Brîndescu, 1-3 ASU Politehnica: ”Cel mai ușor e să-mi dau demisia, de fapt au demisia mea în alb, dar problema e dacă putem rezolva problemele clubului nostru, destul de mari pentru Liga 2” + DATE: 11-le violet etapă de etapă

La conducere încă din minutul 10, prin Birău, ca a doua cea mai rapidă deschidere de scor de la promovare, ASU Politehnica Timișoara a sucombat însă sâmbătă după prânz pe ”Dan Păltinișanu” prin 3 goluri primite în ultimul sfert de oră de la o altă grupare sosită din Liga 3, Luceafărul Oradea, ”violeții” scoțând astfel din nou măcar de trei ori la rând balonul din plasă pentru a cincea oară în actualul sezon, dar și a treia oară într-un interval relativ scurt de timp, cum se mai întâmpla în runda inaugurală, 0-3 între minutele 14 și 20 cu Chindia, respectiv la Brăila, până la 4-1 în minutul 59, de la 1-1 puțin după pauză.

Brîndescu

Brîndescu

Astăzi a fost 1-3 (1-0), bihorenii egalând în minutul 75 prin Păcurar dintr-o fază fixă venită și cu eliminarea fundașului central căpitan polist Laurențiu Telescu, după care același Păcurar a răsturnat scorul în minutul 79 iar Arnăutu a desprins Luceafărul din penalty în prelungiri. Revenim cu cronica, alte declarații și fotografiile, dar până atunci și spusele antrenorului principal ”violet” Sorin Brîndescu precum și efectivele de start, înlocuirile și rezervele utilizate de ASU Politehnica în ordine cronologică în primele 9 etape.

După al treilea eșec pe teren propriu în Liga 2 respectiv al doilea pe ”Dan Păltinișanu” în care scorul a oscilat de la 1-0 la 1-3, cum se mai întâmpla și cu Foresta, atunci de la deschiderea polistă de scor din minutul 4 la unu la trei în minutul 77, precum și tot a treia înfrângere în care nou-promovații au cedat după ce înscriau primii, Brîndescu a admis că ”sunt foarte dezamăgit, dar am întâlnit o formație, Luceafărul, despre care știam că locul nu îi este aici, în zona inferioară a clasamentului, și că are o echipă bună. Cred că dacă aparent ne-au dominat, am controlat tactic jocul, poate chiar 70 de minute, până la eliminare, și sunt mulțumit de randamentul nostru. Nu am avut însă inspirația și mintea limpede să închidem jocul în cele câteva situații în care puteam marca pentru 2-0, dar nici un pic de șansă. Căci Telescu a luat roșu, căpitanul de echipă, cam ușor acordat după două faulturi de joc, prea ușor, și poate că dacă nu luam atunci și golul, în momentul respectiv trebuia să facem altceva. Dacă nu luam și golul, închideam jocul în 10, deși ne dominau. Noi am vrut însă și în 10 să câștigăm de la 1-1, am ieșit la joc, dar am lăsat mari spații în apărare, de care ei au profitat…”

”Cel mai ușor e să-mi dau demisia, dar când ei consideră eu m-am retras, de fapt au demisia mea în alb, nu e asta problema. Problema e dacă putem rezolva problemele de la clubul nostru, care sunt destul de mari pentru nivelul de Liga 2!”, a răspuns Brîndescu, explicând și mai departe că ”nu vreau să critic arbitrajul dar prea ușor s-a acordat roșu, să lași o echipă în 10 pentru două faulturi de joc, e drept, a fost un atac întârziat dar era un fault de joc, nu trebuia chiar așa ușor. Iar la faza penalty-ului Constantinescu chiar s-a ferit, dar nu mai conta că e 1-2 sau 1-3…”

Întrebat care ar fi problemele de la ASU Politehnica de care pomenea, antrenorul a enumerat: ”Bugetul este limitat, nu am reușit să transferăm în vară, am mizat pe continuitate, noi am menținut același nucleu ca la liga 4, efectiv depășit valoric la acest nivel, iar acum am încercat să scoatem maximum posibil, iar deși unii au confirmat în aceste meciuri de la promovare, alții au atins un plafon maxim și nu-l depășesc. Ați văzut că am căutat să schimbăm de la etapă la etapă primul 11 și efectivul dar sunt dezamăgit să nu găsesc formula ideală”.

”La pauză am căutat să ținem echipa cât mai sus, mă așteptam ca Roșu să joace titular, fiind tehnic și iute, și chiar dacă nu au apărut de la început Arnăutu și Țegle, am încercat să-i ținem cât mai departe. S-a instaurat poate și automulțumirea la 1-0, dar și valoarea adversarului ne-a obligat să efectuăm pasul în spate. Ca așezare, Luceafărul a fost aceeași, chiar dacă erau ori Arnăutu ori Țegle, și cu UTA au avut același profil, cu jucători iuți și tehnici în bandă”.

Urmează pe începutul părții a doua a turului ieșirea la CS Afumați, sosirea lui Sepsi, deplasarea la Juventus București și vizita Olimpiei, Brîndescu mai spunând: ”Încercăm să vedem ce putem scoate în continuare, dar cu atât mai mare e dezamăgirea, căci abia ce ieșisem puțin din zona inferioară, însă am reintrat în zonă, și întrebarea e care sunt cele 5 pe care putem să le aducem sub noi…”

Revenim și cu alte declarații, ale lui Todorov, dar iată mai întâi și efectivele utilizate de ASU Politehnica în prima jumătate a turului…

În 3-4 (0-3) acasă cu Chindia: Alexandru Mitrea – Branimir Ștefanovici, Cristian Gălan – cpt., Miodrag Todorov, Carol Taub – Dănuț Bilia – Arthur Teuț (Radu Motreanu, 54), Mladibor Giuricici (Alex Cătălin Bădăuță, 75), Dan Constantinescu, Răzvan Ghinescu (Bogdan Dănăricu, 60) – Ștefan Blănaru.

Rezerve: Alin Constantinescu – Laurențiu Telescu, Mădălin Stancu, Patrick Niță.

După etapa I, pe locul 12…

În 0-0 la Râmnicu Vâlcea: Mitrea – Ștefanovici, Gălan – cpt., Telescu, Taub – Bilia – Motreanu (Daniel Mărgărit, 62), Niță, Constantinescu (Stancu, 78), Dănăricu (Giuricici, 72) – Blănaru.

Rezerve: Constantinescu – Ghinescu, Todorov, Teuț.

După etapa a II-a, pe locul 16…

În 2-3 (1-1) acasă cu CSM Foresta: Mitrea – Ștefanovici, Gălan – cpt., Telescu, Taub – Bilia, Constantinescu (Ghinescu, 65) – Niţă (Giuricici, 70), Dănăricu, Mărgărit (Andrei Ţugui, 65) – Blănaru.

Rezerve: Constantinescu – Teuț, Stancu, Todorov.

După etapa a III-a, pe locul 17…

În 1-4 (1-1) la Brăila: Constantinescu – Ștefanovici (Motreanu, 64), Gălan – cpt., Telescu, Taub – Bilia, Constantinescu – Birău, Ţugui (Dănăricu, 46), Niţă (Ionuț Vucea, 75) – Blănaru.

Rezerve: Mitrea – Todorov, Stancu, Mărgărit.

După etapa a IV-a, pe locul 17…

În 2-0 (2-0) acasă cu Metalul Reșița: Constantinescu – Motreanu, Telescu, Gălan – cpt., Todorov –Birău, Giuricici, Bilia, Dănăricu (Bădăuţă, 57), Ghinescu (Vucea, 77) – Blănaru (Mărgărit, 66).

Rezerve: Mitrea – Stefanovici, Ţugui, Stancu.

După etapa a V-a, pe locul 16…

În 0-3 (0-1) la Mioveni: Constantinescu – Motreanu, Telescu, Gălan – cpt., Todorov – Bilia – Birău (Bădăuță, 46), Giuricici (Stancu, 46), Dănăricu, Ghinescu – Blănaru.

Rezerve: Mitrea – Taub, Ţugui, Mărgărit, Niţă.

După etapa a VI-a, pe locul 17…

În 1-1 (0-0) acasă cu FC Brașov: Constantinescu – Motreanu, Todorov, Telescu – cpt., Taub – Dan Constantinescu – Birău, Ţugui (Dănăricu, 46), Vucea (Bilia, 72), Ghinescu (Bădăuţă) – Blănaru.

Rezerve: Mitrea – Niţă, Gălan, Teuţ.

După etapa a VII-a, pe locul 18…

În 3-0 (0-0) la Șiria cu Șoimii Pâncota: Constantinescu – Motreanu, Telescu – cpt., Todorov, Taub – Constantinescu, Birău, Vucea (Bilia, 46), Ghinescu (Niță, 46) – Bădăuță, Blănaru (Mărgărit, 66).

Rezerve: Mitrea – Gălan, Teuț, Dănăricu.

După etapa a VII-a, pe locul 15…

În 1-3 (1-0) acasă cu Luceafărul, astăzi: Constantinescu – Motreanu, Telescu – cpt., Todorov, Taub – Bilia – D. Constantinescu, Birău (Gălan, 70), Dănăricu (Mărgărit, 55), Niţă – Blănaru (Bădăuță, 75).

Rezerve: Mitrea – Ţugui, Giuricici, Teuţ.

ASU Politehnica a fost depășită în ierarhie de învingătoarea Luceafărul, coborând din nou, pe 17, loc de retrogradare. Rezultatele etapei, clasamentul și programul celei de-a X-a, pe coloana dreaptă.

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: