CFR pierde la scor la Alexandria de la 0-1 și încheie sezonul în regres pe locul 3. ”Returul a fost unul execrabil”

Vicecampioană de toamnă, CFR 1933 Timișoara și-a periclitat pe parcursul returului poziția secundă în Liga 1 de fotbal feminin, dat fiind rezultatele net inferioare celor înregistrate în prima jumătate a campaniei, iar în cele din urmă a fost depășită ierarhic pe podium de Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, ”argint” după multiplele laureate din Cluj, alb-vișiniile ”de la Gara Mare” fiind nevoite să se mulțumească și cu medaliile de bronz acontate și în trecut în acest deceniu.

Pornind la drum în sezonul de primăvară cu nu mai puțin de 21 de puncte din 27 posibile în tur dar cu un prim eșec în apariția inaugurală acasă, 1-2 cu nou-promovata timișeană Fortuna, ”vișiniile” au oferit oarecare indicii în privința regresului din a doua jumătate a campionatului, mai mare însă decât s-ar fi putut aștepta, ceea ce le-a făcut spre final să piardă poziția a doua.

CFR se redresa oarecum prin succesele la limită în deplasare la Prundu Bârgăului și București, completate printr-un copios 9-0 victorios acasă cu craiovenele, însă în rest n-au mai prea avut motive de satisfacție, 0-10 acasă cu campioanele din Cluj dar și 2-2 tot pe Bega cu CSȘ Târgoviște, ba mai mult, alte puncte pe final au mai cucerit doar la ”masa verde”, 3-0 cu târg-mureșencele retrase după tur din competiție, căci în rest au cedat afară la câte 4 goluri diferență, mai întâi pe 20 mai în Harghita, într-un duel direct de podium care a spus și a decis multe, 4-0 pentru Vasas Femina, dar mai apoi și astăzi de la ora 11, în Teleorman: Universitatea Alexandria – CFR Timişoara 5-1 (0-1).

Nici măcar un triumf nu le-ar mai fi adus însă bănățencelor înapoi locul secund, preluat de Vasas Femina tocmai în Timiș joi de la ora 16 la Becicherecu Mic, 1-3 într-o restanță din a doua etapă a returului, formația din Odorheiu Secuiesc câștigându-și punctele rundei finale de astăzi la ”masa verde”, asigurate încă din iarnă.

Alb-vișiniile au cedat la scor în deplasarea din cadrul rundei finale, a 18-a din Liga 1 de fotbal feminin, care s-a disputat astăzi de la ora 11 în sudul țării, la Alexandria, scor final 5-1 (0-1).

Gazdele au răsturnat scorul în minutele 47, 51, 57, 86 și 90, după ce CFR a condus la pauză după ce înscria chiar în minutul 5 prin reuşita lui Rebeca Pavel.

Antrenorul Florin Bugar a folosit următorul unsprezece: Giorgiana Dîrle – Adelina Ion, Mihaela Molnar, Elena Obrad (min. 50, Nicoleta Hurea), Lidia Şuveţ, Ozana Ababei, Maria Neacşu, Ionela Voica (min. 55, Alice Cociuba), Manuela Voica, Claudia Bistrian, Rebeca Pavel.

Florin Bugar ne-a declarat după eșecul din Teleorman că ”au fost două reprize diferite, în prima am reuşit să marcăm repede şi am încheiat numai cu un gol avantaj, cu toate că dacă eram puţin mai atenţi, am fi reuşit să ne desprindem. În repriza secundă am jucat foarte slab, după mari greşeli din partea noastră, pe un fond de pressing al adversarelor noastre. Este păcat că am început un tur de senzaţie, foarte bun, dar returul  a fost unul execrabil. Ne asumăm în general jocurile slabe, care au adus aceste rezultate negative din partea a doua a campionatului”.

Rezultatele etapei a 18-a în Liga 1 de fotbal feminin și clasamentul final, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 9

 


Ultimele articole din categoria Feminin: