rezerve: Filip, Holovcici, Vasiliu.

CSM Școlar Reșița: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Breșneni, Vadasis, Ene, Taciuc, Toma (min. 85, Mierlici), Săulescu (min. 89, Prodan), Staicu (min. 73, Izmană).

Antrenor: Leontin Doană.

Rezultatele de vineri în C4, clasamentul actualizat și programul etapelor a X-a și a XI-a, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 4 =

 


Alte articole legate de acest subiect: