CFR Timişoara – ASA Târgu Mureş 0-5. Uitate de CLT, vişiniile încep play-off-ul duminică la 11, la Real Craiova. Programul!

CFR Timişoara a pierdut la scor în ultima etapă a returului Superligii de fotbal feminin, 0-5 cu ASA Târgu Mureş, alb-vişiniile urmând a porni la drum în cele 6 runde ale fazei play-off a locurilor 1-4 sub spectrul unor semnificative neajunsuri financiare generate de neaprobarea de către Consiliul Local Timişoara a unei alocaţii băneşti pe anul în curs pentru prim-divizionara din spatele Gării de Nord.

 

Ocupantă a locului 3 în Superliga 2012-2013, gruparea feminină timişoreană a fost sprijinită în sezoanele precedente cu contribuţii financiare de la Consiliul Local Timişoara, anul trecut încasând în luna mai prima tranşă a alocaţiei aprobate în martie 2013, însă înţelegerea verbală avută la începutul lui 2014 între CFR Timişoara şi Municipalitate, care a promis susţinerea formaţiei alb-vişinii cu 150.000 lei, nu s-a materializat şi într-o hotărâre în acest sens a Consiliului Local.

În consecinţă, clubul a întâmpinat serioase probleme financiare, resimţite din plin de fotbaliste, care n-au mai fost remunerate din luna ianuarie, în ciuda faptului că la finele ediţiei precedente, în primăvara lui 2013, urcau fotbalul timişorean pe podiumul Superligii, aducând pe malurile Begăi medaliile de bronz ale Campionatului Naţional FRF în întrecerea reprezentantelor sexului frumos.

Desigur, majoritatea componentelor lotului practică fotbalul de plăcere, având drept activităţi prioritare servicii în câmpul muncii sau studiile, în învăţământul superior sau preuniversitar, însă stoparea sprijnirii acestei grupări care se arăta a fi în ascensiune, cu potenţial de a evolua chiar şi în competiţii internaţionale, într-un fotbal feminin românesc care încearcă din greu să câştige teren, nu este deloc de bun augur, ba din contră, putând fi catalogată drept josnică.

Ignorarea prim-divizionarei CFR Timişoara vine în contradicţie cu ascensiunea şi aspiraţiile clubului, tocmai într-un moment în care alb-vişiniile erau pe punctul de a reedita sau chiar întrece reuşita clasării pe 3 din 2013, iar nealocarea unor contribuţii băneşti şi formaţiei feminine conferă un contrast izbitor cu semnificativele sume repartizate altor grupări de prim eşalon ce reprezintă municipiul de pe Bega, tot în fotbal dar şi în alte sporturi de echipă.

Fără doar şi poate, descurajanta uitare a fetelor din preajma Gării de Nord afectează nu doar în plan financiar activitatea formaţiei, debusolarea punând stăpânire pe vestiarul alb-vişiniilor. Cuvântul de ordine pare a fi „mergem înainte”, dat fiind că CFR şi-a câştigat locul în faza play-off a celor mai bine 4 clasate cluburi din Superliga, dar barometrul simţămintelor sportivelor fluctuează între senzaţia de umilire şi cea de neputinţă.

Răsfrântă şi în rezultatul acestei apariţii finale în returul Superligii 2013-2014, 0-5 (0-1) cu ASA Târgu Mureş, într-un joc al etapei a 14-a care a strâns astăzi de la ora 11 pe vechea arenă ceferistă ceva mai mulţi oameni decât de obicei, circa 200 de spectatori, magnetizaţi de frumoasa miercuri de Sfântul Gheorghe.

N-au putut onora însă cu prezenţa tocmai unele dintre fotbaliste, şi anume Durlă, Molnar, Herczeg şi Despa, cu obligaţii de serviciu la ora 11 a unei zile peste săptămână. De fapt, programarea unor runde intermediare complică existenţa alb-vişiniilor, care nu se pot alinia la joc, situaţia de astăzi având antecedente pe parcursul sezonului. Iar timişorencele s-ar putea vedea obligate să evolueze şi săptămâna viitoare tot miercuri, în funcţie de o decizie a Comisiei de Disciplină a FRF, ce va fi luată în cursul acestei după-amieze.

CFR a încasat primul gol în preajma pauzei, primindu-l pe cel de-al doilea în primul sfert de oră al mitanului secund, în care timişorencele au cedat teren. Capac la toate, vişiniile au încheiat în inferioritate numerică, Elena Mirică fiind eliminată pentru un fault din postură de ultim apărător. Adversarul de la ASA Târgu Mureş a reuşit totuşi şutul pe poartă în acea fază, balonul fiind respins de goal-keeper-ul gazdelor, dar arbitrul a revenit, acordând retroactiv cartonaşul roşu fundaşului central al formaţiei pregătite de Florin Bugar.

Consecinţă a stării de fapt, jucătoarele au prins o zi nefastă, manifestând apatie şi cedând pentru a doua oară la rând pe stadionul CFR fără să înscrie, în contrast cu seria de 5 victorii la rând pe alte terenuri. Timişorencele încheie returul cu bilanţul 14 9 0 5 39-21 27 puncte, rămânând de văzut dacă pe locul 3 sau 4, în funcţie de aceeaşi decizie federală.

Mai exact, FRF judecă astăzi cazul partidei ASA Târgu Mureş – Real Craiova, din penultima etapă a returului, când nu mai avea loc, datorită neînţelegerii părţilor, după ce gruparea oaspete a refuzat să evolueze pe terenul sintetic pentru care optase organizatorul ardelean, interesat să protejeze suprafaţa de iarbă naturală dat fiind condiţiile meteorologice la ora jocului. O decizie va fi luată în această după-amiază.

Dacă meciul va fi omologat cu 0-3, în favoarea celor din Craiova, atunci CFR Timişoara va încheia returul pe locul 3 şi va începe faza play-off duminică 27 aprilie, în deplasare tocmai la Real. Dacă se va dicta rejucarea întâlnirii, pentru data de 27, atunci CFR va debuta în play-off pe 30 aprilie, miercurea viitoare. Totodată, în cazul în care ASA va câştiga rejucarea, atunci CFR ar putea fi devansată în ierarhie de târg-mureşence, ceea ce ar implica şi modificarea numărului de puncte în clasament cu care va aborda din start play-off-ul, în condiţiile în care prima clasată începe cu o zestre de 3 puncte, cea de-a doua cu două puncte, ocupanta locului 3 cu un punct iar formaţia clasată pe poziţia a patra, fără nici un punct în cont.

Nu este exclus ca reprezentanţi ai grupării feminine CFR Timişoara să solicite o audienţă la Nicolae Robu, primarul oraşului, pentru a soluţiona neajunsul retezării prim-divizionarei de pe lista entităţilor sportive locale susţinute de Municipalitate din bani publici.

La fel, nu este exclus ca anumite interese oneroase, puse în mişcare pe căi ascunse şi ocolite, ţinând de anumite partizanate şi lobby-uri practicate în scindata arenă sportivă locală, să aibă de-a face cu nealocarea unei contribuţii financiare pentru anul în curs în contul grupării de la Gara Mare, ceea ce n-ar mira foarte mult, dat fiind dezgustătoarea mizerie morală în care se târâie societatea românească.

Din păcate însă, apropo de aşa-zisa susţinere a sportului autohton, de fapt doar un joc de interese cu iz electoral, o echipă fără vină cade la mijloc pradă a unor nemăsurate orgolii, invers proporţionale îngustimii minţii decidenţilor.

ACTUALIZARE: decizia federală a fost în favoarea omologării la masa verde a partidei ASA – Real, din etapa a XIII-a, rezultat 0-3, prin care CFR Timişoara rămâne pe locul 3 şi începe faza play-off cu un punct, deja duminică, de la ora 11, la Real Craiova. Pe coloana dreaptă, rezultatele şi ierarhia Superligii la finele returului.

*

CFR Timişoara a început astăzi în alcătuirea Abălaşei – Bistrian, Şodinca, Mirică, Heisu – Ababei, Ionela Voica, Liheţ, Manuela Voica – Sas, Sîrbovan.

Au mai jucat: Obrad, Şuves (o junioară localnică din generaţia 1997), Novotni, Abrudan.

Pe bancă: Kinces.

*

Programul lui CFR Timişoara în play-off:

la Real Craiova, duminică 27 aprilie; la ASA Târgu Mureş, sâmbătă 10 mai; cu Olimpia UT Cluj, duminică 18 mai; acasă cu Real Craiova, duminică 25 mai; acasă cu ASA, în 1 iunie; la Cluj, în ultima etapă a returului din play-off dar şi a campionatului, pe 8 iunie.

„Grila” de start în play-off: 1. Olimpia UT Cluj 3 puncte, 2. Real Craiova 2p, 3. CFR Timişoara 1p, 4. ASA Târgu Mureş 0.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 13

 


Ultimele articole din categoria Feminin: