CFR Timișoara, deraiată la Gara de Nord de campioana cu punctaj maxim: 0-10 (0-5) cu Olimpia UT1 Cluj

Într-atât de mare poate fi diferența valorică la vârful primei divizii de fotbal feminin a României, încât a doua clasată să piardă acasă cu 0-10 returul cu multipla campioană națională la zi și totodată deținătoare a punctajului maxim după 12 etape dintre care ultimele 3 din sezonul de primăvară, capac la categoricul 7-1 înregistrat în tur pe 1 octombrie sub Feleac.

Olimpia 1 U.T. Cluj a câștigat astăzi de la ora 11 cu atât mai clar și partida retur disputată în compania alb-vișiniilor în campionatul Ligii 1 feminine, pe gazonul foarte bun al stadionului CFR din Timișoara, unde liderul fără punct pierdut a marcat încă din primele minute și a menținut media înscrierii golurilor la fiecare 9 minute, conturând un fără comentarii 0-10, uniform distribuit pe reprize.

Campioana națională, antrenată de însuși selecționerul reprezentativei României, Mirel Albon, a aliniat în Banat și câteva titulare în recentul 0-0 al ”tricolorelor” în Republica Moldova, în preliminariile Campionatului Mondial, și anume Bâtea, Bortan, Meluță sau Carp, dintre clujencele implicate în jocul de astăzi mai intrând în meciul inter-țări și Ciolacu.

Olimpia a înscris astăzi deja în primele minute prin puternica Priscilla Hagan, fotbalista sosită în iarnă din SUA pătrunzând din stânga prin câteva driblinguri și șutând dezarmant sub bară: 0-1. Clujencele au mai marcat de încă patru ori până la pauză și și-au dublat norma în repriza a II-a, la un pas de a egala diferența atinsă etapa trecută pe teren propriu, 12-1 cu Real Craiova. Iar Hagan a fost vioară întâi, cu o pleiadă de reușite în contul nord-americanei de culoare.

Aflate la a patra înfrângere în acest campionat, ”vișiniile” de pe locul 2 n-au altă șansă decât să strângă rândurile în perspectiva deplasării la București de duminica viitoare la ora 11, în cadrul etapei a XIII-a, pentru duelul cu ocupanta poziției a patra, AFC Fair-Play, învingătoare astăzi în Bănie cu 0-8 în dauna ”lanternei roșii”.

”Prea multă frică, prea mult respect”, și-a mărturisit dezamăgirea antrenorul principal al timișorencelor, Florin Bugar, care, în absența Adelinei Ion, cu probleme personale, și a Ionelei Voica, indisponibilă din motive medicale, a contat pe Dîrle – Șuveț, Molnar – cpt., Obrad, Bistrian, Heisu, Ababei, Kurja, Neacșu, Manuela Voica, Cociuba, apelând pe parcurs și la Grigore, Pavel și Scurtu, fără ca vreo altă sportivă să mai fie disponibilă pentru CFR.

Olimpia U.T. 1 Cluj a triumfat zdrobitor la Timișoara începând în componența Ulasevich – Negrea, Meluță, Nagy, Borodi, Bortan, Mitrea, Ciolacu, Bîtea, Carp, Hagan.

Rezultatele etapei a XII-a, în care Fortuna Becicherecu Mic a învins la ”masa verde” prin retragerea din campionat în iarnă a celor de la ASA 2013 Târgu Mureș, precum și clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

CFR va juca în deplasare și în sferturile de finală ale Cupei României, la CSȘ Târgoviște, la 3 zile după meciul de campionat din capitală, tot pe 25 aprilie fiind programate și meciurile eliminatorii Vasas Femina – Olimpia UT 1 Cluj și Piros Security – Navobi Iași, după care Fair-Play București – Heniu Prundu Bârgăului va avea loc în 13 mai.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 4

 


Ultimele articole din categoria Feminin: