Benga: ”Nici cei de la Ripensia, nici noi n-avem nimic de pierdut” Dorin Codrea: ”Nu se va ţine cont de poziţia în clasament sau de forma actuală”. ASU Politehnica – Ripensia sâmbătă la 11 pe ”Știința”

Două victorii la limită și două remize albe, un singur gol primit în 6 ore de fotbal, și acela în minutul 89, la un scor favorabil, 2-0, poziție din care gazda ASU Politehnica așteaptă sâmbătă la matineu jocul cu concitadina Ripensia. Poziție pe care caută să și-o îmbunătățească, în tentativa readucerii fotbalului timișorean în Liga 1. Pe de-o parte cu cea mai ermetică defensivă, alb-violeții au însă acum de desfăcut o apărare a roșu-galbenilor care speră să-și spele păcatele pentru precedentele eșecuri pe teren neutru și în deplasare, 4-1 la Dunăre, 5-0 la Ploiești, găluști pe care antrenorul Cosmin Petruescu, fost la poliști și recunoscut pentru buna organizare a echipelor pe care le-a pregătit, nu mai este deloc dispus să le înghită. Care sunt gândurile din tabăra alb-violet înaintea primirii Ripensiei în etapa a V-a?   

În prefațarea celui de-al doilea duel direct bănăţean consecutiv în care este protagonistă după remiza albă de la Reșița, ASU Politehnica a găzduit astăzi de la ora 10 în sala de conferinţe din Căminul 1MV, unde se află şi magazinul alb-violeților de la terenul „Ştiinţa”, o întâlnire de presă la care au participat antrenorul principal Octavian Benga și mijlocaşul central Dorin Codrea.

Octavian Benga ne-a declarat: ”E un derby local, cu concitadinii noştri, cei de la Ripensia. Chiar dacă începuturile au fost diferite, ca rezultate, număr de puncte, consider că mâine va fi un meci echilibrat şi nu o spun doar ca să mă aflu în treabă. Cei de la Ripensia vor fi cu siguranţă motivaţi, poate mai mult ca în alte meciuri, din punctul meu de vedere va fi un meci foarte echilibrat. Le-am transmis asta şi jucătorilor noştri toată săptămâna şi ei sunt conştienţi că trebuie să tratăm meciul cu foarte mare atenţie. Tot timpul în derbi-urile locale rezultatele sunt imprevizibile. Nu au făcut meciuri foarte rele, în multe momente au controlat jocul, atât cu Craiova, cât şi cu Petrolul. Au câştigat apoi cu Bacău, o echipă care chiar dacă nu are niciun punct, e o echipă pe care chiar am urmărit-o, pentru că de fiecare dată următoarea echipă cu care joacă Bacăul, jucăm noi. Şi am văzut aproape toate meciurile lor. Nu e uşor să câştigi cu ei, înseamnă că Ripensia e pe un drum bun. Noi vrem să câştigăm, cu siguranţă vom da totul pe teren, ne dorim foarte mult victoria şi sper ca prin mijloacele noastră să ne şi îndeplinim acest obiectiv”.

– Aveţi probleme de lot… ”Avem ceva probleme de lot… Jurj, care după cum bine ştiţi este accidentat şi nu va face parte mâine din cadrul lotului; avem mici accidentări, mici sau mai mari, Plajonza şi  Popovici au probleme medicale. Vom vedea dacă pot să dau un verdict şi sper ca până la meciul de mâine să-i recuperăm pe cei doi. În rest toţi jucătorii sunt apţi, inclusiv Ignea, care s-a antrenat toată săptămâna, şi doar la cei doi, cum am spus, vom vedea mâine dacă ne putem baza pe ei. Iar Vidrăsan se va opera zilele acestea şi în următoarele zile şi sperăm să vină cât mai repede” .

– Ce impresie v-a lăsat Ripensia până acum? Ținând cont că în primele etape a întâlnit două echipe puternice… ”Nu neapărat că au nimerit echipe puternice şi noi am jucat cu echipe puternice. Ei au filosofia lor – nu vreau să o analizez, sau filosofia celorlalte echipe. Din punctul meu de vedere nu au făcut meciuri foarte rele, în multe momente au controlat jocul, atât cu Craiova cât şi cu Petrolul. Au câştigat apoi cu Bacău, o echipă care nu are nici un punct. 

– Te vei aştepta la un meci închis? ”Nu mă aştept la un meci închis, cred că nici cei de la Ripensia, nici noi nu avem nimic de pierdut. Eu cred că ai pus întrebarea asta pentru a arunca, aşa, puţin, mânuşa. Nu cred că va fi o echipă care să nu-şi dorească să câştige mâine, se joacă fără spectatori, nu este nici un avantaj nici pentru Poli, nici pentru Ripensia. Era un avantaj mai mare pentru noi jucând aici cu suporteri, era o presiune mai mare pentru ei, pentru Ripensia, este un joc acasă – ca şi pentru noi. Se vor echilibra forţele în teren, antrenorul lor cu siguranţă ne-a urmărit, pentru că îl cunosc foarte bine, este un bun prieten de-al meu şi cu siguranţă va fi mult mai motivat faţă de celelalte meciuri şi va dori să câştige acest joc, pentru că ultima echipă a lui a fost ASU Politehnica, şi cu siguranţă va pregăti foarte bine jocul şi este foarte, foarte motivat”.

Întrebat despre teren, dacă suprafaţa de joc este bună şi dacă ASU s-a antrenat pe ”Știința”, Benga a zis: ”Cred că a fost foarte puţin afectat, s-a încercat zilele acestea să îmbunătăţim terenul, avea o suprafaţă destul de bună, s-a lucrat la ea. Eu sper să fie un teren practicabil şi să nu influenţeze negativ jocul ambelor echipe în acest derby de mâine. Ne-am antrenat şi două zile pe el, am încercat să-l protejăm, restul antrenamentelor le-am făcut la Baza 2, baza Politehnicii”.

Dorin Codrea a spus că ”ne aşteaptă un derby local, în care nu se va ţine cont de poziţia în clasament sau de forma actuală. Nu avem altă variantă decât victoria! Sunt sigur că dacă vom munci ca la celelalte meciuri, o vom obţine!

Eşti un jucător tânăr şi ai prieteni… ”Am câţiva prieteni şi foşti colegi, care vor să dea totul mâine şi să obţină cele trei puncte, însă le va fi greu”.

– Cum te-ai simţit când ai ratat lovitura de la 11 metri la ultima fază? ”Am fost supărat, aşa, pe mine personal, dar cel mai important a fost că am reuşit victoria”.

Programul etapei a V-a în Liga 2, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: