Blănaru, goluri 3 etape la rând, 9+4 în 2017: ”A fost poate vina mea că nu ne-am desprins la Sepsi dar azi m-am revanșat!” Gol de 2-1 ASU Politehnica – Juventus

Ștefan Blănaru, golgheter al nou-promovatei ASU Politehnica, al cărei prim gol în acest campionat îl marca în runda inaugurală din vara trecută, deschizând și scorul în semnificativa remiză 1-1 (0-0) de pe ”Motorul” din Arad, cu UTA Bătrâna Doamnă, a semnat astăzi reușita victoriei în revanșa contra liderului Ligii 2, Juventus București, în minutul 56 al partidei de la ora 15: 2-1 (1-1).

1

 

Blănaru a înscris astfel în etape succesive contra primelor două clasate, pe locuri de promovare directă, la Sfântu Gheorghe stabilind vineri scorul reprizei I, Sepsi – ASU Politehnica 0-1, iar astăzi semnând unicul gol, decisiv, al părții secunde a jocului televizat de pe ”Știința”: ”Mă așteptam să facem o partidă bună după cea reușită vineri la Sfântu Gheorghe, unde a fost poate vina mea că n-am marcat pentru a ne desprinde la 2-0, dar astăzi m-am revanșat!”

Este pentru prima oară în campionatul 2016-2017 ca ASU Politehnica să învingă în două meciuri la rând acasă, iar Blănaru a punctat în fiecare dintre ele, stabilind scorul la pauză, 2-0, în partida din Vinerea Mare câștigată cu 2-1 cu CS Afumați, marcator atunci din penalty, și semnând același gol 2 și astăzi (comentariul LIVE TEXT al victoriei de astăzi, aici: http://sporttim.ro/fotbal/live-text-asu-politehnica-juventus-de-la-15-asta-i-ora-intr-o-miercuri-frf-si-tv-liderul-e-primul-si-in-ierarhia-pe-2017-dar-revansati-va-violetii-o-premiera).

Marcator așadar în cel de-al 3-lea joc la rând, Ștefan Blănaru a glumit spunând că ”mi-am intrat în mână, să zic așa, precum începeam campionatul în tur, și sper să o țin tot așa, la fel și echipa, să urcăm cât mai sus în clasament!”

Este de fapt pentru a treia oară în acest campionat ca un jucător al alb-violeților să înscrie în 3 etape la rând, tot Blănaru mai izbutind acest șir în rundele 3-5, contra Forestei, la Brăila și acasă cu Metalul Reșița, din care echipa a obținut 3 puncte, iar Bădăuță la startul sezonului de primăvară, într-un 2-2 la Suceava, acasă cu brăilenii, într-un 1-1, și la Buftea, 2-0 cu Metalul Reșița, în care timișorenii au acumulat 5 puncte, fără eșec. În ultimele 3 apariții, au smuls chiar 6 puncte, Blănaru mai explicând că ”în repriza a doua am intrat mult mai motivați în teren”.

3

 

ASU Politehnica a depășit așadar mult pomenitul lider al Ligii 2, 2-1 (1-1) cu Juventus. Premieră ”violet” în 2016/7 în eșalonul secund: două succese la rând acasă! Și a doua oară în acest campionat ca ASU să preia de două ori conducerea, 1-0, 1-1, 2-1, precum tot într-o… miercuri acasă, atunci cu ilfovenii din Balotești, și tot după 1-1 la pauză. Dar și a doua oară în acest campionat ca Juventus să încaseze două într-un meci.

A fost așadar doar pentru a doua oară și pentru Juventus, dar în întregul campionat, să încaseze două goluri într-un joc: a reușit-o și UTA Bătrâna Doamnă acum 4 zile, în Colentina. Și este pentru a doua oară acasă în sezonul 2016-2017 ca ASU Politehnica să preia de două ori conducerea, cu 1-0 și 2-1. Se mai întâmpla tot într-o miercuri, contra lui CS Balotești: Ghinescu deschidea scorul în minutul 4 iar Bădăuță făcea 2-1 în minutul 72.

Cât despre autorul golului victoriei, Ștefan Blănaru a mai înscris pe rând în Liga 2 acasă cu Chindia (3-4) în minutele 67 și 79, cu Foresta (2-3) în minutul 4, la Brăila (1-4) tot printr-o deschidere de scor în minutul 25, cu Metalul Reșița (2-0) pentru 1-0 în minutul 17, cu FC Brașov (1-1) reușita egalizatoare din penalty în minutul 62, la Arad în minutul 70 pentru 0-1 în remiza 1-1, cu CS Balotești (4-1) în minutele 83 și 85, la Buftea (2-0) cu deschiderea scorului, cu CS Afumați (2-1) puțin înaintea pauzei din penalty, pentru 2-0, la Sepsi pentru 0-1 la pauză în acel 2-1 de-acum 5 zile, iar astăzi în repriza a II-a: 2-1.

2

 

Anticipând și antepenultima deplasare a sezonului, sâmbătă de la ora 11, Blănaru – foto a remarcat că ”vom avea însă un meci greu sâmbătă la Satu Mare, căci – din câte știu – ei nu au mai învins de 6 etape, dar noi în retur am mers mereu peste tot să luăm toate cele 3 puncte. Joacă și Olimpia în fața propriilor suporteri, dorește să demonstreze ceva, iar noi suntem acum un pic obosiți după aceste meciuri vineri și miercuri cu primele două clasate. Iar pe Juventus îi vom vedea din viitorul sezon în Liga 1. În alte meciuri, cu echipe mai slab clasate, nu pot să zic că nu am vrut, dar am intrat cumva în ritmul lor de joc și n-am obținut rezultatele așteptate…”

Iar astăzi de la ora 12 au câștigat acasă și juniorii A ai lui ASU Politehnica: http://sporttim.ro/fotbal/egalata-dupa-pauza-de-la-2-0-asu-politehnica-invinge-in-minutul-87-3-2-acasa-cu-css-caransebes-in-etapa-30-la-u19

Juniorii B ai violeților eu remizat în meciul de la ora 14 de pe Baza II – UPT: http://sporttim.ro/fotbal/asu-politehnica-remiza-la-u17-bite-egaleaza-1-1-1-1-cu-css-caransebes

Ierarhia actualizată, pe coloana dreaptă, laolaltă cu programul jocurilor de la ora 17 și cele din etapa din weekend, cu voleții sâmbătă la 11 la Satu Mare…. Revenim cu alte declarații și imagini.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: