Centrul de Excelență Timișoara, finish pe locul 2 în Seria de Vest din Liga Elitelor U19 și U17, poziția 1 ca goluri marcate

Centrul de Excelență Timișoara a pus punct astăzi după prânz sezonului regulat prin alte victorii pe teren propriu în ultima rundă din returul Seriei de Vest în Liga Elitelor U19 și Liga Elitelor U17, încheind astfel pe poziția a doua în ierarhia finală la încheierea returului, cu numai un punct în urma liderului la juniori mari, deși Tricolor11 a aliniat în această ediție o generație de juniori B de 2000, respectiv la 6 puncte după arădenii triumfători la U17.

În plus, echipele Centrului de Excelență Timișoara au totalizat cele mai multe goluri marcate în întrecerile ambelor categorii de vârstă, în care s-au remarcat și prin aspectul că au primit al doilea cel mai mic număr de goluri atât în competiția juniorilor A cât și la grupa lor de vârstă.

Tricolor11 din Centrul de Excelență Timișoara: locul 2 în Seria de Vest la U19 și primul la goluri marcate

 

Tricolor11 a încheiat cu bilanțul 24 19 1 4 82-24 58 puncte parcursul tur-retur în concursul celor sub 19 ani, la un punct în urma câștigătoarei LPS Satu Mare, înscriind cu 3 goluri în plus față de ocupanții primei poziții și deținând a doua cea mai bună apărare, cu 5 goluri primite în plus față de același lider din nord-vest.

La U19, timișorenii Centrului de Excelență au fost urmați în clasament de arădenii de la UTA Bătrâna Doamnă, cu 50 de puncte, ACS FC Ardealul Cluj cu 46, ACS Poli pe poziția a cincea cu 42 de puncte, CS Pandurii Lignitul cu 41 iar Centrul de Excelență Târgu Mureș pe 7 cu 34 de puncte. În Seria de Est, Dinamo a încheiat neînvinsă pe primul loc, cu 70 de puncte, urmată de juniorii mari de la FC Viitorul, cu 63 de puncte, Concordia Chiajna 46, CS U Craiova 43, CSM Politehnica Iași 40, FC Voluntari și Academia de Fotbal Farul cu câte 39 de puncte respectiv ”pepinierele” secund-divizionarelor Chindia și CS Mioveni, cu câte 29 de puncte.

Un foarte bun bilanț cu nici mai mult nici mai puțin decât 20 de goluri înscrise în plus față de a doua cea mai prolifică grupare a Seriei de Vest, ACS FC Ardealul, a înregistrat Centrul de Excelență Timișoara și în Liga Elitelor U17, încheiată așadar tot pe locul 2 cu linia de clasament 26 20 3 3 94-18 63 de puncte, la 6 după campioana vestică UTA Bătrâna Doamnă dar cu două înaintea clujenilor de pe podium, în continuare clasându-se Csikszereda Miercurea Ciuc cu 54 de puncte, Centrul de Excelență Târgu Mureș cu 42, LPS Bihorul 39, Centrul de Excelență Deva și Interstar Sibiu cu câte 33, CS Pandurii Lignitul cu 31, ACS Poli pe poziția a zecea cu 29 de puncte, ASA cu 24, Unirea Alba Iulia și LPS Satu Mare cu câte 15 iar LPS Banatul cu 9 puncte. În Seria de Est, finish umăr la umăr, CS U Craiova având întâietate cu 66 de puncte, tot atâtea precum Dinamo, urmate de FC Viitorul cu 52, Asociația Regal SC ”Ferdinand I” cu 47 de puncte, Concordia Chiajna 44, Cecntrul de Excelență Buzău 43, FC Voluntari 42 și Academia de Fotbal Farul 33 de puncte.

În ciuda rezultatelor foarte bune și edificatoare, dat fiind caracterul specific al echipelor ”Centrului”, de ”pepiniere” federale, și stipularea regulamentară în acest sens, ocupantele locurilor 2 nu au drept de calificare și joc în semifinalele Campionatului Național, în baza poziției ierarhice, competiția fiind continuată de formațiile de pe trei.

De la ora 12, în primul meci al cuplajului juvenil jucat astăzi pe Baza II – UPT în etapa a 26-a din Seria de Vest a Ligii Elitelor U19, Tricolor11 a trecut cu 3-1 (1-0) de oaspeții din Gorj, Sefer marcând în prima parte iar Chera și Manolache după ce CS Pandurii Lignitul a egalat la unu.

În absența antrenorului principal Adrian Văsâi, bolnav, secundul Cristi Petcu a apelat la unspezecele de start Pădure – Jurj, Țiereanu, Goța, Popa – Manolache, Lazăr, Casian, Sefer – Burghele, Chera.

Tot în Timișoara a mai jucat de la ora 12 și ultima clasată, LPS Banatul, care a cedat cu 2-7 celor de la CSFC Olimpia 2010 Satu Mare și a sfârșit astfel cu un singur punct din 24 de apariții, pe poziția a 13-a.

Centrul de Excelență Timișoara, locul 2 în seria vestică și la U17, și tot cu cele mai multe goluri înscrise

 

În continuare, de la ora 14, scorul etapei a 26-a în Liga Elitelor U17, în cel de-al doilea meci al cuplajului cu Centrul de Excelență în calitate de gazdă, 7-0 (5-0) contra vizitatorilor din Târgu Jiu. Timișorenii au început în alcătuirea Barbu – Kovari, Stoianovici, Coroiu, Doda – Bănceanu, Pițigoi, Trip – Peter, Rusu, Șimăndan, iar responsabili cu golurile au fost Rusu – autor a 3 reușite, Peter de două ori și Talpoș respectiv Șimăndan. Iar de la aceeași oră a jucat ”în vecini” și LPS Banatul, depășită cu 1-2 de Centrul de Excelență Deva.

De duminică încep semifinalele Ligii Elitelor, manșa I la U19 programând pe 14 mai jocurile UTA BD – Dinamo și FC Viitorul – LPS Satu Mare iar retururile fiind anunțate pe 20 mai, pe când la U17 perechile în aceeași ordine și la aceleași date fiind ACS FC Ardealul Cluj – Dinamo și CS U Craiova – UTA BD Arad. Au rămas așadar în cursă șase centre din țară, dintre care două cu dublă reprezentare, Arad și București, cel al alb-roșilor, câte o grupare fiind din Cluj, Craiova, Ovidiu și Satu Mare.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: