Captain Ioan Mera (ASU Politehnica): ”Am și făcut ceva ieri la antrenament despre Brăila. Am înțeles și că terenul e foarte rău acolo”

La puțin peste două luni de la încheierea stagiunii trecute printr-un eșec cu 3-2 (2-0) pe 28 mai la Balotești, deplasare din penultima rundă a ediției 2016/7 în care a fost integralist, fundașul căpitan Ioan Mera s-a referit în această dimineață la prima ieșire a alb-violeților de pe ”Știința” în campania ce bate săptămâna aceasta la ușă, programată sâmbătă la 11 la Brăila.

Ioan Mera

Unde ASU Politehnica a pierdut la scor în cea de-a doua sa deplasare din campionatul trecut, ca nou-promovată, acel 4-1 (1-1) pentru ACS Dacia Unirea constituind întâiul eșec suferit de bănățeni la o diferență mai mare de un gol handicap, în cadrul rundei a patra, după 3-4 acasă în debutul acasă cu Chindia, 0-0 într-o primă ieșire la Râmnicu Vâlcea, într-o vineri, și 2-3 pe teren propriu, pe ”Dan Păltinișanu”, cu Foresta.

Blănaru deschidea scorul în minutul 25 al deplasării din 27 august 2016 la Brăila, însă dunărenii aveau să egaleze în minutul 35 și să se desprindă implacabil în minutele 54, 56 și 59. Atunci, fostul antrenor principal Sorin Brîndescu a apelat la Constantinescu – Ștefanovici (64, Motreanu), Gălan, Telescu, Taub, Bilia, Birău, Niță (75, Vucea), Constantinescu, Țugui (81, Dănăricu), Blănaru, pe bancă rămânând Mitrea, Stancu, Todorov și Mărgărit.

Majoritatea respectivilor componenți nu mai fac parte din actualul efectiv, datele problemei fiind așadar schimbate pentru noul tehnician Bogdan Andone, aflat înaintea debutului oficial la cârma ”violeților”. Care nu se impuneau în prima parte a campaniei trecute decât abia în etapa a 5-a, 2-0 acasă cu Metalul Reșița, pe când brăilenii agoniseau 6 puncte din primele tot atâtea posibile prin a triumfa mai întâi la Călărași, cu 2-1, și a trece apoi acasă de Unirea Tărlungeni, cu 2-0, după care a survenit și întâiul eșec, 3-0 la Arad, urmat însă de depășirea timișorenilor.

ACS Dacia Unirea a încheiat însă groggy în primăvară, pierzând cu 0-3 ultimul meci acasă, cu nou-promovata Juventus București, și capotând lamentabil în uvertura rundei finale, pe 31 mai, 7-0 la Satu Mare, tocmai pentru fosta trupă a lui Bogdan Andone, Olimpia. De fapt, brăilenii pierdeau pe linie spre finele campaniei după un ultim succes cu 2-1 pe 2 mai la Brașov, înclinându-se apoi și cu 4-1 la Luceafărul Oradea, 1-5 acasă cu CS Afumați și 3-0 la Sfântu Gheorghe pentru Sepsi.

Au trecut așadar nu mai puțin de 3 luni de când brăilenii cucereau pe 26 aprilie ultimele puncte în propriul fief, 1-0 în etapa 31 cu CS Mioveni, de partea cealaltă ”violeții” încheind deplasările printr-o serie de 4 înfrângeri intercalând două remize, cu un ultim triumf afară la Buftea, 2-0 (1-0) prin Blănaru și Bădăuță.

Ioan Mera a remarcat încă din capul locului că ”avem o deplasare foarte lungă, plecăm de joi la Brăila, unde este foarte important să începem bine și să adunăm cât mai multe puncte pe acest debut de campionat. Probabil va fi un meci de mare luptă. Am înțeles și că terenul este foarte rău acolo, așa încât trebuie să ne mobilizăm, să ne adaptăm condițiile și să obținem cât mai multe puncte, dacă se poate…”

Despre gazdele care încheiau trecuta campanie pe locul 11, cu 4 poziții și 8 puncte mai bine decât bănățenii, dar care brăileni întâmpină și pe mai departe dificultățile financiare ce le-au dat frisoanele abandonului în acest an, Mera a remarcat că ”am și făcut ceva ieri la antrenament despre Brăila dar ceea ce am pregătit rămâne în vestiar, însă căutăm să-i facem să joace cât mai prost sâmbătă”. Gazdele din weekend s-au ”încălzit” prin a câștiga la scor ultimul joc amical disputat, 5-0 cu dunărenii din amonte, din Călărași, pe când ASU Politehnica a exersat sâmbătă în condiții de deplasare, cu succes, 2-0 la divizionara C lugojeană.

Mera a mai semnalat și că ”suntem pregătiți, am reușit un cantonament foarte bun, cu antrenamente bune, iar eu personal simt că trebuie să începem cât mai bine competiția, asta-mi doresc, și doar meciurile bune aduc victorii și încrederea dată de punctele scoase pe teren”.

În privința schimbării efectivului, 10 fiind numărul noilor componenți ”violeți”, căpitanul lor nu s-a hazardat, așteptând parcursul în Liga 2: ”Nu fac o comparație cu lotul din sezonul precedent, și am prieteni foarte buni la care s-a renunțat, așa încât nu vreau să comentez comparativ și doar meciurile vor demonstra dacă lotul este mai bun sau nu decât în ediția trecută”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: