Bonificații

În calendarul şi aşa încărcat al echipelor naţionale şi al echipelor de club europene a intervenit încă o competiţie oarecum discriminatorie, Liga Naţiunilor, care stabileşte din start o ierarhizare discutabilă, fiind constituite patru grupe valorice.

Această competiţie va stabili exclusiv pe baza performanţelor cele şase urne valorice pentru preliminariile Euro 2020. În seria României, câştigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2020. Când te gândeşti că la turneul final Euro 1984 au participat doar opt echipe şi România se afla printre ele, îţi vine să zâmbeşti amar.

În această întrecere a Ligii Naţiunilor, echipa naţională a României face parte din seria C, grupa a patra, alături de echipele Serbiei, Macedoniei şi Lituaniei. Această grupă nu este deloc facilă şi există riscul ca echipa noastră să nu câştige locul întâi, ţinând cont că în ultimele partide cu cele trei partenere a ieşit cam şifonată.

Până la aceste preliminarii, în viitorul apropiat, mai precis la sfârşitul săptămânii, se va relua campionatul ligii întâi. Uvertura etapei o va constitui partida de la Ploieşti (!?), între Sepsi Sfântu Gheorghe şi ACS Poli. La echipa aşa-zisă gazdă au avut loc remanieri masive. Au fost aduşi nu mai puţin de zece jucători noi, fapt de care ar putea profita ACS Poli, care are oricum o echipă mai omogenă. În cazul unui succes al timişorenilor, aceştia vor putea aborda cu mai multă linişte celelalte partide din campionatul obişnuit.

Echipele din liga a doua îşi continuă pregătirile pentru retur, având în faţă aproape o lună de răgaz. UTA a rămas cu un lot care cuprinde aproape exclusiv jucători tineri, cu excepţia lui Curtuiuş, şi va trebui să aibă mare grijă şi abordarea competiţiei. În acest timp, ASU Politehnica şi Ripensia şi-au păstrat în linii mari loturile şi abordează competiţia cu mai multă încredere.

Aradul fotbalistic, fiind unul conservator, nu-şi uită personalităţile şi le comemorează an de an. Ionuţ Leac, fostul fotbalist al clubului UTA şi aproape 20 de ani preşedinte al Comisiei de copii şi juniori al AJF Arad, a fost comemorat la cinci ani de la plecarea sa în altă lume, printr-o competiţie juvenilă la care au luat parte echipe din Arad şi din judeţ. Bucuria copiilor de a juca fotbal nu are nici un termen de comparaţie. Gabriel Hărduţ, actualul preşedinte al Comisiei de copii şi juniori AJF Arad şi un tânăr modest dar plin de entuziasm, a fost one man band-ul acestui eveniment.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 25

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: