Brîndescu, 4-1 alb-violet: ”În unele meciuri am căutat victoria și am cedat categoric, azi în schimb am fost mai eficienți”

Deși a fost a opta rundă la rând în care ”violeții” au primit gol, ASU Politehnica a semnat astăzi scorul etapei 33 în Liga 2, înscriind în cea de-a șasea apariție succesivă: 4-1 (1-1) deși în 10 oameni din minutul 33, de la 0-1 în minutul 26. Și a mai fost acest maxim 4-1 tot în penultima apariție acasă, dar din toamnă, cu CS Balotești, și tot după 1-1 la pauză, și tot după ce Ghinescu marca primul gol al bănățenilor, și tot cu o ”dublă” a lui Blănaru în partea secundă. A fost și pentru a doua oară în acest campionat ca ASU Politehnica să întoarcă scorul de la 0-1, ceea ce mai izbutea în tur, și tot contra Dunării, la Călărași, de la 1-0 la pauză la 1-2 în minutul 56, fiind și pentru a doua oară ca bănățenii să egaleze acasă până la pauză, precum contra lui CS Mioveni.

Deși în inferioritate numerică după ce fundașul central Mera îl faulta în minutul 33 pe Țîră și primea cartonașul roșu, fiind eliminat, ASU Politehnica Timișoara a egalat astăzi cel mai categoric succes al nou-promovatei în sezonul 2016/7 în Liga 2, 4-1 (1-1) acasă cu Dunărea Călărași, de la 0-1. ”Violeții” mai câștigau recent acasă deși în 10 peste o repriză și cu CS Afumați, atunci Gorovei fiind eliminat: 2-1 (2-0) în Vinerea Mare.

După cea de-a treia victorie la rând pe ”Știința”, de care nou-promovații s-au despărțit astăzi pe sezonul în curs, ultima lor apariție acasă urmând să fie împotriva arădenilor pe ”Dan Păltinișanu”, antrenorul principal Sorin Brîndescu a admis că ”am avut un început de meci greoi, cu greșeli, în care nu am avut ritm, o concentrare slabă, însă am beneficiat apoi și de un pic de șansă, căci ei au mai avut situații de a înscrie. Însă Ghinescu a reușit un gol egalizator foarte frumos, pe recuperarea noastră, ceea ce ne-a redat încrederea. După pauză am jucat mai bine, a fost altceva, am folosit spațiile create și am surprins pe contraatac, și îi felicit pe jucători pentru victoria obținută!”

Vizitatorii timișorenilor au deschis astăzi scorul pentru a șaptea oară în partidele din actuala ediție a Ligii 2, pentru a patra oară deja înaintea pauzei. Oaspeții alb-violeților în eșalonul secund au mai deschis scorul pe malurile Begăi în 2016/7 de două ori pe ”Dan Păltinișanu”, Chindia încă din prima repriză iar FC Brașov în minutul 58, respectiv în 4 rânduri pe ”Știința”, dintre care de două ori până la pauză, și anume Ursu în minutul 72 cu unicul gol pentru victoria lui Sepsi, Pană deja în minutul 2 pentru Olimpia, cei din Clinceni cu singurul gol victorios în minutul 70 iar CS Mioveni tot în minutul 26, precum astăzi Dunărea. Cu argeșenii avea să se încheie 1-2 (1-2), Birău egalând atunci cu capul în minutul 29 dar foștii elevi ai lui Pelici înscriind din nou în minutul 37.

 

 

Sorin Brîndescu a mai spus după succesul la scor de astăzi că ”nu m-am așteptat atunci la acest scor, a fost și pe căderea lor, noi ne-am gândit de la pauză ca în primul rând să nu mai luăm gol, iar dacă nu se pot obține toate cele 3 puncte, atunci măcar unul, dar contraatacul a funcționat bine! Ne-am motivat unii pe alții…”

Pe lângă golul atât de important semnat de Ghinescu, la momentul oportun, înaintea pauzei, 1-1 în minutul 43, Blănaru a izbutit a șasea sa reușită în 2017, înscriind în 4 din ultimele 5 etape, după ce a mai marcat în sezonul de primăvară la Buftea, pentru 0-1, cu CS Afumați, acasă, în Vinerea Mare, penalty și 2-0, la Sfântu Gheorghe pentru 0-1 la pauză, golul victorios de 2-1 acasă cu liderul din capitală și astăzi, chiar de două ori. Totalul său a urcat astfel la 15 în actuala campanie a diviziei a doua.

 

 

Tot despre victoria de astăzi, Brîndescu a mai explicat că ”nici n-am făcut calcule de genul acesta, dacă printr-o victorie astăzi am fi matematic salvați, ci tot ceea ce ne-a interesat a fost să jucăm cât mai bine putem. În unele meciuri am vrut victorii și am cedat categoric, azi în schimb am fost mai eficienți”.

Urmează așadar un weekend de pauză și apoi vizita arădenilor, duminică 21 mai de la ora 19, pe ”Dan Păltinișanu”, în perspectiva căreia ar fi și o problemă. ”Eliminarea lui Mera a fost cam ușoară și ne dereglează un pic pentru meciul cu UTA…”

Clasamentul actualizat, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: