Campionatul Național de juniori A: rezultatele ultimei etape, a 22-a. ACS Poli Timișoara, 11 puncte avans la startul play-off-ului!

Grație unui excelent parcurs în cele 22 de jocuri din Seria 6 a Campionatului Național de juniori A, încheiat azi cu un 0-0 în ultima etapă din retur, la CSȘ Drobeta, ACS Poli Timișoara, antrenată de Cristian Contescu, va începe joi faza play-off a locurilor 1-4 în această serie cu punctaj maxim și 11 avans față de secondanta FCM 2012 Reșița.

Juniorii A timișoreni vor demara joi în play-off-ul de 6 runde cu toate cele 18 puncte posibile în urma confruntărilor tur-retur din toamnă și primăvară cu celelalte 3 grupări calificate pentru 1-4, și anume Pandurii Lignitul Târgu Jiu, FCM 2012 Reșița și Minerul Motru, ceea ce înseamnă că alb-negrii mai au nevoie de cel mult 8 puncte pentru a-și asigura accederea în turneul zonal, practic semifinalele competiției, de unde s-ar face marele pas spre actul cu trofeul pe masă.

ACS Poli Timișoara a încheiat așadar prima la juniori A, cu palmaresul 22 19 3 0 79-13 60 puncte, urmată la mare distanță de Pandurii, cu 48 de puncte, FCM 2012 Reșița, iar pe 4 de Minerul Motru, cu 41 puncte.

În formula Pap – Popa, Ciobanu, Todorov, Lihoni – Duțu, Scheau, Artimon, Opriș (63, Mihali), Stoichescu – Pleșcan, și cu portarul Gârlea rezervă neutilizată, ACS Poli a încheiat la Dunăre fără eșec cele 22 de etape tur-retur, în meciul de azi fiind indisponibili Cosovanu, Balaure și Rareș Mureșan, suspendați pentru cumul de cartonașe, Trițoiu, Știrbu, Miheț și Ardelean, cu toții accidentați, în vreme ce Bărbuț și Bocșan sunt deja cooptați în lotul de seniori al secund-divizionarei ACS Poli.

Ca rezultate cu care merge mai departe, ACS Poli stă excelent, și anume 6 succese din 6 jocuri, 2-0 și 3-1 cu Pandurii Lignitul, 2-1 și 4-1 cu FCM 2012 Reșița, respectiv 2-1 și 3-0 cu Minerul Motru, așadar 6 6 0 0 16-4. ”Cea mai mare realizare este că dintre tinerii noștri juniori unii se află deja în lotul primei echipe, iar unul a debutat foarte bine, ceea ce este principalul obiectiv al Centrului, și vor urma și alții, bineînțeles, cu concursul antrenorilor de la prima echipă. Și sperăm ca toți să confirme! Cît despre rezultatele pe care le obținem cu echipa de juniori, care au o importanță secundară, atacăm play-off-ul cu maxim de puncte, ceea ce conferă o șansă în plus pentru calificarea la semifinale. Într-adevăr, suntem principalii favoriți față de Reșița, Pandurii și Motru”, a explicat antrenorul Cristian Contescu. Motrenii, calificați la mustață, au doar două puncte în compania primelor 3 clasate, după două egaluri cu Pandurii, iar cei din Târgu Jiu numai șase, dintre care două cu Minerul și 4 cu cărășenii: egal și victorie cu Reșița. Care începe ceva mai bine, cu 7 puncte, rezultate din două succese cu motrenii și un draw cu Pandurii.

”Probabil mîine vom afla și ordinea în care întîlnim cele 3 adversare, dar deoarece se joacă primele 4 etape împreună, atît la juniori A cît și B, iar doar noi și Pandurii Tîrgu Jiu se califică la ambele categorii, este posibil ca în etapele 1 și 4 să jucăm cu Pandurii. Este însă doar o prezumție dar dacă va fi așa, mai rămîne de văzut unde vom evolua joi. Acasă sau la Târgu Jiu…”, a mai explicat Contescu.

+

Ultima etapă, a 22-a, a programat duminică 28 aprilie partidele: LPS Banatul – Minerul Motru 0-3 (la juniori A), CSȘ Drobeta – ACS Poli 0-0 (la juniori A), CSȘ Lugoj – CSȘ Caransebeș, FC Hunedoara – Pandurii 3-2 (la juniori A), CS Turnu – CNS Cetate Deva și Energia Rovinari – FCM 2012 Reșița.

Vom reveni cu rezultatele fără implicații în desfășurarea ulterioară a play-off-ului. Meciurile de juniori B se dispută la această oră.

+

Ulterior, jocurile din play-off se vor desfășura în sistem campionat, tur-retur, iar echipele își vor păstra rezultatele înregistrate în partidele directe din prima fază a competiției, motiv pentru care o ierarhie de start în fazele 1-4 atît la juniori A cît și la juniori B în seria vestică pot fi cu adevărat întocmite abia după ultimul fluier al rundei de peste 6 zile.

Ca date de disputare, turul play off-ului va fi în 2, 9 și 12 mai, adică începînd din joia imediat următoare încheierii returului, iar returul în 19, 23 și 26 mai la juniorii A respectiv 19 și 26 mai plus 2 iunie la B.

Ulterior, turneul zonal, semifinal, va avea loc pe 2-6 iunie la juniori A, respectiv în 11-15 iunie la juniori B, cu finalele programate pe 14 respectiv 19 iunie.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: