Bogdan Andone, atac la baionetă pe seama ”mocirlei” din fotbalul românesc: ”Realitatea e dură!” ASU Politehnica – Chindia 1-2 (1-0)

Până cu 8 minute înainte de finalul jocului de la ora 12, deși în inferioritate numerică aproape întreaga repriză secundă, ASU Politehnica era la numai 3 puncte în urma Chindiei și totodată urcată provizoriu pe locul patru, însă avantajul minim s-a metamorfozat la potou într-un eșec la limită, ”violeții” rămânând astfel la 9 puncte în urma târgoviștenilor și fiind în plus depășiți în ierarhie de Academica Clinceni și FC Argeș. Înfrângere timișoreană acasă în duelul locurilor 3-5 în urma căreia Bogdan Andone literalmente a fumegat cu subiect și predicat la adresa ”mocirlei” din arena internă.

A reînceput returul în Liga 2…

 

ASU Politehnica a cedat în premieră în acest campionat după ce a condus pe tabela de marcaj, 1-2 (1-0) cu Chindia, suferind primul eșec pe teren propriu în Liga 2 de la cel cu 0-1 cu Dunărea Călărași, în acel caz pe ”Dan Păltinișanu”, la fine de septembrie. De fapt, doar Metaloglobus București mai câștiga pe ”Știința” în actuala ediție a eșalonului 2…

De nu mai puțin de 8 ori au câștigat alb-violeții în campionatul în curs după ce au condus la pauză, excepțiile fiind acasă cu CS Balotești, 2-2 de la 2-0 după 45 de minute, respectiv la Suceava, tot 2-2 de la 0-1, amintiri de pe ”Areni” rememorate astăzi de tehnicianul bănățenilor.

După înfrângere, antrenorul principal al gazdelor, Bogdan Andone, a început prin a-și felicita elevii ”pentru atitudine și dorință, pentru tot ceea ce au făcut mai ales în primele 50 de minute, până la acea eliminare, practicând un fotbal foarte bun, cu situații de a marca. I-am blocat până atunci total pe cei de la Chindia, am avut meciul sub control, și rezultatul era de partea noastră, dar acea decizie a hotărât învingătoarea. E decizia care a tranșat câștigătoarea, dată de același arbitru pe care l-am avut și la Suceava, atunci a fost vorba de un penalty iar repriza a II-a a făcut-o praf, faultul de la golul 2, cu lovitura executată de la 10 metri de locul infracțiunii, și a ieșit golul 2…”

 

Descătușat, Bogdan Andone a trecut de la centralul sătmărean Marius Omuț la situația generală din fotbalul intern, spunând că ”probabil supărăm. Suntem o echipă îndrăgită și susținută de suporteri dar fără sprijin politic, și nu se poate, cum ne prind, cum ne-au curățat, cât despre deplasarea la București nici nu vreau să mă gândesc ce va fi… Păcat de munca băieților, păcat de sprijinul acestor suporteri minunați, dar din păcate nu putem fi la nivelul dorit pentru a ne bate cu ei, fiind o echipă mică, fără sprijin politic, și nici nu știu ce ne va aștepta în viitor”.

Andone a înfierat arbitrajul iar apoi într-o imagine de ansamblu cutumele din spatele ușilor închise în fotbalul intern: ”Atunci când aproape 40 de minute joci în inferioritate numerică iar adversarul, care are jucători de calitate, ceea ce tot timpul am remarcat, te presează, este normal să mai comiți și o greșeală. Din păcate nu acea greșeală a făcut diferența, ci diferența a generat-o arbitrul cu acea eliminare, și au mai fost câteva faulturi nesancționate. S-a sărit la cap și lui Poparadu i-a fost aplicat un cot în ceafă, cu galben pentru noi, iar din acea fază a rezultat eliminarea. Pe lângă asta au mai fost 5-6 în repriza I la care i-am atras atenția arbitrului de rezervă că toate săriturile erau cu cotul în capul lui Lusamba și Predescu, fără a se lua nici o măsură…

Andone

Dar toate temele sunt făcute pe la comisiile federale, au pârghii, știu ce să facă, ori noi putem doar să ne vedem de drumul nostru, că om termina pe 4, 5, 9 sau 7, nu știu, dar vedem ce putem face, să fim în primele 8, obiectiv al nostru. Realitatea este dură în fotbalul românesc, dar asta e. Suntem o echipă mică, fără aceste susțineri, și toate când te prind, că-i acasă, că-i afară, își iau măsuri să-și ia punctele…”

Bum-bum, Andone a pus toate tunurile în direcția Cheile Grădiștei, ”acolo se strâng și împart totul, comisiile federale, cine promovează, cine retrogradează, brigăzile de arbitri, acolo organizează totul, și nu știu cine ia parte la ședințele astea. Și le pot rezolva cum vor”.

Întrebat în privința candidaturii lui Ionuț Lupescu la funcția de președinte a FRF, Bogdan Andone l-a identificat ca fiind ”un mare plus și singura și unica noastră șansă de a ieși din mocirlă”.

Revenim cu cronica și fotografii. Rezultatele, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: