Bogdan Andone, 2-0 ASU: ”Echipa a îmbinat experiența cu tinerețea, suntem la două puncte de locul 4”

ASU Politehnica a izbutit recent să pună în practică pragmatismul solicitat de antrenorul principal Bogdan Andone, gestionând mai eficient situațiile de avantaj ori superioritate numerică, ceea ce i-a apropiat trei premiere prin triumful de astăzi cu 2-0 (1-0) contra Luceafărului Oradea, și anume de a lega două victorii în apariții succesive acasă, și încă la zero, de a învinge în premieră la mai mult de un gol diferență într-o reprezentație pe teren propriu în 2017/8, respectiv de a cuceri primele puncte în Liga 2 contra orădenilor, capitol la care doar Chindia ar mai fi de doborât, în retur, pe Bega.

”Am mai spus-o și înaintea jocului, părerea mea e că am întâlnit cea mai în formă grupare a momentului din Liga 2, venită după 3 victorii, o echipă foarte bună, puternică, deținând jucători de calitate, cu un antrenor foarte bun, așa încât țin să-i felicit pe sportivii noștri pentru atitudinea extraordinară de care au dat dovadă azi, mai ales după o noapte nedormită la revenirea de la Suceava și timpul scurt de recuperare. Ca atitudine, determinare, extraordinari!”, a început Bogdan Andone.

”Cei mai în vârstă, Ignea, Popică, Predescu, Mera, Bilia, s-au refăcut extraordinar, iar cei tineri, Giuricici pe o poziție nouă a fost extraordinar de bun, Krausz, Sorescu merită la lotul național sub 21 de ani la ce calități are și la ce perioadă traversează, Plămadă a reușit o a doua foarte bună prestație, fiind într-o creștere evidentă, și este așadar o echipă care a îmbinat experiența unora cu tinerețea altora. Mă bucur mult pentru ei, merită, căci muncesc foarte mult, fac sacrificii foarte mari, și merită să aibă rezultate bune!”, a adăugat Andone.

”Astăzi s-a izbutit desprinderea, de la 1-0 la 2-0… ”Este ceva dificil și m-am plictisit eu de cât am tot repetat aspectul, însă chiar și azi am avut 2-3 situații nefructificate de a ne desprinde, și în 3 contra 1, Sorescu cu poarta goală, aveam nevoie de o desprindere. A fost și Plămadă la un pas de 2-0 la roșu, dar nu reușim să facem pasul, așa cum am fi putut ajunge și la Suceava, la 0-2 sau 1-3, și iată cum poți pierde puncte importante dintr-o fază fixă. Dar azi au gestionat foarte bine finalul de meci și avem o săptămână în care putem să pregătim în liniște următorul meci”, în deplasarea în… oraș, la Ripensia.

Andone a răspuns întrebării privitoare la fostul său coechipier Cristian Dulca, antrenor al învinșilor: ”Am fost colegi 3 ani de zile și atunci ne-am înțeles foarte bine, ne respectăm, el e un băiat și un antrenor extraordinar, a făcut treabă bună și la naționala de tineret, iar acum face lucruri extraordinare la Oradea, și e o presiune foarte, foarte mare. El dorește, eu doresc la fel, să câștig, era important și pentru ei să se lege de campionat, căci cu o victorie s-ar fi apropiat de mijlocul ierarhiei. Pentru noi era important să gestionăm bine acest loc 7, acum suntem la două puncte de locul 4, la unul de 5, așa că este foarte, foarte important că am câștigat, că nu am primit gol, extraordinar după o săptămână extrem de dificilă”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: