Campionatul Municipal Lugoj, la final

CS Bega Belinţ a câștigat ediția 2019-2020 a Campionatului Municipal Lugoj, întrecere ajunsă la final la încheierea lunii iunie, prima clasată impunându-se cu bilanțul 26 20 5 1 87-21 65 de puncte.

Lider de necontestat în acest eşalon, CS Bega Belinţ a promovat în liga a cincea, în ultimul joc disputat în deplasare la Chizătău încheind la egalitate, 0-0. La sfârşitul  meciului, campioana seriei de ”Promoţie” din zona Lugoj fiind premiată de diriguitorii AJF Timiş cu o cupă, diplomă şi o minge.

Iată şi lotul de jucători folosit de antrenorul-jucător Florin Grozoni: Alexandru Moise, Paul Făgeţan, Miculaiciuc, Valentin Coţolan, Ciprian Mihăescu, Marius Mladescu, Ioan Şonda, Emanuel Peter, Armando Stoian, Deian Ştefănescu, Denis Ştefoni, Alexandru Cădariu, Grozoni, Petru Vlaiconi, Cristian Vlaicu, Roland Breazu, Tibor Galamboş, Darian Paulescu și Cristof Ştefănescu. Golgheter al echipei, Denis Ştefănescu, cu 24 de goluri.

Managerul echipei, Adin Buză, ne-a declarat: ”Am încheiat un campionat destul de greu, pe care l-am început foarte greu, dar pe parcurs ne-am revenit iar în retur am început în forţă, chiar am încheiat fără înfrângere. Doresc să mulţumesc primăriei din localitate, care ne-a acordat tot sprijinul financiar , ne-a asigurat terenul de joc de la Chizătău, în condiţii bune, întrucât terenul nostru, din localitate, suferă modificări pentru a putea juca acasă în ediţia următoare a campionatului de Județ. Și mulțumesc nu în ultimul rând jucătorilor, care au luptat pentru această promovare meritată!” Medic al echipei, Laurenţiu Iacob.

Vicecampioană, Avântul Chizătău, cu 57 de puncte, secund clasata având parte de înţelegere dinspre subcomisia de organizare a competiţiei Campionatului Municipal Lugoj, acceptată fiind la start chiar dacă nu este afiliată la AJF Timiş. Tot mai bine mai târziu decât niciodată, transparenţă la ora ultimei etape a sezonului, ocazie cu care pe site-ul AJF Timiş au apărut hotărârile Subcomisiei de Disciplină Lugoj, enumerând sancţiunile dictate numai în acest retur de campionat. Și totuși, răbdarea multora a tot fost pusă la încercare, nefiind de exemplu de mirare că delegaţii sunt nemulţumiţi de anumite aspecte inadecvate din activitatea acestei competiții, minusuri cu zecile de ani. Dar poate și de aceea cluburile se retrag din campionat, la fel și unii arbitri sau observatori… Iar revenind la Avântul, este de întrebat cum au încasat baremul arbitrii şi observatorii din moment ce clubul din Chizătău nu are CIF şi ştampilă. 

Trecând la ocupanta locului trei, Progresul Racoviţa a câştigat la masa verde meciul de la AS Cladova, partidă care nu a mai fost programată, întrucât AS Cladova este la a doua neprezentare nemotivată în acest retur şi a fost exclusă din campionat chiar în ultima etapă. La fel, e bine şi mai târziu, decât niciodată. Dar va începe o nouă ediție de campionat şi va fi cel mai probabil reprimită de aceeaşi subcomisie lugojeană.  

Surpriza etapei a fost realizată de echipa AS Crvena Zvezda Stanciova, care a jucat pe terenul din localitatea Recaş şi a învins cu 4-1 echipa AS VHP Pădureni, una din fostele precedente la promovare dar care a ”pierdut trenul” în etapa a XXI-a, după înfrângerea suferită în faţa liderului din Belinţ.

Un alt rezultat surpriză, la Dumbrava, între echipa din localitate, AS Sporting, şi AS Viitorul Sinersig: 0-3 (0-0). În fine, AS Margina a câştigat la masa verde cu 3-0, întrucât AS Coşteiu s-a retras din campionat.

Iar echipele Avântul II Topolovăţu Mare şi Ohaba Forgaci au stat în această ultimă etapă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Promoţie și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 20

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: