Campionatul Judeţean Timiș: etapa a XXII-a. Belciug, 4 goluri contra liderului, egalat de la 1-4

Cea de-a şaptea rundă din returul Campionatului Județean Timiș, programată pe parcursul a patru zile, începând de miercuri și până în Ajun de Paște, astăzi, sâmbăta, de la ore diferite, s-a desfășurat sub forma a 18 meciuri din cadrul etapei a XXII-a, printre câștigători numărându-se și doi  lideri, Rapid Săcălaz, 10-0 acasă cu Millenium II Giarmata, și CS Phoenix Buziaş – foto, tot pe teren propriu, 8-2 în dauna celor de la Bacova. În schimb liderul din Seria I, CS Comloşu Mare, a remizat 4-4 în deplasare la AS United Bencecu de Sus, pentru care a semnat un ”careu” Andrei Belciug, după ce a condus cu 1-4.

Gazdele au obținut un număr record de victorii într-o etapă din acest sezon, 14 succese, şi au înscris 81 de goluri. Oaspeţii în schimb, mai săraci ca niciodată, semnând numai două succese şi două rezultate de egalitate, cu un număr de goluri mai redus în cont, numai 32…

S-au marcat cele mai multe goluri de la începutul campionatului, în total 113 în partidele din weekend ale celor trei serii din liga a V-a timișeană, fără a fi puse la socoteală victoriile la ”masa verde”. Scorul rundei, Rapid Săcălaz, care a perforat poarta oaspeţilor de la Millenium II de 10 ori, fără să primească gol.

Performeri ai etapei au fost așadar Andrei Belciug pentru cei din Bencecu de Sus dar și Alexandru Voicu (Darova) – tot cu 4 goluri, respectiv Ionuţ Vucea şi Patrik Niţă (ambii pentru CSU Universitatea de Vest din Timişoara), cu câte 3 goluri fiecare, Tibor Bokor şi George Prisneac (ambii în contul Rapidului Săcălaz).

AS Viitorul Sacoşu Turcesc – AS Timişul Hitiaş 3-2 (0-1): Robert Foldi (min. 65, din lovitură de la 11 metri, şi min. 75), respectiv Gigi Popa (min. 35) şi Armin Schultz (min. 61).

CS Unirea Sânnicolau Mare II – CSU Universitatea de Vest din Timişoara 3-8 (2-4).

Ocupanta locului secund a reuşit o nouă victorie la scor în deplasare, cu opt reușite semnate pentru studenții ”galben-albaștri” de 3 marcatori, și anume Ionuţ Vucea și Patrik Niţă cu câte 3 goluri fiecare, respectiv Emanuel Pătraşcu, autor a două goluri, respectiv pentru gazde Alexandru Timiş și Dragan Bataneaţ. 

AS FC Atletico Liebling – ACS Unirea Banloc 2-0 (1-0): Alexandru Ivan (min. 19) şi Cristian Marcovici (min. 65). Meci jucat pe terenul din Şag, întrucât arena din localitate este în construcţie pentru campionatul viitor. Egală la puncte cu vizitatorii în această etapă, formaţia lui Bogdan Mihuţ a reuşit o victorie la două goluri diferență şi îşi consolidează poziţia a patra în clasament în această serie, cu 35 de puncte. 

AS FC Mureşul Cenad – AS Steaua Roşie Variaş 2-1 (2-0): Vasile Ilaş (min. 16) şi Constantin Pîrghie (min. 29), respectiv Miloş Muntean (min. 71, din lovitură de la 11 metri).

CS Phoenix Buziaş – AS Bacova 8-2 (5-1). Victorie indiscutabilă pentru liderul Seriei a treia, invincibil după 22 de etape. Golurile au fost marcate de Sergiu Precupanu – 3, Dan Şandru – 2, Adrian Drăgan, Denis Andraş şi Horia Chiruţă, autor al unui debut cu dreptul  în echipa liderului, autor al ultimului gol pentru gazde la primul său joc.

AS Tricoul 1 Iunie Timişoara – CS Plavii Delia Sâmpetru Mare 5-1 (3-1). Au marcat: Răzvan Baciu – două goluri, Pavel Schneider, Dorian Mitran, Alexandru Hartapuc, respectiv Caius Hulbăr.

Olimpia Darova – Foresta Mănăştiur 7-1 (3-1). Din cele şapte goluri, 4 au fost marcate de un jucător, Alexandru Voicu, iar câte un gol de Ioan Ofrin, Abel Buciuta şi Ionel Pintea, respectiv Andrei Nagy.  

AS FC Rapid Săcălaz – CS Millenium Giarmata II 10-0 (8-0). Scorul rundei de Paşte l-a realizat liderul Seriei a II-a în compania celor de la CS Millenium II, care este în picaj. Tibor Bokor și George Prisneac au înscris de câte 3 ori fiecare, iar câte un gol Arinel Trif, Emanuel Kovacs, Marian Danciu şi Daniel Păstrăveanu.

AS United Bencecu de Sus – CS Comloşu Mare 4-4 (0-2). Meci spectaculos, cu opt goluri, în care liderul Seriei I nu a reuşit să conserve avantajul de 1-4, fiind egalat de gazde, care ocupă locul 14 după 22 de etape, furnizând surpriza etapei. Pentru lider au marcat Ion Pîrjol, Raul Costescu, Stelian Argatu şi Şerban Crişan. După acest semieşec, antrenorul Cosmin Sîntean şi-a dat demisia. I-a ”semnat-o” Andrei Belciug, autor a 4 goluri pentru United. Jucătorul etapei de Paște în ”Județ” în 2019.

Clasamentele, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: