”Bulgarii” încheie pe 3 jumulind Cocoșul: 6-0 Pobeda la startul rundei finale în Divizia D Timiș

”Bulgarii” au încheiat ediția 2016-2017 a ligii a patra timişene pe podiumul ierarhiei, pe locul trei, punând punct cu un categoric succes la zero: Pobeda Dudeştii Vechi – Cocoşul Orţişoara 6-0 (3-0).

Cu această victorie obţinută vineri seară în dauna celor de la Cocoşul, echipa Pobeda, antrenată de Daniel Vasilcin, în dubla sa capacitate și pe teren, s-a clasat a treia după cele 34 de etape scurse în acest eşalon, realizând cu succes obiectivul propus înaintea debutului de campionat.

De remarcat că la sfârşitul turului Pobeda încheia pe locul cinci, cu 33 de puncte din zece victorii și trei rezultate de egalitate, plus patru înfrângeri, golaveraj 36-23, cu plus 9 la adevăr. În schimb, Cocoşul începea returul cu o înfrângere acasă cu CSM Lugoj, 0-2, şi l-a încheiat tot cu o înfrângere, de astă dată la scor, în ultima etapă a campionatului, după ce stagiunea de toamnă o încheia pe locul şase, cu 31 de puncte, tot din 10 victorii, dar și un singur rezultat de egalitate şi şase înfrângeri, golaveraj 39-19 şi plus patru la adevăr.

Primul joc al etapei finale pe 2016/7 în ”D” Timiș a început în această seară de la ora 20, în prezenţa a peste 200 de spectatori, care au savurat chiar din primul sfert de oră cele două goluri marcate de echipa favorită.

În minutul 3, în urma unei centrări din corner a lui Vasilcin, mingea a ajuns la Novac, care i-a pasat lui Kalapiş, iar acesta, de la 6 metri, a deschis scorul: 1-0. După numai 11 minute avea să fie 2-0: Novac a luat o fază pe cont propriu, a plecat spre careu şi, de la 14 metri, a şutat pe jos la colţul lung, marcând golul doi.

Din nou Fabian Novac a fost la locul potrivit şi dintr-o deviere la o învălmăşeală în careu a înscris pentru 3-0, cu acest gol devenind golgheterul echipei, cu 19 reuşite în cele 34 de etape. După acest ultim gol oaspeţii puteau reduce din diferenţă în minutul 32 prin Resteman, care a prins un şut de la 14 metri, respins în corner de portarul Stoianov.

În mitanul secund, noul intrat Toni Ciocani a finalizat din apropiere cu gol o centrare excelentă în faţa porţii, de pe flancul drept, a lui Vasilcin, ridicând scorul la 4-0 la mijlocul părții secunde, în minutul 67.

Scorul a luat proporţii zece minute mai târziu, prin Marius Matei, cu capul, din şase metri, în urma unei centrări a lui Galea: 5-0 pentru ”bulgari”. Iar ultimul gol l-a semnat tot o rezervă, Adelin Oboroceanu, în ultimul minut de joc, parafând un ”set la zero” pentru echipa sa la despărțirea peste vară de publicul spectator.

S-a dovedit așadar până la capăt că arena ”Hristo Stoichkov” e o fortăreață a Pobedei, care a câștigat majoritatea partidelor găzduite în ediția pe care a încheiat-o astăzi, de 14 ori victorioasă acasă, cel mai clar cu 8-1, de două ori cu 6-0 iar o dată cu 6-1.

Cât despre vizitatori, cu această înfrângere trupa lui Ghiţă Chimiuc va încheia campionatul pe locul 8, cu două trepte mai jos faţă de prima parte a campionatului.

*

Pobeda: Gheorghe Stoianov – Petru Roncov (min. 46, Florin Horoba), Marius Matei, Daniel Telecican, Toma Budur, Daniel Vasilcin, Marius Sîrbu (min. 57, Toni Ciocani), Eugen Ciocan, Ioan Kalapiş şi Fabian Novac (min. 55, Adelin Oboroceanu).

Antrenor-jucător: Daniel Vasilcin.

Pe bancă: Szofran Micki, Ioan Boboiciov şi Nicu Bona.

Cocoşul: Marco Bota – Cătălin Secotă, Răzvan Solomon, Paul Dănilă, Flavius Buliga, Aleodor Sobolu, Alin Cazmir, Bogdan Ferţu, Ionuţ Arghilean, Gabriel Gînju, Cristian Resteman.

Antrenor: Ghiţă Chimiuc.

Pe bancă Iulian Ştirbu şi Andrei Rus. Au lipsit Adrian Neagoie şi Victor Oprea – ambii accidentaţi, respectiv Livădaru, suspendat.

Arbitri: Ioan Copaci – Roland Barbu şi Alexandru Nagy. Observatori: Ioan Lazăr şi Ioan Lăzărescu.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = unu

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: