Campionatul Județean Timiș + Liga a VI-a ”Promoție” + Campionatul Municipal Lugoj

Campionatul Județean Timiș a programat în cele 3 serii runda a VIII-a din noul sezon, pe parcursul a două zile, sâmbătă disputându-se şase meciuri, iar duminică grosul etapei, alte 18 partide…

În această etapă, faţă de runda trecută, s-a depăşit ”norma” de 100 de goluri marcate, cu 15 în plus. Gazdele au obținut 15 victorii şi au înscris de 83 de ori, oaspeţii izbutind 4 succese şi cinci rezultate de egalitate, cu un număr de 32 de goluri marcate. Cât despre lideri, au rămas pe poziţii grație victoriilor, două acasă şi una în deplasare.

Scorul rundei l-a înregistrat Petroman, cu 12 goluri marcate în poarta celor de la ASO Deta II, iar două rezultate au fost de 8-0, înregistrate de Liebling, acasă cu Remetea Mare, şi  Electrica, tot acasă cu Ohaba Forgaci, una dintre ”buturugile mici” din Cupa României, în faza judeţeană.

Dar mai întâi, cum v-am obișnuit, de-ale Comisiei de Disciplină AJF Timiș.

Pentru abateri disciplinare au fost eliminaţi de pe teren 10 jucători, fiind suspendaţi. Robert Cîrmaci (AS Gloria Moşniţa Nouă), pentru că a scuipat arbitrul, a fost suspendat 12 etape şi penalizat cu 800 de lei. Mircea Maricek (AS United Bencecu de Sus) a fost tras pe dreapta pentru 5 etape şi penalizat cu 200 de lei. Ioan Drăgoi (ACS Voinţa Valcani) va sta 3 etape şi a fost amendat cu 400 de lei.

Iar alţi 7 jucători vor sta o etapă, și anume Zeno Mateescu (Meget Remetea Mare), Irimie Gal (Ohaba Forgaci), Alexandru Vedişan (Gloria Moşniţa Nouă), Vlad Rotaru (Plavii Delia Sâmpetru Mare), Ciprian Constantin (Viitorul Sacoşu Turcesc), Claudiu Fulga (Juventus Pişchia) şi Răducan Dincă (Gloria Moşniţa Nouă).

Cazul meciului Tricoul 1 Iunie Timişoara – Mureşul Igriş (3-2) a fost amânat pentru miercuri 9 octombrie de la ora 12, la sediul AJF, când au fost invitate toate părţile implicate în cele întâmplate după terminarea jocului.

Dar iată câteva amănunte de la meciurile disputate în ”Județ”…

Seria I

Lider în această serie este CS Comloşu Mare, cu 24 de puncte puncte, iar pe locul secund AS Steaua Roşie Variaş, cu 18 puncte.

ACS Voinţa Valcani – AS Mureşul Cenad 6-1 (1-0).

Cristian Trăistaru, jucător al meciului, cu patru goluri marcate în minutele 58, 75, 80 și în primul de prelungiri. Alexandru Ienovan deschidea scorul cu un minut înainte de pauză. Golul de onoare al oaspeților cu noul antrenor Cosmin Sîntean a fost marcat de Cosmin Radu cu 7 minute înainte de final.

CS Comloşu Mare – AS Gelu 4-1 (3-0): Ionuţ Coman (min. 17), Marius Stanciu (min. 28 şi 32, din lovitură de la 11 metri) și Daniel Sturz (min. 82), respectiv Cristian Berbece (min. 63).

O nouă victorie obţinută de elevii lui Răzvan Leucă, CS Comloșu Mare fiind lider distanţat la 6 puncte.

Seria a II-a

Lider în această serie, CS Progresul Gătaia, cu 24 puncte, iar pe locul secund Flacăra Parţa, cu 22 puncte.

AS Dedy Mid Sânmihaiu Român – CS Progresul Gătaia 0-3 (0-1). Au punctat: Adrian Matiş (min. 31), Adrian Bungău (min. 49) şi Iulian Verdeş (min. 90+1). Meciul s-a jucat pe terenul Textila. Echipa lui Manu Roşu şi Adrian Bungău rămâne invincibilă şi după această rundă, cu maximum de puncte.

CS Flacăra Parţa – ACS Galaxy Electrometal Timişoara 4-2 (3-1). Au marcat: Bogdan Andriucă (min. 23), Flavius Ion (min. 62, din lovitură de la 11 metri, şi 90+2) și Laurenţiu Ciocan (min. 58), respectiv Marius Peca (min. 41) şi Alex ”China” Rus (min. 67). Oaspeţii, o primă înfrângere şi cedarea locului secund, câştigătorilor de astăzi.

AS Unirea Cerneteaz – ACS Unirea Banloc 3-1 (2-0): Ionuţ Niţă (min. 5), Daian Jivan (min. 15) şi Alin Balabasciuc (min. 90+2), respectiv Alexandru Popa (min. 57).

Seria a III-a

Lider este echipa Avântului Topolovăţu Mare, cu 22 puncte, iar pe locul secund AS Timişul Hitiaş cu 18 puncte.

AS Recaş – AS Bega Belinţ 4-0 (3-0). Cele patru goluri pentru junii lui Sorin Micşa au fost marcate de Marius Tutunaru (min. 5, 10), Virgil Sălăjan (min. 37) şi Alexandru Rotariu (min. 62). Trupa lui Florin Grozoni şi Adin Buză este în cădere liberă în ultimele trei etape, după primele patru succese la rând.

ACS Electrica 1929 Timişoara – AS Ohaba Forgaci 8-0 (0-0). Cele opt goluri pentru elevii pregătiţi de Remus Steop au fost marcate de Alexandru Dănilă – 4, Florin Ilea, Andrei Păşcălău, Timotei Condreanu şi Bogdan Sârb – câte un gol fiecare.

CSO Făget – AS Timişul Hitiaş 2-1 (2-0). Cele trei goluri au fost marcate de Victor Oprea (min. 13 şi 23), respectiv Mircea Şchiopu (min. 82). Echipa lui Adrian Brazovan a urcat pe podium cu acest succes în faţa ocupantei locului secund.

AS Avântul Topolovăţu Mare – AS Olimpia Darova 3-0 (1-0). Victorie la un scor de forfait obţinută de liderul acestei serii pe teren propriu. Cele trei goluri pentru formația lui Alin Muntea au fost marcate de Bogdan Cortuşan (min. 11), Vaska Dziţac (min. 52) şi Ivan Cut, un autogol (min. 86). În minutul 69, Lascu Ionadan, de la vizitatori, a fost eliminat pentru proteste.

*

În Liga a VI-a Timiș, campionat de ”Promoţie”, CS Voința Biled este și în continuare lider al Seriei I, cu 18 puncte, iar în Seria a II-a conduce Olimpia Niţchidorf, cu 16 puncte, la egalitate cu AS Bârzava Partoş, despărţite de golaveraj.

Ambii lideri au pierdut în această etapă, CS Biled în deplasare la Spartak Gottlob, cu 2-1, iar Olimpia Niţchdorf cu 4-1 în deplasare la AS Berini.

În cele două serii de ”Promoție” toate meciurile etapei s-au jucat pe dreptunghiul verde. Rezultatele rundei în liga a șasea județeană, tot pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Ca sancţiuni din partea Comisiei de Disciplină, Soreno Natanticu (AS Bîrzava Partoş) a fost suspendat patru etape şi penalizat cu 200 de lei amendă, iar Gavrilă Cozma (Inter Foeni) o etapă, ambii pentru ”roșii”.

Meciul CS Biled – AS Pindul Dudeştii Noi, pe teren 1-3, a fost omologat cu 3-0 pentru gazde; oaspeţii vor suporta şi o penalitate de 6 puncte respectiv amendă de 200 de lei.

Și un caz gen ”uite roșu, nu e roșu”… Are Comisia de Disciplină oare dreptul să revină asupra unei decizii luate anterior? Întrebăm și noi? Și ce face oare Comisia de Apel?

Conform Hotărârii nr. 8 din 02.10.2019, la jocul de juniori dintre echipele AS Juventus Pischia și AS Meget Remetea Mare, se respinge contestația ca nefondată. Rezultatul rămâne 3-2 în favoarea echipei AS Juventus Pișchia, se abrogă hot. nr 7 din 25.09.2019.

Conform Hotărârii nr. 7 din 25 09 2019, la jocul de juniori dintre echipele AS Juventus Pișchia și AS Meget Remetea Mare se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipei AS Meget Remetea Mare. Echipa AS Juventus Pișchia este penalizată sportiv cu 100 lei și este depunctată cu 6 puncte.

*

Campionatului Municipal Lugoj…

În sfârşit, şi subcomisia de disciplină lugojeană a intrat pe o linie dreaptă, cât de cât a transparenței faţă de ceea ce se întâmplă în acest eşalon. Și bineînțeles că se poate.

A fost sancţionat cu trei etape jucătorul Vlad Dobre (AS Margina) şi amendat cu 100 de lei.

Meciul AS Şoimii Ghizela – AS Prograv Găvojdia, 1-2 în etapa trecută, a fost omologat cu 3-0 pentru gazde, clubul vizitator alegându-se cu o depunctare cu 6 puncte şi 200 de lei amendă. Şi meciul Autoliv Lugoj – AS Dumbrava s-a omologat cu 3-0 pentru gazde.

În această serie a ”Municipalului” lugojean, fostul lider Crevna Zvezda Stanciova a fost învins în deplasare la Buziaş, de Phoenix II, cu 2-1, cedând fotoliul de lider lui Autoliv Lugoj, care a câştigat cu 3-0 în deplasare la Topolovătu Mare, acumulând 15 puncte, la egalitate cu Phoenix II și despărţite la golaveraj.

Toate ierarhiile, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Municipiu, Promoţie și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: