Budur cu bara, codașa imediat cu golul: Gilortul – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-0 (0-0)

Fără gol marcat în precedentele 5 etape și mai ales fără nici un succes în primele zece runde ale Seriei a IV-a în Liga 3, ”lanterna roșie” din Gorj a obținut sâmbătă după-amiază mai multe puncte decât smulsese până acum în campionatul în curs prin remizele acasă din 7 septembrie și 19 octombrie, 1-1 cu Flacăra Horezu și 0-0 cu Progresul Pecica. Dar punctul acasă cu pecicanii, în primul meci în care oltenii n-au primit gol, a fost urmat de întâiul triumf pe teren propriu, în etapa a XI-a, ocupanta locului 16 surprinzându-i pe bănățenii de pe poziția a cincea: Gilortul Târgu Cărbuneşti – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-0 (0-0).

Elevii lui Octavian Benga au continuat și în Gorj seria rezultatelor fluctuante, plonjând de la victoria cu 0-2 la Sebiș la recentul draw acasă cu Șoimii Lipova, 2-2, dublat prin eșecul pe terenul ultimei clasate, fără victorie până sâmbătă. Iar dacă ne reamintim și de usturătorul 2-4 acasă cu cei din Dăești în urmă cu 3 runde, tabloul este mai complet…

În orice caz, este doar pentru prima oară în acest campionat când galben-albaștrii au pierdut în afara județului Timiș, primele eșecuri în deplasare fiind înregistrate la limită la Becicherecu Mic și Dumbrăvița, pe când victoriile le-au semnat în județe limitrofe, la Deva și Sebiș, ambele la zero.

Înfrângere de astă dată pentru trupa lui Octavian Benga, tocmai în fief-ul ”lanternei roșii” și taman într-o rundă a oaspeților. Ocaziile s-au răzbunat la mijlocul părții secunde, când, după bara lui Sebastian Budur din minutul 67, printr-un şut de la 12 metri, fiind singur cu portarul advers, Gilortul a taxat pe contraatac, înscriind unicul gol al meciului, care le-a adus 3 puncte de aur, autor al reușitei fiind Marius Ion.

Cum vor reacționa de astă dată componenții fostului lider? Urmează primirea celor din Filiași, apoi ieșirea la U Craiova 1948, meciul acasă cu Flacăra Horezu și deplasarea la Hunedoara, la finalul turului.

*

Octavian Benga, antrenor principal CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: ”Am întâlnit o echipă foarte motivată. O echipă agresivă în prima repriză, agresivă la limita regulamentului. Unii dintre jucătorii noştri au intrat cu o anumită teamă în joc şi a fost o repriză în care am avut o sumedenie de oportunităţi de a marca, şi şase-şapte cornere de care nu am profitat. În repriza a doua am avut trei-patru mari şanse de a marca şi când ratezi, atunci se întâmplă să primeşti gol. Chiar înainte de golul lor, Budur a lovit bara, singur cu portarul, din poziţie excelentă. Iar la faza următoare am luat un gol pe o minge lungă, chiar întâmplător. Am ratat din toate poziţiile… Lipsă de inspiraţie totală la finalizare. Sunt foarte supărat şi dezamăgit pentru că, pur şi simplu, pierdem puncte pe naivitate. Era un joc pe care puteam să-l câştigăm uşor. Cei de la Cărbuneşti, în ultimele 15 minute, nici nu mai puteau să stea în picioare. Sperăm să mai adunăm puncte până în iarnă şi apoi să facem o analiză corectă…”

Antrenorul Octavian Benga a folosit următorii jucători: Marco Gakos – Semeniuc, Bocşan, Goţa, Sabău – Herci, Poparadu (min. 81, Jichici) – Mancaş, Bâte (min. 52, Şofran), Budur – Silaghi (min. 69, Ţugui).

Rezultatele etapei a X-a în C4 și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 63

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: