Bogdan Andone, din nou învingător acasă la Ripensia, acum cu Metaloglobus: ”Să fiu cu 3-0 și atunci o să stau liniștit până la final, dar victoriile noastre sunt deocamdată la limită”

Metaloglobus București, a 16-a la încheierea sezonului trecut, pe primul loc de retrogradare, dar reinstalată în Liga 2 pentru a acoperi golul lăsat de CS Afumați prin retragerea ilfovenilor din competiție înaintea noii campanii, a obținut astăzi a doua victorie consecutivă în deplasare, 0-1 (0-0) pe arena ”Dan Păltinișanu” cu Ripensia Timișoara în urma unei lovituri de la 11 metri transformate de Valentin Ghenovici în minutul 71 al unui duel abordat la egalitate de puncte, în jumătatea secundă a ierarhiei. Încă un triumf pentru antrenorul Bogdan Andone în deplasare la roșu-galbeni, de astă dată cu cei din capitală, după ce și în turul sezonului trecut cucerea 3 puncte la cârma lui ASU Politehnica, 0-2 în Ciarda Roșie.

Bucureștenii și-au continuat redresarea și în această rundă a IX-a din Liga 2, după ce inițial pierdeau pe linie în deplasările din actuala stagiune, 2-0 la Cluj și Pitești dar și cu 5-0 la Mioveni, respectiv tot cu 2-0 și în Cupa României, la AFC Progresul 1944 Spartac, mai recent revenindu-și însă printr-un triumfător 1-2 în Dobrogea, pe 15 septembrie, la nou-promovata din Constanța.

Au mai trecut două săptămâni și elevii lui Bogdan Andone s-au impus din nou afară, în urma unui 2-2 smuls acasă spre final din lovitură de la 11 metri cu Dacia Unirea Brăila, pe bucureșteni așteptându-i acum o altă confruntare cu o formație din Timișoara, în capitală cu ACS Poli.

După victoria de la Ripensia, Andone a spus: ”Am știut că vom întâlni o echipă bună a campionatului, care îmi place ca idee, filosofie de joc, cu fotbaliști de calitate, care au o posesie foarte bună și plăcerea de a juca, o fac cu mingi scurte. Am încercat să jucăm în așa fel încât să fim cât mai compacți și să profităm de spațiile apărării Ripensiei, să jucăm mai mult pe contraatac. Iar în mare măsură am fost destul de compacți, doar că pe faza ofensivă din păcate am avut puține situații bune, însă din fericire în una dintre cele create am izbutit să obținem acel penalty, pentru o victorie extrem de importantă în acest moment”.

”Asta am subliniat, că Ripensia are un joc de posesie, își crează chiar foarte multe ocazii datorită jucătorilor de calitate de la mijloc și din atac, e extrem de ofensivă, și se vede, căci a marcat cred de fiecare dată în acest campionat, așa încât noi am încercat să ne dispunem pe distanțe mici, să putem să dublam, să nu fim surprinși în situații de unu la unu, și să profităm de recuperări la mijloc, mai mult pe contraatac, așa am pregătit și din fericire ne-a ieșit”, a mai explicat Bogdan Andone.

Care a explicat și în continuare că ”au fost într-atât de multe contacte deoarece s-a jucat pe spații destul de mici, nu a fost un meci din careu în careu, iar la spații mici apar și mai multe contacte, spre deosebire de un alt tip de partidă, în care ar fi contacte mai puține”.

Metaloglobus a jucat astăzi în superioritate numerică pe mijlocul reprizei a II-a, după eliminarea lui Zaluschi în minutul 61, însă nu pentru mult timp, căci și niponul Sota Mino a văzut roșu, în minutul 72, pentru talpa aplicată lui Mansour: ”L-am legitimat pe japonez, a fost primul lui meci, mi l-a recomandat cineva, vine din Liga 1 în Malta, un mijlocaș prin care să ne acoperim după ce jucătorul nostru de culoare și-a rupt ligamentele la Petrolul și am rămas fără un component de bază în plan defensiv la mijlocul terenului. Din păcate am plătit extrem de scump această victorie, cu cartonașul roșu și al 4-lea galben pentru Ovidiu Herea. Sota Mino vorbește engleză fluent…”

Andone a mai explicat: ”Arbitrul de rezervă a avut probleme mai mult cu banca, deoarece colegii mei au adresat mai multe indicații jucătorilor, antrenorul de portari goalkeeper-ului nostru, însă nu s-a spus nimic contra arbitrajului. Remarcile au fost pentru jucătorii mei, să pună presiune pe echipa adversă. Eu am încercat să mă mai calmez căci am plătit scump dar este extrem de dificil să rămân liniștit pe parcursul unui întreg meci. Încerc dar e greu… Să fiu cu 3-0 și atunci o să stau liniștit până la final, însă victoriile noastre sunt la limită, deocamdată…”

”Încercăm să progresăm ca mentalitate, organizare, atitudine, însă suntem o echipă care nu a efectuat pregătirea de vară, nici ei, nici eu împreună cu ei. Vor mai apărea jucători pe parcurs, câte unul, altul. Mă bucură însă că n-am pierdut în ultimele 3 etape, am obținut 7 puncte, extrem de importante pentru noi, iar asta să dea încredere și mai mare pe viitor, să nu avem emoții cu retrogradarea. Iar Ripensiei, la tot ceea ce înseamnă echipă și organizare, baftă în continuare!”, a mai spus Bogdan Andone.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: