Campionatul Județean Timiș: rezultate, marcatori. Programul fazei I județene a Cupei României

Liga a V-a timișeană a programat în cele 3 serii runda a cincea din noul sezon, pe parcursul a două zile, sâmbătă jucându-se 7 meciuri, iar duminică grosul etapei, alte 16 partide.

Sarea și piperul, golurile, au rămas în măsura stabilită anterior, din nou marcându-se în total peste o sută, mai precis 104 în cele 23 de jocuri disputate, dintre care 11 au fost câștigate de formațiile gazdă, care au înscris de 56 de ori, iar nouă de către oaspeţi, şi cu trei rezultate de egalitate în cont respectiv un număr de 40 de goluri marcate. 

Un singur meci nu s-a disputat, cel dintre ASO Deta II și Unirea Banloc, la care gazdele nu au asigurat asistenţa medicală şi cel mai probabil vor pierde la ”masa verde”. Schimbare de lider în Seria a III-a, în care Olimpia Darova i-a luat locul în frunte Avântului Topolovăţu Mare după egalul înregistrat în această etapă.

Iar trei echipe au rămas încă fără puncte în cont după cinci runde jucate, câte una în fiecare serie: Chinejana Chinezul Satchinez, AS Utvin şi Timişul Jabăr.

Surprizele rundei le-au oferit AS Boldur, prin victoria în deplasare la AS Tormac, cu 1-3, Variaş – care i-a administrat prima înfrângere Voinţei Şandra, cu 3-2, Sânandrei – prin victoria în deplasare la Gelu, cu 0-1, Şoimii Pesac – autoare a succesului la limită în deplasare la Valcani, 2-3, Ohaba Forgaci – victorioasă la Viitorul Ştiuca, rezultat 2-4, Bega Belinţ prin egalul smuls acasă cu cei din Făget, 1-1, și Recaşul, egal acasă al celor din Topolovăţu Mare, cu 2-2.

Dar iată câteva amănunte de la meciurile disputate…

Seria I

Lider în această serie este CS Comloşu Mare, cu 15 puncte.

Tricoul 1 Iunie Timişoara – AS Unirea Jimbolia 2-2 (0-1).

Marcatori: Alexandru Cuşman (min. 80) şi Ionuţ Prodan (min. 87), respectiv Daniel Cioată în minutele 35 şi 72.

Trupa lui Gheorghe Potra a avut o revenire în final şi a reuşit să smulgă un punct pe propriul teren, după ce a fost condusă cu 0-2.

ACS Voinţa Valcani – AS Şoimii Pesac 2-3 (0-0). 

Au marcat: Alexandru Moşneag (min. 52) şi Alexandru Ienovan (min. 87) respectiv pentru învingători Cosmin Florescu (min. 60 şi 73) și Cătălin Pochaschi (min. 82).

AS FC Dacia Cărpiniş – AS Avântul Bobda 5-0 (3-0).  

Cele cinci goluri pentru băieţii lui Cristi Orha şi Ioan Târziu au fost marcate de Flavius Orha (min. 8), Liviu Zahorneanu (min. 16, 62) și Alex Benea (min. 30 și 47).

CS Comloşu Mare – Plavii Delia Sâmpetru Mare II 3-0 (1-0).

Gazdele rămân și în continuare invincibile după cinci etape, cu maximum de puncte. Răzvan Leucă a şi marcat ultimul gol în minutul 74, din lovitură de la 11 metri, alte două goluri fiind înscrise de Marius Haraga (min. 24 şi 62).

Mureşul Cenad – CS Unirea Sânnicolau Mare II 1-0 (0-0).

În sfârşit a răsărit soarele în ograda celor de la Cenad, antrenați de Iosif Harka. Prima victorie în acest început de campionat, înregistrată în faţa vecinilor de la CS Unirea II, prin golul marcat de Constantin Pîrghie în minutul 53.

Seria a II-a

Lider în această serie, CS Progresul Gătaia, cu 15 puncte.

CS Progresul Gătaia – AS Petroman 2-0 (2-0).

Victorie la două goluri diferenţă pentru trupa lui Manu Roşu, semnată în primele 45 de minute prin golurile reuşite de Cristian Gavrilă (min. 27) şi Andrei Mâţu (min. 34).

După pauză, liderul Progresul s-a mulţumit să conserve scorul, iar cum Nicu Făgeţan nu a fost la turaţie maximă, avantajul periculos a părut a fi oarecum fragil până la final. Dar un maxim de puncte este asigurat pentru gazdele din Gătaia.

CS Flacăra Parţa –AS Juventus Pişchia 3-1 (2-0).

Marcatori: Daniel Alexin (min. 20), Bogdan Andriuca (min. 35) şi Flavius Ion (min. 90+3), respectiv Gabriel Josu (min. 56).

ACS Dedy Mid Sânmihaiu Român – AS Unirea Cerneteaz 1-3 (0-1). Meciul s-a disputat pe terenul Textila.

O nouă victorie în deplasare pentru elevii lui Adrian Gabor, prin golurile marcate de Bogdan Mandache (min. 2 – din lovitură de la 11 metri), Cristian Dubovan (min. 50) şi Alin Balabasciuc (min. 55). Ioan Halciac a izbutit golul de onoare al gazdelor, în minutul 90.

ACS Galaxy Electrometal Timisoara – AS Utvin 8-0 (2-0).

Au marcat Robert Foldi – 4 goluri, Silviu Bălace, Abu Awwad Hazem, Adrian Rus şi Goran Corojor.

AS Camaro Fibiş – AS Atletico Liebling 1-3 (0-1). 

Prima victorie în actuala ediţie de campionat pentru formația antrenorului-jucător Bogdan Mihuţ, prin hattrick-ul reuşit de Alexandru Ivan în minutele 19, 61 și 73. Golul de onoare al gazdelor a fost marcat în minutul 83, din lovitură de la 11 metri.

Seria a III-a

Lider în această serie, Olimpia Darova, cu 15 puncte.

AS Recaş – AS Avântul Topoluvăţu Mare 2-2 (1-0).

Gazdele au deschis scorul în minutul 12, prin Marius Tutunaru, iar după pauză oaspeţii au întors rezultatul, marcând prin Flavius Ciorei (min. 51, din lovitură de la 11 metri) şi Traian Ciobanu (min. 75).

Dar cu şapte minute înainte de final juniorul Raul Antea a egalat la doi şi a adus un punct trupei antrenate de Sorin Micşa. Este totodată primul semieşec pentru oaspeţi. Antrenorul gazdelor a spus că ”a fost un meci tensionat, un joc frumos, cu patru goluri, care sunt frumuseţea fotbalului”, declarându-se mulţumit de rezultatul final.

AS Viitorul Sacoşu Turcesc – AS Gloria Moşniţa Nouă 4-0 (3-0).

După duşul rece din prima etapă, trupa lui Tristian Koller nu a mai cunoscut înfrângerea în următoarele patru runde, totalizând 10 puncte. Cele patru goluri au fost marcate de Raul Peţiu (min. 17), Alin Prodan (min. 22, 77) şi Denis Ţurcaş (min. 72).

CS Bega Belinţ – ASO Făget 1-1 (0-0).

Gazdele au deschis scorul în minutul 79, prin antrenorul-jucător Florin Grozoni, din lovitură liberă de la 18 metri. Oaspeţii au egalat trei minute mai târziu prin reuşita lui Cătălin Roş, iar în prelungiri (minutul 90+3) puteau obţine victoria, dar portarul localnicilor, Alexandru Moisă, a apărat o lovitură de la 11 metri executată de Cristian Sârbu.  

Şi ca tacâmul să fie complet, arbitrul a eliminat un jucător al gazdelor un minut mai târziu, pe Ioan Şonda, cel mai bun component al Begăi. Spectatorii i-au strigat centralului: ”Botaş, tot meciul l-ai pândit şi până la urmă nu l-ai scăpat! E bine acum, eşti mulţumit!”

După cinci etape, trupa managerului Adin Buză rămâne neînvinsă, precum cei din Topolovăţu Mare. Iar în etapa următoare se vor duela în meci direct.

AS Bacova – ACS Electrica 1929 Timişoara 2-1 (1-0).

Au marcat: Petrică Florea (min. 10) şi Raul Prundeanu (min. 70), respectiv Alexandru Braşoveanu (min. 50).

AS Olimpia Darova – AS Ohaba Forgaci 3-1 (2-0).  

Cu această victorie, cei de la Olimpia au trecut pe locul I, în premieră de când evoluează în eşalonul cinci. Cele trei goluri au fost reuşite de Abel Buciuta (min. 20), Raul Dărăbonţ (min. 25) și Ionadan Lascu (min. 75). Oaspeţii au redus din diferenţă din lovitură de la 11 metri cu 10 minute înainte de final.

AS Timişul Hitiaş – AS FC Bazoşu Vechi 3-1 (1-1)

O nouă victorie pentru echipa antrenorului-jucător Mircea Şchiopu, care a reuşit cel de-al treilea gol în minutul 75, după cele înscrise de Dan Dragotescu (min. 35, din lovitură de la 11 metri) şi Ionuţ Branişte (min. 59). Toate, după ce pentru vizitatori Andrei Achimov a deschis scorul în minutul 27.

*

Turul I al fazei judeţene Timiș din ediția viitoare a Cupei României se va juca miercuri de la ora 17. La mijlocul săptămânii a fost programată prima etapă din faza judeţeană a Cupei României, în vederea ediţiei 2020-2021, în competiţia surprizelor urmând a intra cluburile din liga a VI-a şi a V-a care au dorit să joace.

Primele grupări sunt gazde organizatoare ale meciurilor eliminatorii. Dar iată programul complet: Steaua Roşie Bulgăruş – Voinţa Şandra, Progresul Iecea Mare – Şoimii Pesac, Spartak Gottlob – Comloşu Mare, Unirea Grabaţ – Banatul Teremia Mare, Meget Remetea Mare – AS Bacova, Ohaba Forgaci – Atletico Liebling, Gloria Uivar – Progresul Gătaia și Viitorul Bencec – Flacăra Parţa.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: