Când e să se aleagă praful

Un sezon de primăvară început cu 3 meciuri fără înfrângere s-a transformat spre final într-un coșmar pentru elevii lui Răzvan Leucă, învinși vineri seară și pentru a cincea oară consecutiv, a doua oară la rând prin încasarea a 5 goluri dar și pentru a treia oară acasă în această serie neagră. Reproducere aproape la indigo a acelorași cinci întâlniri din turul Seriei a IV-a, în care smulgeau totuși o remiză. Nici pe departe în penultima rundă a ediției, aducând și cea mai usturătoare înfrângere. Așa-i când să se aleagă praful, caz al antepenultimei clasate în întrecerea vestică a Ligii 3: CS Millenium Giarmata – CS Crişul Chişineu Criş 1-5 (0-2).

Încă din capul locului se anunța o partidă cât se poate de dificilă pentru timișeni, în compania arădenilor de pe poziția a șaptea, chiar a treia la finele sezonului de toamnă, iar amfitrionii n-au reușit să fructifice avantajul terenului propriu la apariția finală pe arena ”Nicu Moraru” în actuala campanie, împovărați de situarea pe antepenultima treaptă a ierarhiei. Aceeași antepenultimă poziție precum în ediția anterioară, de astă dată aducătoare de retrogradare, după un întreg deceniu petrecut de alb-albaștri la acest nivel. 

Romică Corlăţeanu a marcat golul de onoare al învinșilor, dar abia la scorul de 0-4, în minutul 75, foarte palidă consolare la ora uneia dintre cele mai grele înfrângeri suferite de Millenium de când activează în 2009 în liga a treia, dacă nu chiar poate cea mai apăsătoare.

Nou-promovații arădeni cu a doua cea mai impenetrabilă defensivă a seriei au zburdat în schimb la sud, a doua lor victorie consecutivă în județul Timiș, de astă dată mult mai clară grație golurilor înscrise de Sergiu Sabău în minutul 15, Marius Matei (min. 37), Alin Ciornei (53 şi 59) și Denis Lazăr în minutul 90.

Oaspeţii au deschis scorul la finele primului sfert de oră, iar spre finele următorului gazdele au contabilizat prima înlocuire, Popan accidentându-se şi fiind schimbat cu Beloescu. Momentul psihologic s-a derulat în minutul 28, când Rosenblum a ratat o lovitură de la 11 metri, respinsă de portarul Dagău.

Iar în loc de 1-1, timișenii au mai încasat până la pauză încă un gol, marcat de Matei în minutul 37: 0-2. 

La reluarea partidei, vizitatorii și-au dublat avantajul în primul sfert de oră, conservat în următoarea jumătate. Despărțire a bănățenilor de proprii spectatori cu umerii plecați, fără victorie acasă și în cel de-al patrulea meci la rând, ultimul succes aici datând din 5 aprilie, 2-1 cu ACS FC Avrig în urmă cu 8 etape. În care Millenium a mai strâns numai 4 puncte, zestre influențând coborârea decisivă cu două locuri în acest răstimp. 

Și urmează deplasarea finală la Lugoj, într-un duel al necăjitelor vecine ierarhice de pe pozițiile 15 și 14…

CS Millenium: Narița – Sporin (min. 75, Corlăţeanu), Buzdugan, Stupu, Negrei (min. 70, Răzvan Leucă) – Daminuță, Ferțu – Rosenblum, Marius Călin, Popan (min. 28, Beloescu), Dincă. 

Pe bancă: Ciută – Sevici, Pricop, Ochea.

CS Crișul Chişineu Criș: Dagău – Sabău, Pavel (min. 70,), Siminic, Ciornei – Ianc, Gâlcă, Suslak, Pâţ (min. 64, Modan), Matei (min. 78, Ianc), Bozian.

Pe bancă: Pascalău, Clej, Lung.

Au arbitrat: Vlad Inoan (Cluj) – Marius Matică (Oradea) şi Radu Pascu (Satu Mare). Observator de arbitri Cornel Pantea (Oradea), iar delegat de joc Cătălin Paşcanu (Cugir).

Rezultatele serii în C4, programul ultimelor două etape ale sezonului și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: