Câteva echipe din Divizia D Timiș au și început pregătirile. Tur de orizont: noutăți, date

Circa o treime dintre formațiile din liga a patra timişeană au demarat antrenamentele în vederea abordării returului de campionat, iar printre cele mai vrednice a fost tocmai campioana de toamnă ACS Fortuna Becicherecu Mic, care și-a și măsurat deja forțele într-un prim meci de verificare. Codașa AS FC Bazoșu Vechi a reluat pregătirile încă de weekend-ul trecut, nou-promovata din Dudeștii Noi la mijlocul acestei săptămâni iar Pobeda și Cocoșul în acest weekend, sâmbătă și duminică, urmând ca luni să sune adunarea și ACS Carani. Iată însă un tur de orizont aproape complet, ce și cum…

Liderul din Divizia D Timiș, ACS Fortuna, a demarat pregătirile pe 14 ianuarie, în localitate, sub îndrumarea antrenorului principal Vasile Luţă, asistat de secundul Stelian Bănică. Ba chiar a și disputat primul meci amical, sâmbătă după prânz, în compania celor de la ACS Poli, cedând la limită cu 3-2. Iar în funcție de traiectoriile oponentelor de sâmbătă în returul sezonului de primăvară, n-ar fi complet exclus ca ”lanterna roșie” din Timișoara a Ligii 2 și fruntașa eșalonului 4 județean să se reîntâlnească anul acesta într-un cadru oficial, la nivelul campionatului diviziei a treia. Rămâne de urmărit…

Fortuna la ora întâiului său joc amical din 2019, sâmbătă după-amiază la Baza II – UPT, cu ACS Poli

Fortuna a renunţat la patru jucători, și anume Harald Fridrich, Sorin Berbece, Ştefan Briceag şi Andrei Ilie, nou sosiţi fiind în schimb Adrian Neagoie, de la Cocoșul Orţişoara, Deian Pecarov (ACS Dumbrăviţa) şi Marius Toma (Ripensia). Iar după cum ne-a spus antrenorul principal Vasile Luţă, ”mai avem în vedere să aducem trei jucători de o certă valoare”, fără a fi dezvăluit momentan numele acestora.

Iată şi lotul de jucători reunit pentru pregătirile hibernale: Alin Culda, Răzvan Ungureanu – Mihai Vîrşog, Sorin Oneţ, Marius Toma, Robert Szalkai, Costel Zurbagiu, Brian  Filimon, Adrian Neagoie, Andrei Hodiş, Zoran Radu, Ifeany Anagor, Dejan Pecarov, Dan Roman, Adrian Negruţ, Oliver Iacob, Andrei Terec, Sorin Horţ, Andrei Păscăleanu, Dragoş Croitoru şi Vasile Ierima.

Alte meciuri amicale programate în următoarele săptămâni în calendarul Fortunei, până la începerea returului, ar fi cu Ripensia Timişoara, ACS Dumbrăviţa, Millenium Giarmata, ACS Ghiroda, Progresul Gătaia și CS Gloria Lunca Teuz Cermei. 

CS Cocoşul Orţişoara s-a reunit astăzi, duminică 20 ianuarie, de la ora 11, la arena Pavel Zagura din localitate. Ocupanta penultimului loc după tur s-a echipat pentru prima oară în acest an, sub comanda antrenorului Gheorghe Chimiuc, apel la care au răspuns prezent nu mai puţin de 22 de jucători, inclusiv cei care s-au reîntors la echipă.

Au plecat Adrian Neagoie la Fortuna Becicherecu Mic și Flavius Ion la Progresul Gătaia, nou sosiţi fiind Gabriel Gînju, Alexandru Nichiforel, Mădălin Barbu, Răzvan Livădaru, Casian Cazimir şi Paul Gălăţean.

Iar până la începerea returului Cocoșul a programat nu mai puţin de 9 meciuri amicale, după cum urmează: pe 6 februarie cu Ripensia U 19; în 9 februarie la Unirea Sîntana; pe 13 februarie cu UTA, garnitura din liga a patra; în 16 februarie la Unirea Sânnicolau Mare; pe 20 februarie la CNP Timişoara; pe 23 februarie la Millenium Giarmata; în 24 februarie cu CS Comloşu Mare; pe 26 cu ACS Dumbrăviţa iar ca ultim joc, returul cu Unirea Sânnicolau Mare, pe 2 martie.

Iar tot în acest weekend s-a reunit și Pobeda Star Bîşnov, la Dudeştii Vechi. Sâmbătă, 19 ianuarie, a sunat adunarea şi pentru trupa lui Daniel Vasilcin, în localitate, fără ca deocamdată să fi plecat vreun jucător. În schimb au sosit Sorin Cosmin Berbece, Marius Văcaru, Renato Kocora, Viorel Buliga şi Dorin Blaga. În perioada 3-10 februarie, ”bulgarii” vor beneficia de un cantonament centralizat, probabil la Moneasa sau în Serbia, după cum ne-a precizat Vasilcin. A fost programat momentan numai un singur meci amical, pe 18 februarie, cu Victoria Zăbrani, la Arad. ”Iar la sfârşitul lunii februarie vom juca cu o echipă din liga a doua, suntem în discuţii pentru programarea acestui joc la Dudeştii Vechi”, a mai specificat antrenorul-jucător.

Revelație a turului, nou-promovata CSC Dudeştii Noi a demarat pregătirile pe 17 ianuarie, în localitate, la timonă cu acelaşi antrenor principal Valentin Miculescu. Primul sosit este Denis Bud, de la AS Peciu Nou, cei din Dudeștii Noi fiind însă în tratative şi cu alţi jucători. Iar în perioada următoare vor beneficia de un cantonament centralizat de 7 zile, cel mai probabil în Serbia. Deocamdată însă au aranjat trei meciuri de verificare, cu UTA U 19, AS Peciu Nou şi cu CSU Universitatea de Vest din Timişoara.

Ultima clasată din liga a patra județeană a fost în schimb cea mai vrednică, AS FC Bazoșu Vechi începând pregătirile săptămâna trecută, sâmbătă 12 ianuarie, în localitate, cu aproape acelaşi lot de jucători cu care a și încheiat turul campionatului.

Managerul echipei, Flavius Buţă, a instalat un nou antrenor principal în persoana lui Ghiţă Marişescu, pornind la drum fără Alexandru Nichiforel şi Bogdan Vălean. Noi sosiţi, Raul Lazea, Beniamin Cioran, Dragan Filip, Bogdan Lazea, Adrian Beldean, Denis Birău, Flavius Lazea și Daniel Ropotă.

Iar sâmbătă codașii din ”D” au jucat primul lor amical din 2019, la Timişoara, cu ASU Politehnica, pierdut cu 7-0.

Dar iată şi lotul de jucători conservat după tur: Gabriel Tcaciuc, Costel Lungu, Ionuţ Aniţaş, Ciprian Militar, Alin Bungău, Aurel Vilcinschi, Andrei Moscalu, Cristian Toroni, Denis Nedelcu, Cristian Racoceanu, Andrei Achimov, Vasile Mecleş, Slagian Miatovici, Daniel Morman.

Echipa din Bazoş mai are programate şase meciuri amicale până la disputarea primului joc oficial din 2019, semifinala Cupei României, în faza judeţeană, în deplasare la CSC Dudeştii Noi. Dar iată programul celorlalte partide: miercuri 23 ianuarie cu CSU Universitatea de Vest din Timişoara; 26 ianuarie cu Făget; 2 februarie cu AS Recaş; 9 februarie cu Avântul Topolovăţu Mare; pe 16 cu AS Recaş, ca retur, iar pe 23 februarie cu Timişul Hitiaş.

Unirea Tomnatic, ocupantă a locului secund în acest eşalon, va suna adunarea sâmbătă pe 26 ianuarie, în localitate, sub comanda celor doi tehnicieni, Leo Naidin în calitate de antrenor principal şi Răzvan Popaluca (secund). Deocamdată este certă despărţirea de doi jucători, Emanuel Pătraşcu şi Constantin Popa, după cum ne-a declarat secundul echipei. ”Desigur, vom disputa câteva jocuri amicale până când se va relua campionatul”, a mai completat.

Nu la finele noii săptămâni, ci la începutul acesteia va reintra în priză ACS Carani. Astfel, antrenorul Cosmin Stan i-a convocat la reunire pentru pregătirile de iarnă pe unii jucători care au încheiat turul pe locul patru, adunarea fiind programată luni 21 ianuarie, în localitate. Fără cei care nu mai fac parte din efectiv, plecând la alte echipe, și anume Adrian Butura, Stelian Argatu, Raul Costescu, Ionuţ Pîrjol, Casian Cazimir, Sergiu Fedor, Cătălin Popeţ şi Ricardo Filip.

Noi sosiţi: Iulius Rădulescu (Ripensia), Cătălin Trifon (Millenium Giarmata), Marius Postolache – revenit la echipă, Dumitru Scînteie (FC Craiova), Ciprian Sturz (Poli) şi David Mihăilescu (LPS Banatul).

În perioada 31 ianuarie – 7 februarie, cei din Carani vor beneficia de un cantonament centralizat la Poiana Mărului. Iar aspiranții la locurile fruntașe au perfectat un număr de 9 meciuri amicale, după cum urmează: pe 26 ianuarie cu ASU Politehnica; în 30 ianuarie cu Ripensia Timişoara U 19; 9 februarie cu CS Păulişana Păuliş; 13 februarie cu CSC Ghiroda & Giarmata Vii; 16 februarie cu Gloria Lunca-Teuz Cermei; pe 19 cu ACS Dumbrăviţa; în 23 la Unirea Sîntana (Arad); 27 februarie cu UTA  U19 şi pe 2 martie acasă cu CS Sînandrei.

Iar alte echipe care vor demara pregătirile săptămâna viitoare sunt de exemplu…

AS Peciu Nou, care a programat reunirea lotului pentru marţi 22 ianuarie, în localitate, cu acelaşi antrenor Sorin Gheju. Deocamdată, un singur jucător a plecat, și anume Denis Bud, la CSC Dudeştii Noi.  

CSO Făget se adună pe data de 23 ianuarie, cu acelaşi antrenor Adrian Brazovan, fără a fi plecat vreun component al efectivului, pe când cu certitudine este anunțată revenirea fostului golgheter, Florin Bolgea. Iar primul joc amical îl va susţine pe 26 ianuarie, cu AS FC Bazoşu Vechi.

Timişul Şag a fixat demararea antrenamentelor pentru sâmbătă 26 ianuarie, cu un nou antrenor, Tiberiu Butura, plus noi jucători, primul meci amical fiind programat chiar în ziua reunirii, cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Iar singurul jucător sosit momentan la echipă este fiul antrenorului, Adrian Butura.

ASO Deta se va reuni tot în aceeaşi zi, cu acelaşi antrenor, Florin Albu, dar cu noutăţi în privinţa efectivului de jucători, deocamdată doi la număr, Alin Crişanov și Flavius Ion, care vor prelua alb-verdele celor din Deta. A plecat în schimb Tiberiu Popoviciu.

Flacăra Parţa va începe mai târziu, pe 28 ianuarie, în localitate, dar încă nu se cunoaşte identitatea antrenorului care va da startul pregătirilor. S-au purtat tratative cu Adrian Şeţu dar înţelegerea a picat, după cum ne-a declarat managerul echipei, Daniel Drăgan.

În ceea ce o privește pe AS Seceani, mai bine mai târziu decât niciodată. Ocupanta locului 3 începe pregătirile abia pe 4 februarie, în localitate. Iar după o săptămână va beneficia de un cantonament de 6 zile în Serbia, la întoarcere urmând a juca un meci amical cu Progresul Gătaia. Deocamdată nu se ştie dacă au plecat jucători din efectivul lui Adrian Bungău şi cine doreşte să evolueze la echipa din Seceani.

Iar turul de orizont va fi completat în timp util…

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: