Campioana de toamnă Timișul Șag pierde în deplasare la codașă, ASO Deta n-are legitimații acasă

Liderul CS Timişul Şag a devenit campion al turului în Divizia D Timiș, în ciuda pierderii la limită a deplasării din ultima etapă a sezonului de toamnă la Seceani, care a cedat astfel ”lanterna roșie”. Ultimă rundă marcată de situația de la Deta. 

Meciul ASO Deta – CSU Universitatea de Vest din Timişoara era programat astăzi de la ora 11 în cadrul etapei a XVII-a din liga a patra județeană, dar nu s-a mai disputat și va fi cel mai probabil omologat cu 0-3 la ”masa verde”, spre bucuria și în folosul vizitatorilor mai bine clasați, nou-promovați în mai mare nevoie de puncte în cursa lor spre vârful clasamentului.

Foarte rar se întâmplă la o partidă din liga a patra ca echipa gazdă să nu poată prezenta legitimaţiile jucătorilor, care au fost de negăsit, nici antrenorul alb-verzilor, Florin Albu, nefiind prezent la meci. Ce se poate înțelege din toată această penibilă situație iscată de gruparea organizatoare a partidei?

Cuvintele sunt de prisos și nici nu-și mai au rostul, realitatea și adevărul devenind oricum irelevante în zilele noastre, în care oamenii tind a fi extrem de subiectivi, îmbrățișând strict varianta convenabilă lor, indiferent de oricâte evidențe și argumente. Iar decât să fim din nou blamați, răstălmăciți, amenințați, neînțeleși, învinovățiți de aberații fără absolut nici un sens și toate cele, treaba fotbalului, facă ce-o vrea. Presa este cea care intră în… silenzio stampa, și ce să mai și constați într-un fotbal românesc umilit la nivel internațional dar care încă își închipuie că ar avea oarecare gabarit prin străveziile sale competiții interne!?

Culmea este că mai există încă indivizi care chiar își imaginează și sunt ferm convinși că presa ar trăi pe spatele fenomenului fotbal sau că pur și simplu n-ar exista fără fotbal, când de fapt, din câte știm, presa era cea care făcea publică apariția fotbalului în viața socială, acum ceva amar de ani, în cursul secolului al XIX-lea.

Presa a căutat să popularizeze acest fenomen, închizând ochii la o grămadă de mizerii din bătătura fotbalului ”mic”, și chiar îi închide pentru că ți-e lehamite la ceea ce poți constata. 

Cam așa s-a putut încheia turul Diviziei D Timiș, penibilă cădere de cortină, rămânând de văzut cum vor trata cei de la AJF Timiş acest caz.

Ultima etapă a turului a programat astăzi la ora 11 cinci jocuri, patru dintre care totuși s-au disputat…

CS Unirea Tomnatic  CS Avântul Periam 3-3 (2-1) 

Au marcat: Ionuţ Pîrjol (min. 27), Adrian Ciobotariu (min. 43) și Bogdan Piloiu (min. 80) respectiv Marius Sîrbu (min. 35), Bogdan Steop (min. 55) şi Răzvan Trandu (min. 71).

AS Peciu Nou – CS Cocoşul Orţişoara 0-4 (0-0)

Cele patru goluri pentru “Cocoşeii” lui Gheorghe Chimiuc au fost marcate de Alin Roşu (min. 60), Raul Gălăţan (min. 66), Adrian Neagoie (min. 75) şi Deian Pecarov (min. 87), care, cu această reuşită a ajuns la ”cota” 15, lider în clasamentul golgheterilor la sfârşitul turului. După evoluţia slabă a echipei gazdă în sezonul de toamnă, antrenorul Sorin Gheju şi-a înaintat demisia de pe banca tehnică în urmă cu două etape, fără a mai aştepta sfârşitul turului.

AS FC Rapid Săcălaz – CS Phoenix Buziaş 0-1 (0-0).

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 76 de Remus Barburescu. Iar la final doi jucători de la gazde au fost eliminaţi pentru cumul de galbene, și anume Milovan Stojan (min. 90) şi portarul Robert Voin, pe când se îndrepta spre vestiare, dat fiind comentariile adresate arbitrului.

Imediat după acest meci, observatorul de joc preşedinte al AJF Timiş, Romeo Malac, a efectuat ruta Săcălaz – Sacoşu Turcesc, fiind delegat şi la o partidă din liga a cincea, Viitorul Sacoşu Turcesc – AS Tormac, încheiată cu rezultatul de 4-2. La Săcălaz, jocul s-a încheiat la ora 12:54, iar conform regulamentului observatorul trebuie să participe la sedinţa tehnică a unui meci cu o oră înaintea întâlnirii.

ACS Pobeda Star Bîşnov  CS Progresul 1906 Ciacova 3-1 (3-0)

Gazdele au reuşit să înscrie de trei ori în prima repriză, prin Valentin Grigore (min. 6) și Fabian Novac (min. 20 din lovitură de la 11 metri şi 32).

După pauză, oaspeţii nu au profitat, ratând chiar şi doar cu portarul advers în față, după care au marcat numai un gol în prelungiri (minutul 90+3), prin Andrei Lazea. Progresul a avut şi un jucător în plus pe teren cu începere din minutul 78, când arbitrul Ionuţ Lefter l-a eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene pe Rocky Tranculov, al doilea fiind acordat pentru proteste.

Iar celelalte patru meciuri s-au jucat de la ora 14…

AS Seceani – CS Timişul Şag 1-0 (0-0).

Unicul gol al partidei a fost marcat cu 9 minute înainte de final de ”vulpoiul” Lucian Stoica, trei puncte prin care codașa a predat la potou ”lanterna roșie” celor de la Peciu Nou dar rămâne în continuare pe loc de retrogradare. 

Elevii antrenorului Arafat Diab s-au mobilizat exemplar şi au reuşit spre final să răstoarne ”buturuga mare” de pe locul I, CS Timişul Şag, care, chiar dacă a pierdut, va hiberna totuși pe prima poziţie. Finalul meciului a adus mare bucurie în tabăra gazdelor.

CSM Lugoj – CS Millenium Giarmata 3-0 (1-0)

Victorie la un scor de neprezentare pentru junii lui Eugen Miculescu, care a deschis scorul în minutul 29, ca apoi Andrei Cărăbaş să dubleze avantajul pentru echipa sa în minutul 65. Iar cu două minute înainte de final a marcat și Aboubacar.

CSC Dudeştii Noi – ACS Voinţa Maşloc 3-0 (1-0)

Trupa lui Vali Miculescu a încheiat turul cu o victorie pe teren propriu şi pe locul 6, cu 29 de puncte. Cele trei goluri au fost marcate de: Ciprian Palade (min. 25), Denis Bud (min. 61) şi Mădălin Livan (min. 85).

ACS Carani – CS Unirea Sânnicolau Mare 2-2 (1-1).

Au marcat: Alex Martinov (min. 6) și Bogdan Moroşan (min. 78), respectiv Andrei Cărpinişan (min. 2) şi Claudiu Grigore (min. 67).

Arbitrul l-a eliminat în minutul 90 din tabăra gazdelor pe Harald Fridrich, pentru că l-a înjurat pe asistentul Patrik Sandu. De menţionat și că de două etape Petre Vlătănescu a fost demis de pe banca tehnică a fostului lider, fiind înlocuit cu Florin Trif, de la juniori.

Clasamentul turului Diviziei D Timiș, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: