Campionatul Național Universitar al României la fotbal, zilele viitoare la Timișoara

Campionatul Național Universitar al României la fotbal (pe teren mare, în 11) a redebutat, în primăvara anului 2015, la inițiativa lui Viorel-Aurel Şerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara. Competiția, desfășurată anual, a fost organizată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România (FSSU), Ministerul Educaţiei Naționale (MEN), Federația Română de Fotbal (FRF) și Universitatea Politehnica Timişoara (UPT).

Campioanele edițiilor de până acum au fost Universitatea Constantin Brâncuși Tg. Jiu (2015), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (2016) și Universitatea de Vest Timișoara (2017).

Ediția 2018 a avut preliminarii, desfășurate pe serii geografice, tur-retur, și turneu final, la care s-au calificat echipele câștigătoare ale seriilor geografice.

Pot participa studenți, români sau străini, la studiile de licență, masterat și doctorat la universitatea respectivă.

Campioana națională din acest an va participa la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Universitare Europene (European Universities Games), organizate de European University Sports Association (EUSA), la Coimbra (Portugalia), între 20-29 iulie 2018.

Turneul final va avea loc între 18-20 mai, la Timișoara, pe stadionul Știința și pe terenurile II Dan Păltinișanu și sintetic Baza 2.

Echipele participante la turneul final:

UTI Iaşi

UPB Bucureşti

UVT Târgoviște

UCB Tg. Jiu

UO Oradea

UBB Cluj-Napoca

UPT Timişoara

UVT Timișoara.

De pe listă lipsește ULBS Sibiu, care, deși calificată, nu va participa la turneul final. Echipa nu a primit acceptul cluburilor de Liga a II-a și a III-a de care aparțin studenții săi pentru a fi eliberați la turneul final, iar antrenorul Iulian Stoian a decis că, în aceste condiții, cei de la Lucian Blaga se retrag de la turneul final! ”Nu ne puteam face de râs, ca acum doi ani, când, tot fără jucătorii de la cluburi, am pierdut cu 6-0 finala cu Babeș-Bolyai”, a declarat Iulian Stoian pentru fotbal-universitar.upt.ro.

Locul rămas vacant va fi ocupat de echipa eliminată în preliminarii, cu cel mai bun bilanț.

Aceasta este UPT Timișoara, 0-6 și 5-1 cu UO Oradea. Așadar, 3 puncte, în condițiile care următoarea clasată în această ierarhie este UAB Alba Iulia, 1 punct, restul având 0 puncte.

Iar luni, sub privirea lui Flavius Stoican, antrenorul care a dus pe CSM Politehnica Iași în play-off-ul Ligii I, s-au disputat prelungirile derby-ului ieșean, UAIC – UTI. Meciul fusese programat miercuri, în manșă unică, pe teren neutru, și se întrerupsese la finalul timpului regulamentar, la scorul de 3-3. A fost reluat ieri, de la ora 18.

Cele 30 de minute n-au avut istoric, studenții de la Cuza impunându-se clar, cu 5-0. Așadar, scor final, 8-3, după prelungiri.

Însă învingătorii au folosit un jucător care nu avea la el carnetul de student. A fost depusă o contestație, iar decizia Departamentului de Organizare al Campionatului a fost luată în această dimineață: 3-0 la ”masa verde” pentru cei de la Tehnică!

Fair-play, antrenorul UAIC, Cezar Honceriu (fost, timp de mai mulți ani, preparator fizic la CSM Politehnica Iași), a recunoscut justețea acestei decizii: ”Legea trebuie să primeze!” Astfel, UTI Iași a devenit ultima echipă calificată la turneul final.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 11

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: