Campioana Fortuna încheie deplasările din Divizia D Timiș cu a șaptea victorie afară în retur: FOTO

N-a început cu victorii deplasările din campionat, ci cu 3 remize la rând și o înfrângere, rămasă și unica de pe parcursul campaniei, dar a continuat meciurile afară din ediția 2018-2019 cu patru succese consecutive în sezonul de toamnă și cu încă 7 în retur, excepție făcând penultima ieșire, din urmă cu două runde, când a remizat pe terenul urmăritoarei sale, fief în care a și devenit virtual campioană înainte de termen a Diviziei D Timiș. A șaptea din noul an, conturată de fruntașa Fortuna Becicherecu Mic miercuri seară, la Orțișoara, la căderea cortinei peste etapa a 33-a, penultima a sezonului.

Iar cum gazdele n-au avut parte de gustul victoriei nici în jocurile de miercuri, a rezultat a treia cea mai mănoasă rundă a sezonului de primăvară pentru echipele vizitatoare, cu un bilanț de 4 succese și 3 remize, învinsă afară fiind doar CS Unirea Sânnicolau Mare, marți, la Ciacova. S-a mai consemnat în etapele a 20-a și a 26-a, ambele tot din retur, ca amfitrionii să învingă o singură dată, în respectivele runde consemnându-se numai câte două rezultate de egalitate, cu bilanțuri așadar și mai subțiri pentru cluburile organizatoare. Iar numărul golurilor marcate de gazde marți și miercuri a fost al doilea cel mai scăzut din 2019, numai 11…

Nici unul în contul galben-albaștrilor Cocoșului, care au primit vizita campioanei Fortuna, câștigătoare pentru a 11-a oară în cele 16 deplasări din ediția 2018/9 a ligii a patra timișene. Respectiv pentru a șaptea oară în retur, în ordinea cronologică 1-0 la Deta, 4-1 la Ciacova, 6-0 la Seceani, 2-1 la Periam, 3-0 la Făget, 4-0 la Parța și 3-0 în această seară la Orțișoara.

O singură dată n-a câștigat Fortuna afară în 2019, și anume în penultima deplasare, 1-1 la secund clasata ACS Carani, iar tot o singură dată nu s-a impus liderul și acasă în acest retur, 1-1 cu Pobeda la început de mai. În rest, victorii peste victorii, 21 în ultimele 23 de apariții, o campioană cu cele mai multe goluri marcate în această campanie dar și cele mai puține primite. De fapt, ”roșii” din Becicherecu Mic încheiau turul cu 8 succese la rând și adăugau o serie de 9 victorii la startul returului, serii decisive în adjudecarea titlului. 

Inițial, în prima jumătate a ieșirilor din tur, victoria nu le-a surâs, 1-1 la Mașloc, 2-2 la Peciu Nou, 1-1 la Tomnatic și 1-0 pentru CS Unirea la intrarea în toamnă la Sânnicolau Mare, dar continuarea le-a asigurat un bilanț net favorabil în deplasare: 16 11 4 1 40-13 37 de puncte.

Ultimele afară s-au conturat din prima repriză a descinderii pe arena ”Pavel Zagura”… CS Cocoşul Orţişoara – ACS Fortuna Becicherecu Mic 0-3 (0-2). Cele trei goluri pentru campioana judeţului Timiş au fost marcate de Deian Pecarov (min. 20), Ionuţ Vîrşog (min. 35) şi Zoran Radu, în minutul 80, din lovitură de la 11 metri. Așadar 0-3 în retur, după ce Fortuna se impunea cu 3-0 și în turul din noiembrie.

La care Ghiţă Chimiuc a admis că ”puteam juca și cu 22, tot mă băteau. Astăzi, sincer, nu aveam nici o şansă. Sunt cei mai buni din Timiş, felicitări lor! Le doresc multă baftă la baraj şi să promoveze, căci acolo le este locul, la ce lot de jucători au…”

A fost totodată și cea de-a 17-a victorie la zero a campioanei în actualul sezon al Diviziei D Timiș, șase dintre acestea în deplasare.

În fine, încă o remiză cu goluri în intermediara contând ca penultimă etapă a campionatului… CS Timişul Şag – CS Flacăra Parţa 2-2 (2-1).

Au marcat: Bogdan Moroşanu (min. 15 şi 35, din lovitură de la 11 metri), respectiv Bogdan Andriucă (min. 15) şi Flavius Ion (min. 60).

Vicecampioni ai ediției anterioare, cei din Șag au rămas cu o singură victorie din ultimele 9 apariții în ”D”. În concluzie, un bilanț al etapei a 33-a favorabil oaspeților: 8 1 3 4 11-19.

Au arbitrat: Eugen Gheorgheoiu – Călin Cimponeriu şi Bogdan Chiorpec. În tur 1-2.

Rezultatele rundei și clasamentul actualizat, plus programul etapei finale, a 34-a, pe coloana dreaptă.

Ultima rundă, din care s-a jucat deja în devans la fine de mai partida Avântul Periam – AS Seceani 4-1, aceste formații încheind așadar campionatul cu un draw la Peciu Nou respectiv cu un alt eșec cu 1-4, și acasă, va demara joi de la ora 18 cu întâlnirea Unirea Tomnatic – AS FC Bazoşu Vechi, arbitrată de Costel Dobrişan, ajutat la cele două linii de Daniel Paşca şi Daniel Roşiu. Observator de arbitri Daniel Ionescu, iar delegat de joc Ilie Dumbravă.

Fotografii realizate de Cosmin Poenar la meciul Cocoșul – Fortuna…

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: