Bogdan Andone renunță la banca lui ASU Politehnica, ”violeții” luni la ora 18 la Mioveni

ASU Politehnica a rămas astăzi fără antrenorul principal Bogdan Andone și staff-ul său tehnic înaintea primei deplasări din noul an, programată luni de la ora 18 la Mioveni, cel care prelua banca alb-violeților înaintea startului ediției 2017-2018 admițând că oricum ar fi renunțat la post indiferent de deznodământul jocului remizat sâmbătă cu Academica Clinceni pe ”Știința”, prin a explica faptul că decizia era deja luată înaintea meciului cu ilfovenii și ca urmare a risipirii șanselor de prindere a locului 3 în urma eșecului acasă de la debutul cu Chindia Târgoviște.

Andone salută galeria după remiza de sâmbătă cu Academica

Andone salută galeria după remiza de sâmbătă cu Academica

Renunțarea din partea lui Andone a venit oarecum ca o surpriză și nu prea prin prisma laconicei sale declarații după remiza de sâmbătă a ”violeților”, 2-2 cu Academica Clinceni, deznodământ completând a doua ”dublă” fără victorie în apariții succesive acasă în campionat în cursul acestei ediții, după un 2-2 cu CS Balotești și 0-1 cu Dunărea Călărași în septembrie 2017.

La fel de laconic a fost și comunicatul lansat în această dimineață de clubul timișorean pe tema despărțirii, sub titlul ”Mulțumim Bogdan Andone!”, și anume: ”Din păcate, colaborarea dintre clubul nostru și antrenorul principal Bogdan Andone a ajuns la final. Contractele tehnicianului și a membrilor din staff-ul său au fost reziliate pe cale amiabilă. La plecare, Bogdan Andone a transmis un mesaj suporterilor, pe care îl puteți citi pe site-ul Druckeria”. Atât și absolut nimic mai mult din partea unei grupări altfel foarte pedante în a anunța din timp prin intermediul mai multor cuvinte obișnuitele și altfel cât se poate de banalele și conformistele conferințe de presă premergătoare jocurilor, mesaje remise constant și aproape fără greș pe căile tradiționale de comunicare cu mass-media, și anume pe adresele electronice ale redacțiilor, căi la care, paradoxal, tocmai de această dată s-a renunțat subit, într-un moment în care chiar conta în raport cu importanța evenimentului, clubul ASU Politehnica preferând în schimb confirmarea veștii prin intermediul paginii sale de pe rețeaua de socializare facebook, ceea ce demască destule despre adevărata natură a relației de fațadă întreținută de secund divizionară cu presa.

Inevitabil și clasicul limbaj de lemn cu expresia des uzitată în legătură cu rezilierea pe cale amiabilă, într-un contrast la fel de mare, precum în ceea ce privește contradicțiile comunicării cu presa mai sus amintite, în comparație cu spusele tranșante ale antrenorului Andone după penultimul său meci la timonă, pierdut cu Chindia, în care pe bună dreptate lua în cătare metehne și reflexe din veșnic incredibilul fotbal autohton. Adevăruri care cel mai probabil supără.

Și ASU Politehnica a exersat prin rateul de comunicare cu ocazia acestei despărțiri atingerea plafonului maximei incompetențe în relația cu presa, luându-se de mână ca manieră de abordare în asemenea situații cu colega concitadină de eșalon la ora despărțirii în tur de antrenorul Steop, însă acolada cluburilor cu reflexe de acest tip este de fapt mult mai largă, mass-media trebuind să mulțumească grupărilor cu înclinații pe aceste linii pentru ocazia de a deveni o ferventă cititoare și utilizatoare din mers a rețelelor de socializare. Iar pentru aflarea identității înlocuitorului își va lua precauțiile de rigoare întru a accesa asemenea rețele de socializare de la începutul și sfârșitul tuturor lucrurilor în ale lumești chiar și în momentele în care va descinde și unde merge împăratul pe jos. Elementul surpriză ar trebui conferit prin ceea ce izbutesc aceste grupări în arena sportivă, și nu prin sprinteneala lor seacă în vorbe pe așa-zise rețele al căror scop real dar camuflat este de colectare în masă de date.

Andone, la declarațiile după remiza din weekend

Iar sărind de la pagina de facebook a secund divizionarei la portalul Druckeria, iată spusele lui Bogdan Andone, care marți după-amiază a condus pentru ultima oară un antrenament al ocupantei locului 7, cu mențiunea că la ASU Politehnica n-au răspuns în aceste zile telefoanele cu apeluri dinspre Sporttim: „Vreau să mulțumesc tuturor, pentru șansa pe care mi-au oferit-o în vară, de a antrena un club atât de iubit precum Politehnica Timișoara. Mulțumesc Universității Politehnica, domnului rector Șerban, mulțumesc celor din Druckeria – care, de altfel, m-au convins să vin la Timișoara – mulțumesc jucătorilor pentru modul în care s-au antrenat și s-au comportat la meciuri sub comanda mea. Nu în ultimul rând, mulțumesc suporterilor, care înseamnă, practic, totul pentru această echipă. Le mulțumesc pentru susținere, au fost mereu aproape și alături de echipă. Din păcate, aceasta a fost decizia pe care am luat-o, chiar înaintea meciului cu Clinceni. A fost decizia mea, am avut discuții cu băieții, care au încercat să mă convingă să rămân, însă în cele din urmă, pe cale amiabilă, am rămas la prima mea hotărâre. E o decizie grea, dificilă, dar care, poate, e pentru binele echipei și pentru binele clubului pe viitor. Obiectivul acesta, de clasare a echipei în primele trei locuri, mi l-am impus eu. Noi, oamenii apropiați echipei și jucătorii am încercat să ne batem acolo, în față, dar probabil că încă nu eram pregătiți pentru această luptă. În același timp, sunt foarte mulțumit de munca depusă aici. Obiectivul inițial era clasarea în primele zece locuri, care apoi a devenit 1-8, iar în momentul de față suntem în grafic. Echipa joacă ofensiv, plăcut, un stil de joc apreciat de mulți din lumea fotbalului. Cel mai important lucru e că lumea vine și ne susține, iar la finalul unor jocuri fără victorie, cum au fost cele cu Chindia și Clinceni, suporterii au plecat mulțumiți acasă de jocul echipei. Până la urmă, Dumnezeu le aranjează pe toate și mi-aș dori să revin peste câțiva ani la Timișoara pentru a antrena Politehnica în Liga I.”

Halal atitudine ”comunicativă” a clubului alb-violet, care se poate spăla pe cap cu rețeaua sa de socializare, la mai mare într-o baie comună cu alte entități care au adoptat orbește același făgaș.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: