Centrul Național de Pregătire Timișoara – ACS Șirineasa 0-1

Juniorii Centrului Național de Pregătire Timișoara, penultimii clasați în Seria a IV-a din Liga 3, au primit astăzi de la ora 14 vizita nimeni altuia decât liderul neînvins al grupei vestice, ACS Șirineasa, iar gazdele au opus o foarte bună rezistență primei clasate, plătind însă tribut unui unic gol primit în primele nici 10 minute ale întâlnirii din etapa a XIII-a și pierzând astfel cu un scor identic al doilea meci consecutiv acasă: 0-1 (0-1) cu ACS Șirineasa.

Juniorii de 2000 și 2001 timișoreni au căutat să obțină un rezultat cât mai onorabil în compania vizitatorilor favoriți, însă amfitrionii au suferit și cel de-a patrulea eșec succesiv pe teren propriu, 0-3, 0-3, 0-1, 0-1, după ce își adjudecau întâia apariție acasă, cu 3-2: Centrul Național de Pregătire – ACS Șirineasa 0-1 (0-1) la Timișoara.

Inegalul duel între ocupantele locurilor 14 și 1 înainte și după această rundă a 13-a a fost decis de golul marcat de Ionuț Gruia din apropierea careului mic, deja în minutul 7, fructificând o centrare pe fondul unei erori de marcaj: 0-1.

Liderul cu 5 puncte avans față de craiovenii având un meci în plus jucat și-au creat în general mai multe ocazii de poartă însă Dobre a fost la post între buturile gazdelor în roșu, care și-au croit la rândul lor două bune oportunități de a egala până la pauză, cărora li s-a opus timișoreanul Gîrlea.

ACS Șirineasa, care până la ora actuală a risipit numai două puncte în întregul tur, printr-o remiză, 1-1 pe 7 octombrie la Pâncota, cu nou-promovata arădeană CS Șoimii Lipova, s-a aliniat în această după-amiază pe ”Banatul” în absența câtorva componenți de regularitate precum Costea, Vasile, Ioniță ori I. Iordache, iar pe alocuri a fost pusă binișor la încercare de entuziaștii juniori, autori ai unei bune prestații.

”Centrul Național de Pregătire” avea însă o foarte dificilă misiune în această antepenultimă rundă a stagiunii de toamnă, pe care elevii lui Cristian Petcu au abordat-o după o săptămână delicată și complicată pe terenul de antrenament, Trip și Talpoș absentând, bolnavi, iar Goța accidentat, în vreme ce Kovari și Lazăr au intrat totuși în partea a II-a, însă incomplet refăcuți, tot cu probleme medicale, dificultăți pe fondul cărora timișorenii au avut uneori și o componență de numai 14 sportivi la antrenament.

Juniorii n-au pierdut ultima oară pe 29 septembrie, 1-1 la ACSO Filiași, iar ultima dată când au câștigat a fost pe 22 septembrie la Jimbolia, 1-0 la CS Nuova Mama Mia, ultimele goluri acasă datând chiar de la prima lor apariție pe ”Banatul” în Liga 3, 3-2 pe 1 septembrie cu ACS Ghiroda. Iar toate aceste repere nu puteau fi șterse cu una cu două cu buretele tocmai împotriva liderului, care afișează cel mai eficace atac, de-acum cu 31 de goluri marcate, dar și cea mai ermetică apărare, cu numai 4 primite, timișorenii înregistrând pe de altă parte al doilea cel mai puțin prolific atac între seniorii seriei vestice, 6 goluri în 12 apariții.

Centrul Național de Pregătire va mai avea de jucat în această toamnă la Giarmata și acasă cu CS Șoimii Lipova, pe când liderul ACS Șirineasa la Petroșani cu CSM Lugoj și la Cermei.

La capătul unui duel juniori – seniori pe un gazon greu, Țieranu alegându-se și cu o intrare dură în cursul reprizei a II-a, pentru care oponentul său s-a ales cu cartonașul galben, antrenorul Petcu a salutat prestația elevilor săi: ”În afară de rezultat, băieții s-au dăruit extraordinar, cu o atitudine foarte bună, reușind un meci chiar bun, bun. Acesta este și scopul, să joace și obțină experiență, și n-ai cum să nu rămâi cu ceva din meciuri de genul acesta. Un egal putea fi la îndemână dar nu rezultatul este cel mai important, fiind mulțumit că juniorii și-au respectat sarcinile de joc și s-au dăruit exemplar, în fața unei echipe bune. Iar chiar și pe terenul acesta greu am terminat foarte bine partida în plan fizic, chiar la ei în teren, cu presiune pe adversar. Se vede că băieții sunt bine pregătiți, însă este dificil, deoarece jucăm la seniori, dar cred că au înțeles acest aspect, iar dacă vor mai juca precum azi, atunci vor mai ajunge să câștige din nou sau să furnizeze dispute echilibrate în alte jocuri. Chiar merită toată admirația acești juniori și ei chiar pot crește foarte mult, cu perspectiva de a juca în eșaloane superioare, căci acest demers de la Centrul Național de Pregătire are calitate și valoare”.

*

Centrul Național de Pregătire: Dobre – Stoianovici, Țieranu, Coroiu, Popa – Jurj, Casian, Peter (68, Kovari), Chera, Burghele, Șimăndan.

Pe final au mai intrat Lazăr, în ultimele 10 minute, respectiv Pop și Neaga în ultimele cinci, înlocuiți fiind Burghele, Șimăndan și Casian.

Rezerve: Matenciuc – Mirescu, Pițigoi.

ACS Șirineasa: Gârlea – Lăzărescu (Vezan), Denis Lazăr, Oiță, Miroiu – Gruia, Horumbă, Popescu (Zaina), Cocină – Manole (Roman), Mărgărit.

Rezerve: Mișu – Bărbuți, Sorin Iordache.

A arbitrat Alexandru Nicolae Suvar (Oradea), asistat de Daniel Nagy (Mediaș) și Adrian Epure (Orlat), observatori fiind Teodor Biriș (Hunedoara) și Dan Miholcea (Bocșa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = douazeci sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: