Campionatul Județean Timiș, etapa a XIX-a

Cea de-a treia rundă din returul Campionatului Județean Timiș s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii sub forma a 19 meciuri din cadrul etapei a XIX-a, printre câștigători numărându-se și liderii din cele trei serii, CS Comloşu Mare pe teren propriu, 5-2 cu Variaş, Rapid Săcălaz în deplasare, 0-2 la Uivar, iar CS Phoenix Buziaş prin a contura scorul seriei, 1-7 la Mănăştiur.

S-au dictat în prealabil și anumite sancţiuni de către Comisia de Disciplină a AJF Timiș, dat fiind că în etapa a XVIII-a, anterioară, au fost eliminaţi de pe teren tot şapte jucători, ca şi în runda precedentă. Astfel, Marius Ciolici (Timişul Jabăr) și Andrei Boc (AS Recaş) s-au ales cu trei etape de suspendare şi 15o de lei amenda. Iar alţi cinci nu vor evolua o etapă pentru acumulare de cartonaşe galbene: Florin Zahorneanu (Dacia Cărpiniş), Robert Cârmaci (Moşniţa Nouă), Eduard Simuţ (Moşniţa Nouă), Rareş Suciu (AS Recaş) şi George Fanu (Unirea Banloc).

Gazdele au obținut 12 victorii şi au înscris 58 de goluri, iar oaspeţii, şase succese, înregistrând doar un rezultat de egalitate, Petroman la Banloc, 1-1, cu un număr redus de goluri în cont, numai 31… S-au marcat în total 89 în partidele din weekend ale celor trei serii din Campionatul Județean Timiș.

Performerii etapei au fost Caius Marta (Buziaş), cu 5 goluri marcate în poarta celor de la Mănăştiur, şi Mihai Loghin (Fibiş), cu 4 goluri în poarta celor de la Utvin.

Seria I

Lider, CS Comloşu Mare, cu 50 de puncte. Iar pe locul secund, Universitatea de Vest din Timişoara, cu 46 de puncte.

CS Comloşu Mare – Steaua Roşie Variaş 5-2 (1-0)

Au marcat: Ionuţ Pîrjol (min. 38), Alexandru Lucaciu (min. 71), Stelian Argatu (min. 77), Cătălin Crişan (min. 80) şi Raul Costescu (min. 84), respectiv Gabriel Voicu (min. 60) şi Alin Muntean (min. 63).

Universitatea de Vest din Timişoara – CS Unirea Jimbolia 3-0 (0-0)

Cele trei goluri pentru elevii pregătiţi de Vlad Bura au fost marcate Patrik Niță, care a deschis scorul în minutul 51, și Ionuț Vucea, de două ori.

Voinţa Şandra – Mureşul Igriş 6-1 (3-0)

Marcatori: Răzvan Banu (min. 17 și 33), Darius Fundiur (min. 26), Zoran Utoviţă (min. 55), Codruţ Roşca (min. 70) și Jean Moroşanu (min. 78), respectiv Andrei Crişan (min. 62). De menţionat că oaspeţii au efectuat deplasarea la meci cu numai 10 jucători.

Voinţa Valcani – Tricoul 1 Iunie Timişoara 1-2 (0-2)

Timişorenii au galopat în prima jumătate de oră şi au reuşit să perforeze poarta gazdelor de două ori, prin Alexandru Lupan (min. 18) şi Daniel Hărpăilă (min. 29). Golul de onoare pentru gazde a fost marcat de Emanuel Michi în minutul 75, din lovitură de la 11 metri.

Echipa Mureşul Cenad a câştigat cu 3-0, întrucât Saravale s-a retras din campionat.

*

Seria a II-a

Pe locul 1, în continuare Rapid Săcălaz, cu 44 de puncte, urmat pe locul doi de Progresul Gătaia, cu 43 de puncte.

AS Gloria Uivar – Rapid Săcălaz 0-2 (0-0)

Liderul şi-a conturat victoria în partea a doua a meciului prin golurile marcate de Tiberiu Bokor (min. 70, din lovitură de la 11 metri) şi George Prisneac (min. 80). Gazdele au ratat o lovitură de pedeapsă în minutul 75. Iar oaspeţii au jucat în 10 sportivi din minutul 60, Marius Peca fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Progresul Gătaia – Atletico Liebling 2-1 (1-0)

Au marcat Nicu Făgeţean (min. 10) şi Miodrag Ichim (min. 60), respectiv Bogdan Mihuț, din lovitură de la 11 metri. Gazdele au evoluat în 10 jucători, Levente Parvany fiind eliminat pentru două cartonașe galbene în minutul 75.

Unirea Cerneteaz – ASO Deta 6-0 (4-0)

Cele șase goluri pentru trupa lui Adrian Gabor au fost marcate de Adrian Jivan – două goluri, Ovidiu Bontea – două goluri, Codruţ Kovaci şi Ştefan Toc – câte un gol.  

În această serie, Olimpia Răuţi a câştigat la ”masa verde” cu echipa din Corneşti, care s-a retras din campionat.

*

Seria a III-a

Lider, CS Phoenix Buziaş, cu 57 de puncte. Iar pe locul secund, Avântul Topolovăţu Mare, cu 47 de puncte.

AS Foresta Mănăştiur – CS Phoenix Buziaş 1-7 (0-3)

Dintre cei trei lideri ai acestui eşalon, cel din Buziaş deține cel mai mare avans de puncte faţă de ocupanta locului secund: zece. Caius Marta a înscris 5 goluri, iar Sergiu Precupanu şi Rareş Mircovici câte unul fiecare.

AS Recaş – AS Boldur 6-1 (3-0)

Marcatori: Ionadan Lascu (min. 21), Dimitrie Boţioc (min. 36), Virgil Sălăjan (min. 45, din lovitură de la 11 metri şi 78), Denis Secoşan (min. 78) şi Mihai Velescu (min. 90), respectiv Cristian Căplescu (min. 73).

Electrica Timişoara – Avântul Topolovăţu Mare 0-3 (0-2)

Pe un teren foarte bun, oaspeţii pregătiţi de Alin Muntea nu au dat nici o şansă mai tinerilor pregătiţi de Remus Steop, reuşind un scor de forfeit, prin punctele reuşite de Mişi Bejera în minutele 30 și 60 şi Traian Ciobanu (min. 42).

AS Gloria Moşniţa Nouă – AS Viitorul Sacoşu Turcesc 1-0 (0-0)

Rezultat decis în urma schimbării unei decizii a centralului, spre finele partidei. În consecință, o victorie smulsă de gazde cu opt minute înainte de final, arbitrul dictând o lovitură de la 11 metri după ce inițial acorda o lovitură liberă de la 17 metri. S-a protestat, inutil, a existat o consultare a centralului cu asistentul, dar arbitrul s-a axat pe acordarea loviturii de la 11 metri, transformată de Andrei Şerban. ”Nu ştiu de ce ne arbitrează cei din Caraş Severin!? Copilul acesta a venit de la Grădinari, şi-a bătut joc de o întreagă echipă… Arbitrul a acordat un 11 metri inexistent”a spus un jucător al vizitatorilor.

Timişul Jabăr – Timişul Hitiaş 0-2 (0-2)

După ce au câştigat în etapa trecută cu 2-0 în deplasare la Mănăştiur, de această dată cei de la Timișul au cedat cu acelaşi scor pe propriul teren, în faţa celor de la Hitiaş, prin ”dubla” reuşită de Cosmin Codrean în minutele 20 şi 36.

AS Darova şi AS Tormac câştigă la ”masa verde” meciurile cu Gavojdia, respectiv Uliuc, întrucât acestea s-au retras din campionat.

Rezultatele și ierarhiile, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: