Căpitanul Mera ia toate punctele pentru ASU Politehnica la Buzău, cu nou-promovata Gloria

Alb-violeții au încheiat perfect ”dubla” subcarpatică sâmbătă – marți pe ruta Ploiești – Buzău, evadând de pe o poziție de retrogradare prin a se impune în această după-amiază pe terenul nou-promovatei SCM Gloria grație loviturii de cap a căpitanului Ioan Mera la 4 minute după pauză în urma cornerului și recentrării lui Zabun, trei puncte cu care au înjumătățit handicapul ierarhic față de învinșii lor. După 4 jocuri în care au încasat câte un gol, astăzi s-a împlinit exact o lună de când încheiau precedentul meci fără gol primit, pe-atunci 3-0 cu Campionii FC Argeș. Într-adevăr, n-a mai fost o victorie cu 0-3 precum la Târgu Jiu, dar a fost a doua deplasare fără gol luat respectiv a șasea în total fără a scoate mingea din poartă, ASU Politehnica devenind echipa cea mai ermetică din Liga 2, cu doar 9 goluri primite în 14 apariții, până și UTA stând mai modest în raport comparativ, 8 în numai 11 partide.

”Violeții” cu antrenor interimar pe banca tehnică au avut două deplasări legate la distanță, în județe limitrofe, Prahova și Buzău, pierzând sâmbătă de la 11:30 pe ”Ilie Oană” din Ploiești printr-un unic gol marcat de Petrolul în minutul 26, dar învingând astăzi de la ora 16 în restanța din etapa a XI-a la nou-promovata Gloria, trei puncte prin care au ieșit mai mult decât bine din pelerinajul în Câmpia Română.

S-a dovedit în ambele cazuri că gazdele cu pretenții de promovare au pus carul înaintea boilor, mari aspirații și ambiții, dar firave etalări care să justifice adjudecarea unor poziții fruntașe cu liftier spre Liga 1, ceea ce n-ar și exclude totuși ascensiunile, însă mai ales și în special pe fondul penuriei valorice din eșalonul secund. Nici o formație nu excelează, nici o echipă nu iese cu adevărat în evidență, să se detașeze prin a presta un fotbal de calitate, vid valoric la vârf ce poate fi umplut de orice trupă cât de cât închegată și cu condiții.

Dacă Petrolul a dobândit totuși experiența unei campanii încheiate pe locul 4 în Liga 2, în schimb SCM Gloria abia a parcurs o jumătate de tur în eșalonul secund după elevarea din Liga 3, fiind evident că dorința este mai mare decât putința, asta cu toate rezultatele oarecum notabile ale buzoienilor în actuala campanie. Neînvinși acasă din 31 august, 0-2 cu CS Mioveni, ba chiar fără gol încasat pe teren propriu în precedentele două apariții, ultima, câștigată sâmbătă cu 2-0 cu Farul.

Dar pericolul major, disputarea a două meciuri la un interval de 3 zile, s-a manifestat ca atare pentru nou-promovata din Liga 3, care, cu o înlocuire în formula de start față de jocul din weekend, s-a lovit de zidul bine organizatei formații alb-violet.

Timișorenii și-au făcut jocul lor, confirmând că nu degeaba cu greu au primit gol în acest campionat, numai 9 în 14 apariții, șase fiind partidele din ediția 2019-2020 a Ligii 2 în care n-au scos balonul din propria plasă. Acasă cu Concordia, Farul, nou-promovata din Reșița și ”violeții” din Pitești, în deplasare pe Jiu și astăzi la Buzău.

Unde Antonio Foale a schimbat mai mult de jumătate din garnitura de start a deplasării la Ploiești, Murariu preluând mânușile de la Contra iar Mera revenind cu apetit pentru gol, alături de ”tricolorul” junior Popescu, atacantul Zabun, Manea, care intra pe parcursul reprizei I în Prahova, şi Vidrăsan, înlocuitori ai lui Coadă, Vasile, Radu, Ignea şi Schieb.

Precum sâmbătă, poliștii au suferit o accidentare cu schimbare în prima jumătate a părții întâi, de astă dată Manea părăsind terenul, prilej de come-back pentru Ungureanu, însă n-au mai încasat gol, din contră, au marcat.

Meciul a reliefat cam cum stau lucrurile în Liga 2, mai ales când intervalele dintre partide sunt mai scurte decât de obicei, de o slabă calitate, punctele fiind la mare preț iar goana pe urma lor de-a dreptul orbitoare, dar cum totul tinde a se reduce la ceea ce contează cu adevărat, restul sunt simple amănunte. Și uite-așa trece totul…

De consemnat, golul în urma unei faze fixe, corner executat de pe stânga de Zabun, respins de la prima bară, recentrarea aceluiași Zabun spre colțul lung fiind fructificată cu capul de fundașul marcator, Ioan Mera. Din nou, căpitanul salvator la poarta adversă: 0-1 în minutul 49 al jocului SCM Gloria Buzău – ASU Politehnica Timișoara.

Gloria nu găsise până atunci căile spre poartă, și nu le-a mai găsit nici atât în cursa egalării, din contră, Axente luându-l la țintă în minutul 57 pe portarul Stoian, scăpat cu fața curată și un minut mai apoi la lobul lui Scutaru spre colțul lung.

Elevii lui Ilie Stan, printre care mai nou și Alex Bourceanu, au sperat până la capăt, dar rămânea conform celor stabilite, dorință fără putință, Gloria fiind cel mai aproape de egalare în cel de-al patrulea minut de prelungiri, în urma unei centrări, reluate de fundașul Ioniță cu capul puțin peste poartă.

Buzoienii n-au față de promovare, dar la cât de diluată este Liga 2, multe echipe pot într-adevăr emite anumite pretenții, mai degrabă nerealiste în raport cu propriile abilități.

Cât despre ASU, trei puncte din cele două deplasări legate, cap de pod pentru atacarea altor 3 meciuri până la finalul săptămânii viitoare, dar toate în schimb pe Bega, mai întâi sâmbătă de la ora 14 cu nou-promovata din Miercurea Ciuc. Care a jucat la rândul ei în această seară, la Ploiești, unde lovitura de cap a lui Marinescu a înfrânt în minutul 82 rezistența harghitenilor lui Suciu, Csikszereda fiind învinsă cu 1-0 și avându-l pe Csonka eliminat în minutul 89. Desigur, ”violeții” trag cu coada ochiului și la jocurile de săptămâna viitoare, intermediara pe plan local la Ripensia și primirea resuscitatei Sportul Snagov.

ASU Politehnica, în redresare. Ierarhia la zi după bifarea primelor două restanțe din totalul de opt jocuri amânate, respectiv programul viitor, pe coloana dreaptă. În orice caz, debandadă în clasament în ceea ce privește uniformitatea partidelor disputate de participante, dat fiind anularea unor rezultate și amânarea unor întâlniri. Mâine, alte două restanțe, U Cluj – UTA și FC Argeș – CSM Reșița…

SCM Gloria Buzău: Stoian – Catană, Ghinga – cpt., Ioniță, Nedelea – Bourceanu, Mihalache (minutul 62, Constantinescu) – Munteanu, Tucaliuc, Huiban (88, Calu) – Alexandru.

Rezerve: Balauru – Balgiu, Ceauşel, Vîlsan, Luptak.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera – cpt., Scutaru, Cherecheş – Manea (minutul 8, Ungureanu), Dros, Vidrăsan (87, Vasile), Popescu – Zabun (79, Trip), Axente.

Rezerve: Contra – Piţigoi, Radu, Schieb.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: