Bîrnoi (ACS Poli): ”Cred că Botoșani și-ar asigura locul în play-off dacă ar învinge aici, dar nu cred că va reuși”

Cosmin Bîrnoi, întâiul marcator al lui ACS Poli în ediția în curs a Ligii 1, pe 15 iulie, în urmă cu exact 4 luni, la Chiajna, când înscria cu capul în minutul 50 unicul gol al jocului, a prefațat astăzi la rândul său prima dintre aparițiile timișorenilor din acest tronson final al sezonului de toamnă.

Cosmin Bîrnoi n-a fost convocat în actuala ediție a Ligii 1 doar la jocul tur cu oponenta de vineri, AFC Botoșani

Într-adevăr, ACS Poli va găzdui vineri de la ora 18 disputa de la startul rundei a XVIII-a cu AFC Botoșani, a patra clasată, după care timișorenii vor mai juca în această toamnă sâmbătă 25 noiembrie de la ora 18 la Ovidiu, în fieful campioanei FC Viitorul, acasă cu FCSB în optimile Cupei României, joi 30 noiembrie de la ora 21,30, apoi tot pe ”Dan Păltinișanu” pe 4 decembrie de la ora 18, cu Gaz Metan Mediaș, iar tot luna viitoare la CFR Cluj în jur de 9 decembrie iar pe Bega cu Dinamo în jur de 18.

Însă mai întâi și mai înainte primirea uneia dintre cele mai ermetice formații din Liga 1, care a încasat aproape doar jumătate din golurile timișorenilor, sau mai exact jumătate plus unu și în orice caz cu o medie sub un gol primit pe etapă, capitol la care doar CFR Cluj, FCSB și Astra stau mai bine.

Doar o poziție le-a despărțit în primăvară în play-out pe AFC Botoșani și ACS Poli, antepenultima, dar în actuala campanie ambele grupări cată mai sus, și în special cea moldavă, care s-a descurcat bine și foarte bine în deplasare, în succesiunea 0-1 victorios la Dinamo, 1-3 cu 3 puncte la FC Voluntari dar și 1-0 pentru CS U Craiova la Dunăre, 2-0 pentru FCSB, 0-2 victorios la Juventus București, 1-0 pentru Gaz Metan la Mediaș, 0-0 la Cluj cu CFR și 0-2 victorios la Brașov cu Sepsi. Trăgând linie, bilanțul afară 8 4 1 3 6-5 13 puncte.

În tot cazul, elevii lui Constantin Enache și Alin Bordeanu n-au încasat nici un gol în returul sezonului regular, învingând cu 0-2 în ultima deplasare dar și cu 1-0 în ultima apariție acasă, cu FC Voluntari, triumfuri în urma remizelor albe la CFR Cluj și cu Dinamo, cu mențiunea că formația din nord-est i-a eliminat la lovituri de departajare pe vișiniii de sub Feleac din 16-imile Cupei României, așteptând acum tot acasă un duel cu constănțenii.

Titular în primele 3 etape din acest campionat, Cosmin Bîrnoi a adunat până acum în ediția 2017-2018 a Ligii 1 3 apariții ca integralist, 8 ca titular din care în una a fost înlocuit în minutul 72 al rundei inaugurale de Mihalcea iar în următoarele 7 de Mailat, una ca rezervă utilizată din minutul 55, schimbându-l pe Curjuric în returul din capitală cu FCSB, respectiv 3 pe banca de rezervă, fără a fi convocat tocmai la ora partidei tur cu AFC Botoșani, din Moldova.

Bîrnoi juca integralist la Timișoara contra lui FCSB după care ieșea la pauză la Giurgiu, înlocuit de Mailat, ceea ce avea să se repete mai des pe parcursul turului, la Mediaș fiind schimbat din minutul 55 de mai tânărul său coleg plecat la CFR Cluj. Bîrnoi a mai fost însă integralist cu CFR Cluj și la Dinamo, după care din minutul 65 al meciului cu Sepsi i-a lăsat locul lui Mailat, din minutul 71 tot lui la FC Voluntari, din minutul 47 și la Iași, din minutul 53 acasă cu CS U Craiova iar din minutul 57 la Ploiești cu Concordia.

Rolurile apoi s-au inversat, Bîrnoi fiind cel care intra din minutul 55, în locul lui Curjuric, pe Arena Națională, dar precedentele două etape l-au găsit ca rezervă neutilizată.

Iată însă ce a spus în această dimineață mijlocașul care în 18 februarie va împlini 21 de ani… ”Este un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună, care vine după o serie de evoluții foarte bune, cu atâtea victorii, și după părerea mea e o echipă care cred că își asigură locul în play-off dacă va învinge aici, ceea ce nu cred că va reuși, căci și noi de dorim foarte mult victoria, și sperăm că o vom obține!”

Va juca titular? ”Nu știu, depinde ce decide domnul Popa…”

”Bineînțeles, cred că putem intra în play-off, deoarece avem o echipă foarte bună, cu jucători cu experiență pe fiecare post, dar să spun așa avem și mai mici accidentări, și mai mari, cu Țigănașu, și acum trebuie să improvizeze ceva acolo în partea stângă. Și Șeroni e puțin accidentat, dar sperăm să câștigăm de-acum înainte toate meciurile și să fim în play-off!”, a mai spus Bîrnoi.

”La fiecare antrenament muncesc și vreau doar să joc, să joc cât mai bine și sper să mă bage, dar mai sunt și alți tineri care așteaptă la rând ca să intre. Am avut o discuție cu domnul antrenor înainte de începerea unui antrenament și mi-a zis că acum trebuie să joc foarte bine și să dovedesc că eram mai bun ca Mailat”, a adăugat Bîrnoi, care, întrebat dacă-și va lua la rândul său zborul, peste un an, în vară sau poate chiar în iarnă, a răspuns: ”Asta depinde de evoluțiile mele…”

Programul etapei a 18-a în Liga 1, pe coloana rezultatelor, clasamentelor și datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: