Campionatul Județean Timiș, etapa a XVIII-a. Și Timișul Uliuc aruncă prosopul

Cifra din dreptul cluburilor retrase în acest sezon din întrecerea ligii a cincea a urcat la patru, Timişul Uliuc retrăgându-se din Seria a III-a. Dar iată detalii despre cei care au jucat în cea de-a treia rundă din returul Campionatului Județean Timiș…

În care la sfârșitul săptămânii au fost programate 17 meciuri. Cât despre liderii din cele trei serii, CS Comloşu Mare a obținut o victorie la scor, 4-1 în deplasarea de la Valcani, Rapid Săcălaz a învins cu același 4-1, acasă cu Unirea Banloc, iar CS Phoenix Buziaş a conturat scorul rundei, 11-2 pe teren propriu cu AS Tormac. Din nou, CSU Universitatea de Vest din Timişoara a înscris un număr mare de goluri, opt în deplasarea la Bencecu de Sus, fără a scoate mingea din propria plasă.

S-au dictat și anumite sancţiuni de către Comisia de Disciplină a AJF Timiș, dat fiind că în etapa a doua a returului, anterioară, au fost eliminaţi de pe teren şapte jucători. Andrei Tomici (Topolovăţu Mare) a fost suspendat pentru două runde și taxat cu 150 de lei, suspendat fiind și Cosmin Nicoară (Olimpia Răuţi). Au primit o etapă de odihnă pentru acumularea de cartonaşe galbene alți 5 jucători: Cosmin Mihai Horanit (Utvin), Marius Sîrbu (Bacova), Bogdan Preda (Tricoul 1 Iunie Timişoara), Ioan Ştefan Todaşcă (Rapid Săcălaz) şi Alexandru Frank (ASO Deta II).

Meciul dintre Unirea Banloc – Millenium Giarmata II, încheiat pe teren cu rezultatul de 1-4, a fost omologat cu 3-0 pentru gazde, întrucât oaspeţii nu au avut înscris pe tabelul nominal cei 15 componenți cu drept de joc, folosind un jucător de la prima echipă a clubului, care a fost substituit. În consecință, au fost penalizaţi cu 6 puncte, amenda fiind de 150 de lei.

Iar a patra grupare care s-a retras din actualul campionat al ligii a V-a este  Timişul Uliuc, rezultatele din primele două etape ale returului urmând a se omologa cu 3-0. Au mai abandonat până acum întrecerea și cei din Saravale, Corneşti și Gavojdia, rezultatele tuturor meciurilor programate cu aceste formații omologându-se cu 3-0 pentru oponenți.

S-au marcat 81 goluri în partidele din weekend ale celor trei serii din Campionatul Județean Timiș, 

Gazdele au obținut 8 victorii şi au înscris 48 de goluri, iar oaspeţii, cinci succese, înregistrând și patru rezultate de egalitate, cu un număr de 33 de goluri în cont…

Performerii etapei au fost Sergiu Precupanu, cu 6 goluri marcate în poarta celor de la Tormac, şi Ionuţ Vucea, care a înscris de cinci ori în poarta celor de la Bencecu de Sus. Iar câte o ”dublă” au semnat mai mulţi jucători…

Dar iată succinte amănunte de la câteva meciuri…

Seria I

Lider, CS Comloşu Mare, cu 47 de puncte. Iar pe locul secund, Universitatea de Vest din Timişoara cu 43 de puncte.

Voinţa Valcani – CS Comloşu Mare 1-4 (0-3)

Liderul nu s-a forţat pentru această victorie, după 45 de minute conducând cu trei goluri, marcate de Raul Costescu (min. 10) şi Stelian Argatu (min. 23 şi 31). Iar în mitanul secund a mai înscris Ionuţ Pîrjol (min. 63). Golul gazdelor a fost marcat de Denis Coiov, cu cinci minute înainte de final.

Tricoul 1 Iunie Timişoara – CS Sînandrei  5-1 (2-0)

Marcatori: Pavel Schnaider (min. 3, 53), Răzvan Baciu (min. 31, 62, din lovitură de la 11 metri) şi Ionuţ Blejdea (min. 75), iar oaspeţii puțin mai apoi, în minutul  77.

United Bencecu de Sus – Universitatea de Vest din Timişoara 0-8 (0-2)

Cele opt goluri au fost marcate de patru jucători, cu Ionuţ Vucea la pupitru, cu 5 goluri, urmat de Patrik Niţă, Florin Olariu şi Mihai Olariu. Antrenorul Vlad Bura ne-a declarat: ”Trag un semnal de alarmă legat de modul în care a fost tratat clubul UVT în acest retur de campionat. Fotbalul merită respect!”

Mureşul Cenad – Voinţa Şandra 1-3 (0-2)

Marcatori: Cristian Ilaş (min. 70), respectiv pentru învingători Darius Fundiur (min. 20 şi 77) şi Răzvan Banu (min. 43, din lovitură de la 11 metri).

De menţionat că echipa oaspete a avut la acest meci doi delegaţi, conform documentelor de la AJF Timiş: Gelu Oancă şi Victor Craiete.

Steaua Roşie Variaş a câştigat cu 3-0, întrucât Saravale s-a retras din campionat.

*

Seria a II-a

Pe locul 1, în continuare Rapid Săcălaz, cu 41 de puncte, urmat pe locul doi de Progresul Gătaia, cu 40 de puncte.

Rapid Săcălaz – Unirea Banloc 4-1 (1-1) 

Câte o ”dublă” pentru Emanuel Kovacs (min. 41, 61) şi Tibor Bokor (min. 75, 85), respectiv Florin Botorea (min. 36). Oaspeţii au avut doi jucători eliminaţi de pe teren, și anume Georgel Fanu şi Cosmin Soda, în repriza secundă.

Atletico Liebling – Unirea Cernăteaz 1-1 (0-1)

Meciul s-a jucat pe terenul din localitatea Şag. Trupa lui Adrian Gabor a deschis scorul în minutul 20, din lovitură de la 11 metri, transformată de Adrian Jivan, iar gazdele au egalat în cel de-al treilea minut din prelungiri, prin Sabin Nac.

AS Petroman – AS Camaro Fibiş 2-0 (0-0)

Cele două goluri pentru gazde au fost înscrise de Alexandru Sişcă (min. 61) şi Marius Tutunaru (min. 69). Este a treia victorie consecutivă pentru localnici de la debutul returului, trei din trei.

CS Millenium Giarmata II – AS Uivar 6-0 (3-0): Darius Buzdugan – 2 goluri, Narcis Popan, Cristian Obreja, Răzvan Leucă şi Remi Ochea.

În această serie, Progresul Gătaia a câştigat la ”masa verde” cu echipa din Corneşti, care s-a retras din campionat.

*

Seria a III-a

Lider, CS Phoenix Buziaş, cu 54 de puncte. Iar pe locul secund, Avântul Topolovăţu Mare, cu 44 de puncte.

CS Phoenix Buziaş – AS Tormac 11-2 (3-0)

Din nou victorie la scor pentru liderul acestei serii, jucătorul meciului fiind Sergiu Precupanu – foto pagina I, cu 6 goluri. Au mai înscris Caius Marta – 2, Dan Şandru – 2 şi Ionuţ Bîrză – un gol.

Avântul Topolovăţu Mare – AS Recaş 2-2 (1-1)

Marcatori: Flavius Ciorei (min. 34, din lovitură de la 11 metri) şi Traian Ciobanu, respectiv Alex Rotariu (min. 30) şi Mihai Velescu (min. 60).

Au fost eliminaţi de pe teren de către arbitrul Raul Ciev doi jucători de la oaspeţi, pentru cumul de cartonaşe galbene: Rareş Guţiu (min. 81) şi Andrei Boc (min. 85).

Timişul Hitiaş – Gloria Moşniţa Nouă 2-1 (0-1)

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 22, iar gazdele au întors rezultatul după pauză prin golurile marcate de Gigi Popa şi Armin Schulz, din lovitură de la 11 metri. Este a treia victorie din retur pentru gazde, din tot atâtea meciuri jucate.

Olimpia Darova – Electrica Timişoara 1-1 (1-0)

Gazdele au deschis scorul în minutul 25, prin Lado Vereş, ca apoi trupa lui Remus Steop să restabilească egalitatea în minutul 77, prin Roberto Bălan.

Viitorul Ştiuca şi Viitorul Sacoşu Turcesc câştigă la ”masa verde” meciurile cu Gavojdia, respectiv Uliuc, întrucât acestea s-au retras din campionat.

Rezultatele complete ale celei de-a treia runde a returului și clasamentele, pe coloana dreaptă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = zece

 


Alte articole legate de acest subiect: