Care-or fi cei 2 sub 21? Fără Ilie „în spate” s-au primit 4 din 9…

Dacă în debutul sezonului Poli îşi permitea să nici nu-l utilizeze pe înaltul Ioan Mera, într-o primă etapă în care componenţa liniei defensive era Dăruială, Luchin, Ilie, Sepsi, cu Scutaru închizător, în schimb acum fundaşul revenit după împrumutul la Unirea Urziceni, şi care debuta în runda a patra, la Bistriţa, în pereche centrală cu Florin Ilie, a devenit cu atât mai indispensabil prin prisma reaccidentării lui Andrei Dăruială şi a prezenţei lui Florin Ilie în teren joi seară, în Franţa, cu reprezentativa de tineret, cu nici 40 de ore înaintea duelului de la Bucureşti.

Şi am văzut cu toţii, referindu-ne strict la apărare, ce a însemnat unica absenţă a lui „Scuti”, în Bihor, sau cele două din dreptul lui Florin Ilie, când se încasau câte două goluri, la Slatina respectiv cu băimărenii… De aceea ne întrebăm, înaintea primei deplasări a sezonului în Bucureşti, cu cine va aborda Poli meciul dintre tinerii sub 21 de ani. Desigur, Ilie, revenit în Bucureşti după eşecul cu 0-3 al selecţionatei pregătite de Săndoi, echivalent cu compromiterea calificării, meci în care a fost integralist în centrul apărării, se poate realătura contingentului polist, în care au fost cooptaţi de la echipa a doua şi Marian Fuchs respectiv fundaşul de bandă Belu-Iordache.

Dăruială, titular în primele 9 etape, inclusiv în acel prim eşec la Sânmărtin, 1-0 pentru Luceafărul, a cedat de-atunci rolul de fundaş dreapta lui Mera, reprofilat după 3 titularizări în centrul defensivei, şi care i-a încălzit postul în ultimele trei runde, fără gol primit. Ghinionul lui Dăruială şi al poliştilor, tânărul apărător care corespundea şi criteriilor de vîrstă regulamentare la nivelul ligii secunde s-a reaccidentat vinerea trecută, în minutul 73 al revenirii sale pe teren după 3 săptămâni, în eşecul „satelitului”, 0-2 cu Şcolar Reşiţa.

Aşa încât Poli chiar este oarecum strâmtorată nu doar în privinţa efectivului în sine, în absenţa celor convocaţi la loturi, Florin Ilie şi Tosaint Ricketts, şi în ideea problemelor medicale întâmpinate de Tameş sau Zăgrean, iar dintre cei tineri de Jitaru şi, pe termen – se speră – scurt, de Dobricean şi Dăruială, dar mai ales când vine vorba de acei 2 titulari sub 21 de ani care trebuiesc aliniaţi.

Întrebarea este cine va prelua rolurile mânjilor echipei, dacă Răzvan Dobricean nu mai poate într-adevăr adăuga celor două titularizări din ultimele 3 etape şi evoluţiei aproape din debutul partidei de la Deva, fortuit, datorită accidentării lui Jitaru. Marian Fuchs i-a luat locul sâmbăta trecută, dar doar pentru un sfert de meci, ca primă apariţie în acest sezon, iar Andrei Sava, jucătorul născut în 7 mai 1991, n-a mai evoluat de la cele două titularizări ca fundaş stânga în succesele cu 3-2 de la ALRO Slatina şi cu FC Universitar Maramureş.

Doar Unirea Alba Iulia şi amintita ALRO au apărări la fel de betonate în B2 ca a poliştilor, recipienţi a numai 9 goluri în 12 runde, iar defensiva şi-a arătat în general siguranţa chiar şi în cazul mutării lui Mera din centru pe flanc, şi mai ales poate graţie grupării în jurul consecventului Cristian Scutaru, cu 11 titularizări drept al doilea polist la acest capitol şi absentând doar la… Sânmărtin, unde, coincidenţă sau nu, s-a consemnat unicul eşec dintr-un total de 16 jocuri stagionale, dar chiar şi aşa problema de moment a titularilor sub 21 de ani este una reală.

Norocul staffului tehnic, care explica faptul că în principiu şi jucătorii „satelitului” trebuie să-şi dovedească utilitatea şi valoarea odată chemaţi „sub arme”, ca principal scop al existenţei echipei a doua, de suplinire şi filtrare spre vârf, există totuşi o emulaţie şi concurenţă pozitivă în pregătiri, în duelul pentru titularizare. Unicul inconvenient l-ar constitui absenţa jocurilor în picioare la acest nivel, şi necesitatea de a face faţă într-o deplasare fie şi la o codaşă, CS Juventus Bucureşti, fiind vorba de penultima clasată contra secondantei Gloriei în ierarhie…

Rămâne de văzut ce opţiuni va lua Valentin Velcea, şi nu doar raportat la defensivă, cea mai stabilă, excelând ca titularizări Dăruială, cu 9, Scutaru (11), Ilie (10) şi Sepsi (9), ci şi în atac, unde Axente, cu opt meciuri ca titular şi goluri în ultimele două succese cu 3-0, ar putea conlucra fie cu Popovici, cel cu 7 apariţii ca rezervă, pe lângă cele două ca titular, fie cu Goga, cel cu 5 starturi în linia mediană şi alte 4 în avanposturi. Lotul îl are în componenţă şi pe Popa, atacant marcator de dată recentă la „satelit”, unde a purtat în ultima vreme şi banderola de căpitan.

Un lucru e cert. Că dacă nu s-ar fi grăbit şi hotărât aproape peste noapte reintrarea lui Dăruială, vinerea trecută la „satelit”, gîndită intempestiv peste planurile antrenorilor echipei din C5, şi care, iată, s-a dovedit a fi o alegere ghinionistă, fundaşul accidentându-se la umăr, poate că şi Poli ar fi avut la o adică o mai mică problemă în pregătirea deplasării din antepenultima etapă a turului.

Partea plină a paharului este că până şi într-o asemenea conjunctură, mai ales raportat la adversarele din competiţie, Poli nu se poate plînge cu adevărat de mari lacune de efectiv.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Care-or fi cei 2 sub 21? Fără Ilie „în spate” s-au primit 4 din 9…

  1. Alin Stoica spune:

    Velici este de departe cel mai mare talent din pepiniera clubului.Nu se poate ca un jucator ca el sa nu fie bagat in seama chiar deloc,inca un motiv clar pt care sa ne dorim sa plece conducerea,acest lucru dovedeste clar ca se joaca numai pe interese! Magarilor

  2. Florin spune:

    …Subscriu cu toată convingerea la spusele d-lui Stoica. În ograda alb-violetă sunt talente destule, la toate categoriile de vârstă, însă, nu li se dă atenția cuvenită. Cică vom promova tinerii de la noi… Vreau s-o văd și pe asta, că de auzit o tot aud de când s-au pripășit prin Banat alde Stanciu și Chivorchian!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: