Ca şi cu UTA, „satelitul” polist nu găseşte calea spre gol: 0-1

Alte 90 de minute de secetă, altă seară dezamăgitoare pe debut de sezon. Eliminată marţi din Cupa României la lovituri de departajare, Poli II s-a văzut învinsă şi vineri seară pe arena „Ştiinţa”, în cea de-a doua etapă de campionat în C5, de hac venindu-i fundaşul dreapta hunedorean Dănuţ Bilia, un doiar care a reluat în minutul 78 cu capul de la 7 metri central, lângă bara de la colţul lung, o centrare dintr-o fază fixă de pe flancul stâng: Poli II – FC Hunedoara 0-1 (0-0).

Hunedorenii, în alb, au blocat sistematic fiecare tentativă alb-violetă

De fapt, hunedorenii, care şi-au remaniat efectivul sub bagheta lui Erik Lincar, şi-au arătat intenţiile încă din prima fază a jocului, la finele căreia Paul Păcurar, unul dintre foarte puţinii jucători menţinuţi din garnitura ediţiei trecute, a fost blocat de portarul Octavian Rusu, care i-a salvat şutul la firul ierbii de la 10 metri lateral dreapta. Putea să fie 0-1 în nici 30 de secunde…

Poli II i-a aliniat faţă de cele 90 de minute „albe” cu UTA doar pe Rusu în poartă respectiv Belu-Iordache şi Sandu pe flancurile defensivei, precum şi pe căpitanul Adrian Zaluschi, de această dată retras însă ca fundaş central, schimbând în rest şi aliniind 4 campioni naţionali la juniori A din generaţia 1992, şi anume Toma, tot ca fundaş central, de pe stânga, Stancu la închidere, Szalkai pe flanc şi Gelu Velici în avanposturi. Mai mult, un al treilea junior din generaţia ´93 a fost aruncat în focuri, lui Rusu şi Belu-Iordache adăugându-li-se şi Mucsi, în atac. Avea însă să se dovedească faptul că oboseala tensionatei dispute televizate de marţi seară, încheiată târziu în noapte, precum şi lipsa de omogenitate a unei garnituri cu 9 jucători până în 20 de ani erau un pod prea îndepărtat într-un duel cu Marcel Şandor şi alţi „vulpoi”.

Apăsate de căldură cât şi de nevoia de a obţine mai mult decât acel punct smuls în prima etapă, cu câte un 1-1, hunedorenii acasă cu ACS Recaş iar poliştii la Gloria Arad, echipele n-au reuşit prea multe în continuare, jocul trenând la mijlocul terenului şi fiind înviorat doar de tentativele lui Şandor de a exploata trapa jocului la ofsaid, două dintre golurile sale, în fiecare dintre reprize, fiind invalidate.

Adrian Stoicov a încercat ceva, înlocuindu-i la pauză pe Sandu în defensivă şi Dobricean la mijloc, cu Damian respectiv Fuchs, revenind după o accidentare, dar Narcis Damian n-a încheiat jocul în teren, fiind înlocuit la rândul său în minutul 78, după o suită de pase greşite, cu Paul Coşovanu, erori ce însumează practic o seară toridă dar cu fotbal în suferinţă.

Poliştii "mici" au fost încolţiţi în tuşă de oaspeţi, presând în cuplu

Finalmente, un fost junior timişorean cu 26 de prezenţe la activ pentru ACU Arad în 2010-´11, de unde a fost transferat de hunedoreni, şi care mai avea experienţa eşalonului doi şi cu Arieşul Turda, şi anume doiarul Dănuţ Bilia, care în 31 ianuarie a împlinit 26 de ani, a făcut diferenţa, poate meritată raportat la prestaţiile celor două combatante.

Dovadă a frustrării în joc, căpitanul Zaluschi a văzut cartonaşul galben în minutul 84, pentru un fault inutil, la 45 de metri de buturile lui Rusu, amplificând nemulţumirea din tabăra alb-violetă vizavi de un examen ratat.

E drept, poliştii au încheiat jocul cu juniori de 1994 şi chiar ´95 în teren, pe final intrând un alt fost alb-violet, Vasile Moroşan, parcă pentru a turna gaz pe foc suferinţei timişorene, juniorul din generaţia ´92 fiind cooptat la rândul său de FC Hunedoara, de la ploieşteni.

„Un rezultat de egalitate poate ar fi fost mai echitabil, căci au avut una, două ocazii de poartă, ca şi noi. Se anunţa a fi un meci foarte greu, în faţa unei echipe cu pretenţii, în vreme ce noi am aliniat mulţi juniori născuţi în 1993, iar unii chiar în ´95. Mai au mult de învăţat dar sperăm ca încet, încet, să formăm o echipă bună”, a spus după joc secundul Ilie Rotariu.

Poli Timişoara II (antrenori Adrian Stoicov şi Ilie Rotariu): 26. Octavian Rusu (n. 1993) – 31. Claudiu Belu-Iordache (´93), 13. Adrian Zaluschi (´89), 4. Călin Toma (´92), 20. Florin Sandu (´87; 46, 30. Narcis Damian – ´92; 78, 18. Paul Coşovanu – ´94) – 55. Mădălin Stancu (´92) – 17. Dan Silaghi-Perju (´91), 10. Răzvan Dobricean (´91; 46, 8. Marian Fuchs – ´92), 27. Robert Szalkai (´92) – 21. Fabian Mucsi (´93), 9. Gelu Velici (´92; 68, 28. Dorin Rotariu – ´95).

FC Hunedoara, antrenată de Erik Lincar, Nelu Mitrică şi Gavril Rus, a început cu 12. William – 2. Bilia, 5. Creţu, 27. Posteucă, 9. Kelemen – 20. Petrescu – 21. Păcurar, 14. Dimcea, 23. Todea, 8. Şandor – 7. Negru.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 54

 


Alte articole legate de acest subiect: