Bega Belinţ, „90% nu ne mai înscriem în campionat”. Divizia D Timiş scîrţîie înaintea startului…

După doar un sezon petrecut în Divizia D Timiş, în urma promovării în 2012 din Campionatul Judeţean, Bega Belinţ pare a arunca prosopul, şi n-ar fi un caz singular. Liga a patra s-ar putea să pornească şchioapă la drum, ASU Politehnica sărind în schimb într-un picior la oportunitatea ivită. Se întrezăresc zile fierbinţi pînă la startul de peste două săptămîni…

„90% nu ne mai înscriem în campionat”, a fost estimarea primarului din Belinţ, administraţia locală fiind şi finanţatoare a clubului, iar din interiorul grupării procentele au fost şi mai drastice. Se vor şi contura pînă la 100%?

Gruparea ocupantă a locului 5 în ierarhia eficacităţii pe sezonul 2012-2013 în Divizia D Timiş, AC Bega Belinţ, care marca 74 de goluri şi învingea de 13 ori în ediţia precedentă, este la un pas de a nu se înscrie în viitoarea stagiune, al cărei ţintar competiţional va fi stabilit miercuri, la sediul AJF Timiş.

Cei din Belinţ, care au încheiat pe locul 11, cu 44 de puncte, după un 6-2 la final cu Luceafărul Timişoara, par a împărtăşi soarta învinşilor lor din ultima rundă, nemaicontinuînd în liga a patra.

Mereu foarte atenţi în a conserva la 18 numărul competitoarelor în liga a patra, diriguitorii AJF Timiş vor avea acum serioase bătăi de cap, deoarece nu doar din direcţia Belinţului parvin semnale că banii contribuabililor locului sunt tot mai drămuiţi iar alocaţiile pentru fotbal tot mai gîtuite. O altă grupare asupra căreia planează un nor negru, şi încă de ceva vreme, este Spartak Gottlob, iar problemele unora pot deschide uşile altora, alb-violeţii lui ASU Politehnica fiind în expectativă pentru un salt de pe locul 2 reuşit şi de alte cluburi, în sezoane anterioare şi în situaţii similare.

Chiar dacă au început pregătirile pe 12 iulie, cînd se prezentau 11 jucători, cei de la Bega Belinţ au aflat că datele problemei s-au schimbat destul de serios. Astfel, primarul localităţii le-a explicat că nu are fonduri alocate pentru acoperirea cheltuielilor pecuniare, alte plăţi devenind mai stringente.

Semifinaliştii fazei judeţene a Cupei României au jucat totuşi un meci amical, 5-1 cu Darova, dar pare a fi fost un cîntec de lebădă, unii jucători făcînd cale întoarsă, ca de exemplu Bogdan Bărbulescu, spre Lugoj. Încotro a cătat şi antrenorul Dafin Danciu, în căutarea unui alt angajament.

Primarul Belinţului a mai explicat că plăţile erau cu atît mai dificil de achitat cu cît jucătorii aveau „pretenţii mai mari ca la liga a treia sau chiar a doua” şi, totodată, „nu mai pot da bani la arbitri şi observatori!”

Concluzia a fost că „nu se poate să mai continui de unul singur”, continuitatea fiind oferită de reînceperea „de la zero, cu o grupă de juniori preluată de Ciprian Tudoraşcu”. Oare în Campionatul Municipal Lugoj?

Belinţanii s-au mai legat şi de faptul că AJF Timiş le-a ignorat solicitarea din adresa făcută, de a nu mai avea parte de delegări de arbitri din Lugoj: „Cu toate că am făcut adresa să nu ne mai trimită arbitri de Lugoj, AJF Timiş nu ne-a înţeles”. 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Exclusiv, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: