Campionatul Județean Timiș, etapa a XVI-a. Prima din retur: lider detronat în Seria a II-a

Runda inaugurală în sezonul de primăvară din liga a V-a timișeană a adus cu sine o modificare de lider. În etapa a XVI-a, prima din retur, toate cele 18 jocuri programate s-au disputat pe dreptunghiul verde, fără probleme. Cât despre liderii din cele trei serii, CS Comloşu Mare a obținut o victorie la ”masa verde”, Progresul Gătaia, învins la Petroman, a fost detronat în favoarea lui Rapid Săcălaz, care a câştigat la scor în faţa lui Răuţi, iar CS Phoenix Buziaş a reuşit o victorie la zero acasă cu Ştiuca. Scorul rundei a fost semnat de două echipe, Topolovăţu Mare şi Universitatea de Vest din Timişoara, rezultate identice 11-1 în faţa celor de la Timişul Uliuc respectiv Mureşul Cenad.

S-au marcat 97 de goluri în partidele din weekend ale celor trei serii din Campionatul Județean Timiș, dar trebuie menţionat că din fiecare grupă s-a retras câte o echipă din campionat: Saravale, Corneşti şi Gavojdia. Iar rezultatele tuturor meciurilor programate cu aceste formații se vor omologa cu 3-0 pentru oponenți.

Gazdele au obținut 11 victorii şi au înscris 58 de goluri, iar oaspeţii, şase succese și un  rezultat de egalitate, numai 39 de goluri în cont.

Dar iată succinte amănunte de la câteva meciuri…

Seria I

Lider, CS Comloşu Mare, cu 41 de puncte. Iar pe locul secund, Universitatea de Vest din Timişoara cu 40 de puncte.

De menţionat că echipa din Comloşu Mare a câştigat la ”masa verde” meciul cu Sarafoleana Saravale, care s-a retras din campionat.

Tricoul 1 Iunie Timişoara – Dacia Cărpiniş 2-0 (0-0). Meciul a început cu o întârziere de circa 10 minute, deoarece brigada de arbitri nu a fost de acord să dea ”undă verde” jocului, întrucât mai bine de jumătate dintre legitimaţiile jucătorilor oaspeţi nu au fost vizate. Cu toate că cei de la Cărpiniş au achitat taxele pentru toate legitimaţiile, dar delegatul echipei nu a controlat carnetele la AJF. Şi a plecat acasă…

Arbitrii au apelat pe ”firul roşu”, probabil către un AJF-ist, iar în cele din urmă au primit ordin de la cei doi observatori, care erau la gard, şi meciul s-a jucat.

Trupa lui Gheorghe Potra a reuşit numai două goluri, marcate de Alexandru Coşman (min. 60) şi Pavel Schneider (min. 85).

ACS Voinţa Valcani – CS  Voinţa Şandra 4-0 (1-0)

Cele patru goluri pentru noul antrenor Doru Siminiceanu au fost marcate de: Emanuel Michi – 2, Daniel Barta şi Adrian Bar. De menţionat că la echipa gazdă a evoluat timp de 45 de minute în repriza secundă veteranul Dragoş Buicu, iar întreaga echipă a dedicat victoria managerului echipei, Aurel Marta, care se află în suferinţă, fiind internat la spital. Este aşteptat cât mai grabnic în mijlocul jucătorilor.

Steaua Roşie Variaş – AS Avântul Bobda 1-0 (0-0)

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 90+2 de  juniorul Cosmin Belin.

United Bencecu de Sus – Unirea Sânnicolau Mare II 2-3 (0-3)

Oaspeţii şi-au conturat victoria în primele 45 de minute, prin golurile marcate de Bogdan Wilheim, Remus Ciui şi Tomas Cozma.

Mureşul Cenad – Universitatea de Vest din Timişoara 1-11 (0-6)

Trupa lui Vlad Bura a zburdat pe teren şi a marcat nu mai puţin de 11 goluri. Vioara întâi a fost Ionuţ Vucea, cu 4 goluri, urmat de trei jucători care au reuşit câte o ”dublă”, aceştia fiind Alin Pîrjol, Patrik Niţă şi Emanuel Pătraşcu, respectiv Denis Ciobanu, cu un go. Cel de onoare a fost marcat cu cinci minute înainte de final de Gabriel Harkai.

Unirea Jimbolia – CS Sînandrei 1-0 (0-0). Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 49 de Adrian Fiştea.

*

Seria a II-a

Pe locul I a trecut Rapid Săcălaz, cu 37 de puncte, urmat pe locul doi de Progresul Gătaia, cu 34 de puncte.

AS Petroman – Progresul Gătaia 4-1 (0-1)

AS Petroman a detronat liderul Progresul Gătaia

Au marcat: Marius Tutunaru (minutele 52 şi 77, ambele din lovituri de la 11 metri), Adrian Nuhaiu (min. 68) şi Alexandru Sişcă (min. 88). Fostul lider a deschis scorul în minutul 28, prin Ioan Maranescu.

Din minutul 52, oaspeţii au jucat în 10 jucători, portarul Marius Sabac fiind eliminat pentru fault de ultim apărător. După această înfrângere, trupa lui Manu Roşu a cedat fotoliul de lider în favoarea celor de la Rapid Săcălaz, pentru prima oară în acest campionat.

Rapid Săcălaz – Olimpia Răuţi 8-1 (3-1). Pentru noul lider au marcat: Andrei Trif – 3 goluri, Tiberiu Bokor, George Prisneac, Adrian Ungur, Adrian Cobzariu şi un autogol al lui Cosmin Nicoară, respectiv Petre Iancu.

AS Utvin – Unirea Cerneteaz 3-6 (1-2). Au marcat: Florin Duloveţ – 2 goluri, Daniel Matiş respectiv pentru învingători Adrian Jivan – 2 goluri, Ştefan Toc 2, Daian Jivan și Laviniu Stănescu, ambii câte un gol.

Gazdele au rămas în 10 jucători din minutul 35, când Ciprian Buda a fost eliminat pentru fault de ultim apărător. Iar în poarta localnicilor a apărat antrenorul Mircea Gogoaşă, întrucât portarul titular nu a ajuns la meci.

CS Millenium Giarmata II – Camaro Fibiş 3-0 (2-0). Cele trei goluri pentru trupa lui Dani Moraru le-au reuşit: Mircea Stupu (min. 25) şi Remi Ochea în minutele 40 şi 70.

*

Seria a III-a

Lider cu şase puncte avans, CS Phoenix Buziaş. Iar pe locul secund Avântul Topolovăţu Mare cu 42 de puncte.

CS Phoenix Buziaş – Viitorul Ştiuca 5-0 (0-0). Liderul s-a desprins după pauză cu cele cinci goluri marcate de Dan Şandru – 3 goluri, Sergiu Precupanu şi Robert Ardelean.

Timişul Hitiaş – Electrica Timişoara 5-3 (2-1): Aurelian Salva, Armin Schultz, Cătălin Zdrîncă, Cosmin Codrean şi Flavius Crestescu, respectiv Pavel Olărescu – 2 goluri şi Alexandru Dănilă.

Rezultatele etapei a XVI-a în ”Județ” și clasamentele la zi, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: