Bîrză deschide scorul în minutul 39 și preia din nou conducerea până la pauză, ”verzii” se dezlănțuie la reluare: 7-1 ACS Dumbrăvița

Alb-verzii campioni ai Diviziei D Timiș și-au luat cât se poate de serios în primire rolul de nou-promovați în seria vestică a Ligii 3, stabilind în această seară scorul record al începutului de campionat în C4, după ce în runda inaugurală înscriau cele mai multe goluri dintre cele 16 participante iar în etapa a II-a smulgeau un draw la Sebiș: ACS Dumbrăviţa – CS Ocna Mureş 7-1 (2-1).

Dumbrăvițenii au jucat pentru a doua oară pe Stadionul ”Ştefan Dobay” din localitate, astăzi de la ora 17, în etapa a III-a din Seria a IV-a în Liga 3, și n-au ratat prilejul de a-și trece încă un succes în cont, la o diferență de scor cu vârf și îndesat, conturată după pauză în dauna nou-promovatei CS Ocna Mureș, din județul Alba, care în cele din urmă s-a dovedit a fi o pradă ușoară, pe măsura eșecurilor ce o țintuiseră deja drept ”lanternă roșie” după primele 180 de minute ale campionatului, 0-2 și 1-5, ambele pe teren propriu.

Vizitatorii au rezistat până în preajma pauzei dar alb-verzii timișeni au conturat până la urmă o victorie la un avantaj triplu față de cel înregistrat tot acasă în runda I, 4-2 (1-1) atunci cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Repriza a II-a priește așadar mult mai mult elevilor lui Sorin Bălu, care au semnat a doua victorie în Liga 3 de la promovare, astăzi la un scor care ne scuteşte de alte comentarii. Nou-promovații, neînvinși și cu 7 puncte agonisite în trei etape, înaintea ieșirii la CS Șoimii Lipova și a meciului pe teren propriu cu CNS Cetate.

”Verzii” lui Sorin Bălu, cu Podină titular după preluarea sa de la ACS Poli, au reuşit deschiderea scorului în minutul 39 prin Dacian Bîrză cu un lob de la 15 metri, peste goalkeeper, ieşit la 12 metri de buturi. Oaspeţii au egalat surprinzător după numai două minute prin Valentin Drăgan însă gazdele din Banat au plecat totuși vestiare cu un avantaj de un gol, înscris de același Bîrză cu un şut de la 13 metri sub transversală, cu un minut  înainte de pauză: 2-1.

Era pentru prima oară ca nou-promovații timișeni să conducă într-o partidă din C4 după primele 45 de minute, semn bun…

Iar la reluare formația îndrumată de Sorin Bălu a zburdat pe teren reuşind să mai înscrie de cinci ori şi să contureze scorul etapei, cel mai categoric triumf acasă din seria vestică în acest început de campionat, superior unui 3-0 semnat de un club din Alba, AFC Metalurgistul 1939 Cugir, etapa trecută, cu unul din Timiș, CSM Lugoj.

Dan Silaghi, în minutul 51, Răzvan Rus în minutele 63 și 67 respectiv Deian Pecarov în minutele 71 și 75 au contribuit la scorul record al Seriei a IV-a în noua campanie.

Sorin Bălu a remarcat la final că a fost ”un meci cu două reprize, prima mai bunicică, a doua foarte bună. Remarc întreaga echipă pentru rezultat şi pentru jocul din repriza a doua”.

ACS Dumbrăviţa: Robert Miklos – Telescu, Gălan, Podină (min. 66, Casian), Udrea, Rus, Stancu, Centea (min. 62, Liuba), Nanu (min. 55, Ştefan), Bîrză (min. 64, Pecarov), Silaghi.

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Ureche, Pricop, Jinga.

CS Ocna Mureş: Iviniş – Kiş, Gorban, Cătălin Ivaşcu, Şandor, Man, Periat, Cristea, Domşa, Cociş, Drăgan.

Antrenor: Ionuţ Periat.

Pe bancă: Tibor, Sinandi, Cimpoeşu, Barşoi, Cristian Ivaşcu, Cselgodi.

Au arbitrat: Claudia Adina Popa – Ciprian Fiter şi Radu Pascu (toţi trei din Satu Mare). Observator de arbitri Mihai Jivan (Arad), iar delegat de joc Ion Lupşa (Caransebeş).

Rezultatele primei zile din etapa a III-a în Seria a IV-a din Liga 3, clasamentul actualizat și programul de sâmbătă respectiv al rundei a patra, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: