Calificare! Cupa României U17, semifinale: FOTO + declarații. LPS Banatul Timişoara – ACS FC Ardealul Cluj 5-2 (4-1)

Formația de juniori B îndrumată de Cristian Petcu şi Ionuţ Vucea a spulberat visul ardelenilor din Cluj de a merge în finala Cupei României rezervată categoriei sub 17 ani, în urma victoriei la scor obţinută de junii timișoreni foarte bine instruiţi la toate capitolele. Astăzi de la ora 14, pe terenul LPS Banatul, gazdele au câştigat în manşa a doua: 5-2 (4-1) cu AFC Ardealul Cluj. 

În prima manşă, jucată la Cluj, gazdele au învins cu 1-0, prin golul marcat de Andrei Istrate în minutul 87. Scorul general, 5-3 pentru LPS Banatul Timişoara, a permis juniorilor bănățeni calificarea în finala Cupei României U17.

Calificare survenită după ce în etapa trecută din campionatul Ligii Elitelor U17, disputată  în urmă cu trei zile, LPS Banatul Timişoara a dispus de ACS FC Ardealul Cluj cu… 19-0 (12-0). Oaspeţii s-au prezentat la meciul din Seria de Vest cu o grupă de juniori născuţi în anul 2005, nu cu cei care în mod normal ar fi trebuit să joace, menajați fiind pentru returul acestui meci eliminatoriu, însă au pierdut pe ambele fronturi, liderul fiind prea puternic. Dacă până și în sistemul juvenil se ajunge la așa ceva… Desconsiderare a competiţiei organizate de FRF, care bine ar face să se sesizeze în asemenea cazuri…

Astăzi, în primul sfert de oră, oaspeţii ar fi putut deschide scorul în două situaţii mari de gol, prin Istrate în minutul 7 şi Trif (min. 11), dar intervenţiile portarului Casian au fost la înălţime. Însă, din minutul 25 a venit dezastrul pentru vizitatori, în numai zece minute junii lui Petcu şi Vucea marcând 4 goluri, unul după altul.

Primele trei au fost înscrise de Zoran Mitrov în minutele 26, 28 și 32, Denis Giurgiu completând careul în minutul 35. Putea fi chiar și 5-0, dar lobul senzaţional trimis de Mitrov de la 38 de metri, peste portarul Feier, ieşit la 12 metri, a fost reţinut în extremis.

Până la pauză, clujenii au redus totuși din diferenţă prin Andrei Istrate… 4-1.

În mitanul secund, probabil mulţumiţi de ceea ce au realizat în prima parte a jocului, când și-au apropiat calificarea în ultimul act, timișorenii au conservat avantajul, iar oaspeţii au prins curaj după ce noul intrat Ştefan Bocancea a marcat golul doi în minutul 73. Apoi, din minutul 82, clujeanul Trif a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben de centralul Marius Omuţ, care a arbitrat foarte bine.

Finalul a fost dramatic. Ardelenii au fost din nou pe punctul de a marca, prin cel mai bun junior al lor, Istrate, dar din nou portarul timişorean a fost la înălțime. S-au indicat 4 minute de prelungiri iar în cel de-al treilea Denis Giurgiu a marcat cel mai frumos gol al meciului, cu latul, de la marginea careului de 16 metri, lateral stânga, direct spre colţul lung, în vinclul porţii…

Și mare bucurie în tabăra timişoreană, calificare în finala competiţiei naționale!

LPS Banatul Timișoara: 12. Mario Cassian Ștefan – 2. Mădălin Florin Sturzu (2003), 4. Alex Constantin Benea, 6. Cosmin Ștefan Gladun, 7. Adrian Ionuț Ilie, 11. Giovani Nikolic, 8. Marius Lucian Simedru (2003), 14. Ioan Derbac, 16. Ion Vasluian, 10. Zoran Mitrov – (cpt.), 9. Denis Florin Giurgiu.

Antrenori: Cristian Petcu şi Ionuţ Vucea. Antrenor cu portarii: Wiliam Harasim.

Au mai jucat: 17. Denis Tymos, 5. Marjan Maric, 13 Gheorghiţă Bostan.

Pe bancă: 1. Alex Dogaru, 18. Eduard Alex Tismonar, 15. Milan Pantea, 18. Andrei Olaru.

Ardealul Cluj: 78. Denis Feier – 15. Roberto Alexa, 2. Mihai Şerbănescu, 23. Cristian Bălan, 4. Mihai Leca, 21. Lucian Moldovan, 8. Denis Szep, 11. Rareş Trif, 17. Narcis Suciu, 10. Fabian Dumitraş, 9. Andrei Gabriel Istrate (cpt).

Antrenori: Claudiu Moldovan şi Iulian Szekely.

Au mai jucat: 7. Marius Pop, 20. Valentin Bucuroiu, 14. Cătălin Cozac, Ştefan Bocancea.

Rezerve: 1. Paul Deac, 25. Ionuţ Comşa.

Au arbitrat: Marius Omuţ (Satu Mare) – Ionuţ Matică şi Rareş Lakatuş (ambii din Oradea).

*

La cald… 

-Cu această victorie şi cu scorul general de 5-3 mergeţi în finala Cupei României…

Ionuţ Vucea (LPS Banatul):

”Meritul este al echipei! În primul rând vreau să felicit echipa, care a dat dovadă de caracter, dovadă că îşi merită locul în clasament la această grupă, şi nu este o întâmplare rezultatul de astăzi”.

-În ultimul sfert de oră aţi cam tremurat de la 4-2…

Băieţii au intrat în teren foarte motivaţi, iar la un moment dat, când simţi că controlezi jocul foarte bine, atunci intervine o oarecare relaxare. Nu este indicat, iar când joci fotbal de performanţă nu e voie să laşi ştacheta jos. Trebuie să dai totul în cele 90 de minute şi să joci la intensitate maximă. Dar este bine că s-a încheiat cu bine, cu eurogolul înscris de Giurgiu. Pot spune că astăzi a fost o primă repriză excelentă, iar a doua mai puţin bună. Ca şi concluzie, mai importantă este calificarea, este un moral bun, meritam această calificare! Acea înfrângere de la Cluj, în tur, a fost o întâmplare. Am primit gol spre final, chiar şi ei s-au mirat că au reuşit să câştige. Dar cel mai important este că am reuşit să câştigăm astăzi cu o prestație bună!

-În campionat aţi suferit prima înfrângere săptămâna trecută…

Da, o primă înfrângere, la Miercurea Ciuc. Am reuşit să rulăm lotul întreg de jucători, au jucat cei care au avut mai puţine minute jucate, primind şi ei o şansă. Cei care au jucat, au intrat timoraţi, chiar am fost conduşi foarte repede cu 3-0. Iar în partea a doua am reuşit să marcăm de două ori, băieţii şi-au revenit, dar a fost prea târziu. În continuare dăm dovadă de caracter, respectăm competiţia, și chiar dacă mai sunt două etape, noi mergem la victorie în fiecare etapă, indiferent cu cine vom juca. Mai puţin important că am suferit o înfrângere, trebuie să învăţăm după acest eşec şi să tratăm în continuare toate meciurile cu maximă seriozitate”.

Ca o paranteză, de la ora 10, la Baza II – UPT s-a jucat un meci amical între Centrul National de Pregătire şi CS Universitatea de Vest din Timişoara, încheiat la egalitate: 3-3 (0-1). Au marcat: Valentin Firca – două goluri și Marius Şimăndan, respectiv Ionuţ Vucea – două goluri şi Tică Popa.

Fotografii realizate de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 36

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: