Ca din pușcă: 4-0 la pauză! ”Au echipă bună, dar noi una foarte bună”. Centrul de Excelență Timișoara, scor în jocul locurilor 3-4

Garnitura de 2000 a Centrului de Excelență Timișoara a debutat perfect la reluarea returului în Liga Elitelor U17, câștigând în această dimineață tot la zero și duelul revanșă cu egala sa la puncte peste iarnă în ierarhie, AFK Csikszereda, semn că juniorilor B din ”pepiniera” de pe Bega le-a prins de minune suita întâlnirilor de verificare de peste hotare, cu omologi sârbi.

Etapa a 17-a în Seria de Vest a Ligii Elitelor U17, pornită ieri la drum cu primele două meciuri, a programat astăzi de la ora 10 și întâia dispută de sâmbătă a rundei inaugurale din 2017, adjudecată la scor, conturat deja până la pauză, de gazda Centrul de Excelență Timișoara, urmăritoare pe podium a liderului FC ACS Ardealul Cluj și a arădenilor de la UTA Bătrâna Doamnă.

Distanțate de ocupanta locului 5, vecinele de clasament din Timișoara și Miercurea Ciuc au abordat întâlnirea de pe terenul sintetic din Baza II – UPT de la egalitate de puncte, departajate de golaveraj pe pozițiile 3 și 4, 49-15 pentru cei din Banat, 46-13 pentru cei din Harghita, fiecare având în cont câte 11 victorii și două remize, dar numai 3 eșecuri, însă Centrul de Excelență a bisat la triumful din tur, din 17 septembrie, cu 2-0 în deplasare, prin a se impune astăzi chiar cu 5-0.

Timișorenii au evitat astfel startul cu un eșec în 2017, așa cum se întâmpla la primul meci acasă din actualul campionat, 2-3 cu UTA Bătrâna Doamnă, urmat numai de victorii pe teren propriu, și anume 3-1 cu AS FC Interstar Sibiu, 5-1 cu LPS Banatul, 3-2 cu LPS Bihor, 5-0 cu AS FC ASA 2013, 6-0 cu ACS Poli și 2-1 cu LPS Satu Mare, pe 26 noiembrie 2016.

A fost așadar egalat al doilea cel mai categoric triumf acasă, trecându-se peste înfrângerea de la căderea cortinei în stagiunea de toamnă a Ligii Elitelor U17, cu 1-0 la UTA Bătrâna Doamnă pe 7 decembrie.

De-atunci, juniorii B ai ”Centrului” s-au pregătit inclusiv printr-o serie de 9 meciuri amicale, dintre care 5 cu grupări din Serbia, trei având loc la Beograd, cu Crvena Zvezda, Partizan și  FK Čukarički Stankom, iar ultimele două la Novi Sad, cu Vojvodina, weekendul trecut, pe 11-12 martie.

Iar verificările au dat roade în primul meci oficial, în vederea căruia Adrian Văsîi și Cristi Petcu au convocat din cadrul lotului de 26 de componenți, în blocstarturi cu excepția lui Țieranu, Trip și Casian – cu toții bolnavi, ”Centrul” fiind concentrat în acest weekend doar pe partida de la categoria Ligii Elitelor U17, dat fiind că formația implicată la grupa de vârstă a juniorilor A, U19, a stat datorită numărului impar de competitoare în seria vestică.

Succesul cu 5-0 (4-0) a fost conturat prin golurile lui Manolache, care a deschis scorul în primele 5 minute și avea să-l marcheze pe cel de-al 3-lea din penalty, obținut de Sefer, respectiv Burghele, Șimăndan și Sefer. ”Ei au o echipă bună, dar noi avem una foarte bună”, a punctat la final Adrian Văsîi.

Centrul de Excelență a câștigat în Liga Elitelor U17 în alcătuirea Dobre – Jurj, Stoianovici (70, Peter), Goța, Popa – Coroiu, Lazăr, Manolache – cpt. – Sefer, Burghele (75, Rusu), Chera (41, Șimăndan), pe bancă rămânând portarul Barbu și Talpoș.

Sâmbăta viitoare, tot acasă, cu Centrul de Excelență Târgu Mureș, de la ora 12, ardelenii jucând deja ieri pe teren propriu, cu arădenii.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: