Campionatul Judeţean Timiş: etapa a 29-a

Penultima rundă din ediția 2018/9 în Campionatul Județean Timiș, programată pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică, a propus 19 meciuri, încheiate fără scandaluri şi cu foarte puţine cartonaşe acordate de arbitri. Iar cei trei lideri au obținut victorii fără emoţii şi sunt ca şi promovaţi în liga a patra, chiar dacă în Seria I avantajul de puncte al fruntașei este minim.

Este vorba despre CSU Universitatea de Vest din Timişoara, care a avut succes în deplasare la Valcani, cu 2-4, și a mai efectuat un mare pas spre promovarea în Divizia D Timiș, asigurată deja de Rapid Săcălaz, printr-o victorie la scor acasă, 5-0 cu Unirea Cerneteaz, dar și de CS Phoenix Buziaş, cu biletele luate din timp, acum autoare al unui triumf în deplasare la AS Boldur: 2-4.

Scorul rundei a 29-a s-a înregistrat la Comloşu Mare, 12-3 pentru secund clasata în Seria I cu cei din Bobda. Iar surpriza acestei a 14-a etape din retur a fost conferită de victoria în deplasare a celor de la Camaro Fibiş, la FC Jebel, cu 2-3, un succes la limită în deplasare obținând și Plavii Delia Sâmpetru Mare, 0-1 la Variaş. Ca surpriză ar putea fi considerat și triumful celor de la Timişul Jabăr, 4-1 acasă cu Electrica Timişoara.

O rundă cu numai 96 de goluri marcate în cele 19 jocuri disputate, gazdele obținând 13 victorii şi înscriind de 61 de ori, iar oaspeţii numai cinci succese şi un rezultat de egalitate, cu numai 35 de goluri marcate. 

Performeri individuali ai etapei, cu 3 goluri marcate, au fost Mihai Velescu, pentru AS Recaş, și Marius Tutunaru (AS Petroman), iar un număr de 12 jucători au înscris de câte două ori.

Succinte detalii…

AS Boldur – CS Phoenix Buziaş 2-4 (0-2). Au marcat: Cristian Căplescu (min. 61, din lovitură de la 11 metri) și Mihai Rădac (min. 71), respectiv pentru învingători Sergiu Precupanu (min. 10), Cosmin Loga (min. 37), Claudiu Ardelean (min. 54) şi Rareş Mircovici (min. 74).

Rapid Săcălaz – Unirea Cerneteaz 5-0 (1-0).

Victorie la scor pentru ”rapidiști”, care au promovat în liga a patra, dat fiind și înfrângerea suferită de cei din Gătaia în această etapă. Indiferent de rezultatele rundei finale, Progresul va mai staţiona un sezon în acest eşalon.

Valentin Ilaş (min. 21, 61), Constantin Todaşcă (min. 50), Sorin Păstrăvanu (min. 85) şi George Prisneac (min. 90) au marcat cele 5 goluri ale câștigătorilor.

Iar după meci cei de la Săcălaz au fost premiaţi de reprezentanții AJF Timiș, primind o cupă, o diplomă şi o minge. Jucătorii au aşteptat în zadar să fie răsplătiți și cu tricourile şi medaliile de campioni, precum au fost recompensate alte formații care au încheiat parcursul pe locul I, lucru care la Săcălaz nu s-a mai întâmplat.

CS Millenium Giarmata II – CS Progresul Gătaia 3-2 (1-2). 

Au marcat: Raul Cochinţu (min. 9), Remi Ochea (min. 47) şi Bogdan Ferţu (min. 76), respectiv Nicu Făgeţan (min. 7) şi Andrei Mâţu (min.28).

Întreaga echipă i-a dedicat victoria lui Ovidiu Moraru, care şi-a aniversat ziua de naştere. Iar la gazde au intrat în repriza secundă Florin Pârvu, Răzvan Leucă, Ovidiu Moraru, Cristian Obreja, Daniel Moraru şi mezinul echipei, Raul Mladin, de 15 ani. Cu această înfrângere, trupa lui Manu Roşu şi-a retezat şansele la primul loc în Seria a II-a.

AS Utvin – AS Atletico Liebling 3-2 (0-2). 

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 9 prin Nicuşor Bozeşan, ca apoi tot el să semneze ”dubla”, cinci minute mai târziu. După pauză a venit rândul gazdelor să înscrie de trei ori în 15 minute, prin Francisc Dolovăţ (min. 56, 63) şi antrenorul-jucător Mircea Gogoaşă (min. 66).

De menţionat și că echipa gazdă a început meciul în nouă jucători, i s-a accidentat portarul, dar a mai ajuns pe parcurs unul şi a terminat partida cu 10 componenți. În schimb trupa lui Bogdan Mihuţ a avut numai 11 componenți.

ACS Voinţa Valcani – CSU Universitatea de Vest din Timişoara 2-4 (2-2).

Au marcat: Emanuel Michi (min. 15) și Adrian Bar (min. 38), respectiv pentru învingători Emanuel Pătraşcu (min. 28, din lovitură de la 11 metri), Ionuţ Vucea (min. 45+2), şi Patrick Niţă (min. 62 şi 75).

Cu această victorie, formația antrenată de Vlad Bura este mai aproape de promovarea în liga superioară, în ultima etapă urmând a juca pe teren propriu cu AS Steaua Roşie Variaş şi având nevoie de o victorie.

CS  Comloşu Mare – AS Bobda 12-3 (7-0). Cele 12 goluri pentru ocupanta locului secund în Seria I au fost marcate de Cornel Mihalache, Daniel Sturz, Andrei Gal, Andrei Haraga și Şerban Crişan – câte două fiecare, precum și Flavius Petrişor şi Daniel Tripunescu – câte un gol, respectiv Valentin Mardare – două goluri şi Ciprian Manolache pentru oaspeți, care au nimerit de două ori transversala, prin veteranul Ionel Niculescu şi Manolache.

Avântul Topolovăţu Mare – AS Viitorul Ştiuca 2-0 (2-0).

Oaspeţii s-au aliniat cu numai 10 jucători, în lipsă de efectiv, iar din minutul 44 au rămas în nouă, atunci când Lucian Beuca s-a accidentat grav şi a fost transportat la spital. Cele două goluri au fost marcate de Bogdan Cortuşan (min. 17, din lovitură de la 11 metri) şi Andrei Tomici (min. 32).

AS Foresta Mănăştiur – AS Recaş 0-5 (0-3): Mihai Velescu (în minutele 10, 16, 85), Ionadan Lascu (min. 42) și Dimitrie Bosiac (min. 89).

AS Olimpia Petroman – ASO Deta II 6-1 (2-0). 

Au marcat: Marius Tutunaru – 3 goluri, Alexandru Sişcă – 2 și Dănuţ Vodă (autogol), respectiv Cosmin Ion.

Rezultatele complete și clasamentele înaintea rundei finale, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 2 =

 


Alte articole legate de acest subiect: