Capătă răstoarnă scorul pentru arădeni până la pauză: CS Avântul Periam – ACS Progresul Pecica 1-2 (1-2)

Precum a început sezonul de primăvară în Liga 3, cu o victorie în deplasare la echipa de pe podiumul Seriei 8, CS Șoimii Lipova, așa a început nou-promovata din Divizia D Timiș și prima apariție oficială acasă din 2021, cu bine, trecând la conducere deja în primele 10 minute, însă până la pauză i s-a și reamintit că nu e deloc confortabilă pe teren propriu, vecina ierarhică de pe locul superior răsturnând scorul, conservat la reluare: CS Avântul Periam – ACS Progresul Pecica 1-2 (1-2).

Dacă în deplasare a tot agonisit puncte, nu mai puțin de 9 din ultimele 12 posibile, la Becicherecu Mic, Cermei și săptămâna trecută cu ocupanții locului 2, în schimb acasă Avântul n-a conturat nici pe departe aceeași zestre, înregistrând 4 remize cu 1-1 și o înfrângere cu 1-4 cu liderul Crișul, consemnată în urmă cu peste 5 luni, pe 17 octombrie, și căreia i s-a adăugat cea de sâmbătă de la ora 15, din etapa a XII-a în C8. 

Avântul n-a câștigat încă pe teren propriu în Liga 3 iar prima apariție acasă din 31 octombrie n-a făcut excepție, arădenii Pecicăi semnând astfel o ”dublă” în întâlnirile directe după acel 2-0 din tur din septembrie 2020, pe linia bunelor rezultate obținute în deplasare spre finele turului, cu două succese și o remiză, fără eșec afară din 2 octombrie, dar de fapt fără a fi pierdut vreodată în exteriorul propriului județ.

În Timiș, tonul l-au dat gazdele nou-promovate, deja după numai 8 minute, când Răzvan Trandu a şutat din careu iar portarul a respins în prima fază, mingea revenindu-i și încercând și pentru a doua oară, la care Dagău a respins balonul dar abia după ce trecuse de linia porţii. Arbitrul asistent Corb a semnalizat spre centrul terenului, indicând gol valabil, iar după 3-4 secunde centralul l-a observat şi a validat reușita… 1-0. Oaspeţii au protestat inutil iar arbitrii au rămas fermi pe poziţie.

Nu trecea însă mult și oaspeţii restabileau egalitatea, până la mijlocul primei reprize, Rădulescu servindu-l în adâncime pe Bogdan Alexandru Capătă, la 18 metri perpendicular pe poartă, care a intrat în careu şi a șutat de la 10 metri în dreapta lui Ciui: 1-1 în minutul 18.

După alte tot 10 minute acelaşi Alexandru Capătă a reuşit ”dubla”, fructificând pasa ideală primită de la Iuga cu un şut pe jos din apropiere, pe lângă portarul gazdelor… 1-2 la pauză.

Chiar dacă vizitatorii au dominat teritorial după pauză, cele care puteau înscrie au fost gazdele, spre mijlocul mitanului secund, în minutul 65, când Mînecan n-a fost departe de a puncta direct din corner, dar portarul oaspeţilor, Dagău, a fost atent şi a respins.

Localnicii au atacat susținut în ultimul sfert de oră, dar fără efect, o ultimă șansă având-o la finele prelungirilor de 5 minute, când au beneficiat de o lovitură liberă, executată puternic de același Trandu, portarul pecican rezolvând și de această dată situaţia. Rămânea 1-2…

Ocupanta locului 6 a trecut de vecinii de pe poziția a șaptea, apropiindu-se astfel la două puncte de podium, podium de pe care va descinde săptămâna viitoare la Pecica a doua clasată, din Lipova, sâmbătă de la ora 15. Avântul se va deplasa în schimb vineri la Dumbrăvița, după care va mai încerca o dată acasă, cu cei din Ghiroda și Giarmata Vii.

În orice caz, un rezultat în nota etapei, cu victorii pe linie în deplasare. Rezultatele rundei și programul etapei a 13-a, pe coloana clasamentelor.

*

CS Avântul Periam: Ciui – Moldovan, Artimon (min. 78, Toma), Mureșan, Mihoc – Maier, Oancia (min. 78, Vidican), Mînecan (min. 80, Bobu), Mager – cpt. (min. 65, Gălăţan, care a preluat banderola) – Trandu, Tulcan.

Antrenor principal: Marius Stanache.

Rezerve: Bîlc, Dobie, Olteanu, Siminiceanu, Andrei Ciobănică.

ACS Progresul Pecica: Dagău – Țugulescu, Bilia, Wild (cpt.), Aldan – Călin (min. 84, Morar), Iuga, Rădulescu, Bozian (min. 90, Smith) – Șimon, Capătă (min. 80, Saizu).

Antrenor principal: Dan Stupar.

Rezerve: Iosub, Rosenblum, Răchită, Cisse, Diarra.

Au arbitrat: Flonta (Cluj) – Corb (Zalău), Toth (Satu Mare). Observator de arbitri, Mihalcea (Bocşa); delegat de joc Gîţ (Deva).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = patruzeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: