CFR Timișoara, al doilea succes la zero în Superliga, și tot cu Real Craiova

Nou-promovata CFR Timișoara s-a reabilitat astăzi de la ora 11 la Ișalnița după eșecul cu 3-1 din precedenta deplasare în eșalonul de elită al fotbalului feminin, completând astfel în totalitate șirul succeselor pe terenurile formațiilor din a doua jumătate a ierarhiei Superligii.

Învingătoare în tur pe rând cu 7-1 la Prundu Bârgăului, cu 5-1 la Baia Mare și 4-1 la Târgoviște cu nou-promovata CSȘ, iar în retur cu 5-3 la București, pe 1 aprilie, în dauna celor de la ACS Fair-Play, alb-vișiniile din Timișoara au întregit astăzi lista gazdelor învinse din partea a doua a clasamentului primei divizii prin a dispune cu 0-3 (0-1) de ocupanta locului 6, CS Real Craiova.

CFR a reușit astăzi pentru a doua oară în retur să lege două victorii: 0-3 la Craiova, după 9-2 acasă cu cele din Târgoviște. În 1 și 9 aprilie învingea cu 5-3 la București și 8-1 acasă cu Independența

Secund clasata în Superliga a semnat astfel întâiul triumf la zero în deplasările din campionatul în curs, după ce până acum deținea doar încă o victorie fără gol primit, însă pe teren propriu, dar tot în dauna celor din Bănie, 6-0 pe 30 octombrie 2016, în partida tur.

În absența câtorva componente, CFR a prestat un joc mai bun decât în precedenta deplasare, pierdută cu 3-1 la Târgu Mureș, dominând gazdele din Oltenia, care s-au rezumat la replici pe contraatac, dintre care 3 au generat oportunități clare de a înscrie.

Timișorencele au câștigat însă fără a scoate balonul din propria plasă, o premieră în cele 6 apariții din retur, dintre care patru adjudecate, dar și o reușită în condițiile în care ”vișiniile” n-au un portar de meserie și nici o rezervă a celui de conjunctură.

Ca reușite ofensive, Manuela Voica a deschis scorul spre mijlocul reprizei I după o pătrundere prin colțul careului de 16 metri, după care a șutat tare, plasat, la colțul scurt, bară-gol: 0-1 în minutul 20. Era o încununare a atacurilor susținute de până atunci, încheiate însă cu 5-6 ratări, în general în contul lui Sîrbovan și Grigore.

Tot spre mijlocul reprizei, dar a celei de-a doua, a survenit și dublarea avantajului, semnată de Larisa Sîrbovan, cu capul, din foarte frumoasa centrare din alergare a Biancăi Ienovan: 0-2.

Iar rezerva Ienovan, intrată după pauză în teren, a înscris golul 3 în urma unui corner, la a doua încercare, după ce șutul inițial a fost respins de o adversară, dar tot în calea ei, reluând cu capul în plasă: 0-3 în minutul 78.

De exemplu fără Abrudan, Șuvet, Novotni sau Ștefan, antrenorul Florin Bugar a apelat la Claudia Bistrian în centrul liniei defensive, alocându-i însă și sarcini ofensive, de unde jonglarea între sistemele 4-4-2 și 3-4-3, ce a dat roade în Dolj.

Meciul din antepenultima etapă a sezonului regulat, a șaptea din sezonul de primăvară, a avut parte de o ploaie torențială în repriza a II-a, dar chiar și așa gazonul arenei din Ișalnița s-a menținut în condiții bune.

”Am încercat să construim mai mult și le felicit pe fete pentru jocul prestat astăzi, dar și formația gazdă, tânără și sunt convins că de perspectivă. Noi combinăm experiența și tinerețea, căci am avut în efectiv și sportive tinere, în privința cărora mă bucur că au început să înțeleagă ce trebuie jucat”, a spus antrenorul Bugar după victoria cu 0-3 din etapa a 16-a.

CFR Timișoara a învins în formula Durlă – Obrad, Bistrian, Molnar, Heisu – Ababei, Sas (74, Ion), Ionela Voica – accidentată (85, Scurtu), Manuela Voica – Sîrbovan, Grigore (55, Ienovan).

Urmează două acțiuni la nivel de selecționate ca turnee de dezvoltare la categoriile de vârstă U17 și U19, în Bulgaria, cu Florin Bugar implicat în staff-ul tehnic federal, așa încât pe de-o parte întrecerea internă se întrerupe pentru o perioadă de 3 săptămâni înaintea penultimei runde din retur, iar pe de altă parte antrenorul ”vișiniilor” va preda temporar Andrei Vela ștafeta atribuțiilor în pregătirea ceferistelor, a căror viitoare apariție e programată acasă pe 28 mai cu liderul-campion Olimpia Cluj.

Fotbalistele ”de la Gara Mare” mai au meciuri în retur și la Iași, în restanța cu Navobi din prima rundă pe 2017, a zecea a campionatului, respectiv la Odorhei, cu Vasas, la încheierea returului. Momentan, CFR 1933 e pe locul secund, rezultatele, ierarhia la zi și programul viitor fiind enumerate pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Feminin: