Basic instinct

Echipa naţională a României va disputa la Cluj un meci amical cu reprezentativa Turciei. Va fi un duel al generaţiilor între doi antrenori români, Mircea Lucescu şi Cosmin Contra. Un fost rival al lui Lucescu, Cornel Dinu, este urecheat de Contra deoarece a afirmat că atât el cât şi Adrian Mutu au făcut mai mult rău decât bine la Dinamo. Problema este că nu doar Dinu este de această părere, mulţi fiind în asentimentul acestuia. Aşa că lui Contra i-ar lua mult timp să-i admonesteze pe toţi, dar să-l lăsăm să se concentreze la cele două jocuri amicale ale României.

Arbitrajele foarte slabe din campionatul nostru nu mai contenesc, dar acest aspect nu scuză ieşirile unor antrenori care au un comportament la limita bunului simţ. Şi sunt mereu aceiaşi. Mai mult, ei transmit starea de nervozitate propriilor jucători, care nu se pot concentra asupra partidelor. În pofida sancţiunilor, ei revin şi scandalizează pe toată lumea.

Il n’a duré que les roses. Activitatea fotbalistică a lui Sorin Drăgoi s-a terminat la fel de brusc cum a şi început. Acesta a demisionat din postul de preşedinte al clubului ACS Poli Timişoara, urmând ca un nou preşedinte să fie numit la începutul anului viitor.

FCSB s-a instalat pe primul loc în liga întâi şi i-a creat lui Dică o falsă impresie că este lider, chiar dacă nu este un antrenor titrat. Echipa Viitorul îşi continuă evoluţiile bune şi îşi asigură un loc în primele şase ale clasamentului. Deşi a avut toate atuurile la îndemână, ACS Poli nu a reuşit victoria în faţa ultimei clasate, Juventus Bucureşti. Timişorenii au înscris destul de repede dar, surprinzător, a urmat un joc anost, cu o mare ratare a lui Abraw, şi astfel s-au mulţumit cu puţin. Va urma o perioadă de întrerupere a campionatului, echipa putând să-şi retuşeze lacunele.

În liga secundă, Ripensia a reuşit un rezultat de egalitate la Satu Mare, chiar dacă a avut jocul în mână şi putea obţine victoria. ASU Politehnica a reuşit în schimb o victorie pe teren propriu la o diferenţă minimă în faţa unei echipe mai slab cotate, Ştiinţa Miroslava. UTA a fost învinsă la Șiria de Luceafărul Oradea, echipă ce era pe punctul de a se desfiinţa nu de mult. Arădenii nu pot depăşi criza prelungită, ajungând dintr-o echipă cu veleităţi de promovare una de pluton.

Liga a treia are un lider solitar, Şirineasa, care, chiar dacă a stat, are cinci puncte avans faţă de echipa clasată pe locul al doilea. La Lugoj echipa din localitate a învins Naţional Sebiş prin golurile reuşite de Bozian, fostul jucător al sebişenilor, acesta trezindu-le regrete celor care au renunţat prea uşor la el. Iar ACS Ghiroda a fost învinsă de o altă echipă nou promovată, Şoimii Lipova, chiar pe teren propriu, așa încât se pare că la Ghiroda lucrurile nu merg prea bine în ultima vreme.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: