CFR Timişoara, în trombă în sferturile Cupei României: 8-1!

O selecţionabilă care a revenit pe calea ferată de la convocarea la lotul naţional, sîmbătă dimineaţă la ora 10, a descins de la Gara de Nord direct la stadionul CFR, deschizînd drumul vişiniilor spre sferturile de finală ale Cupei României la fotbal feminin cu o „dublă” reuşită în prima jumătate a reprizei întîi. Mai apoi, alte 3 marcatoare i-au călcat pe urme Larisei Sîrbovan, pentru un clar 8-1 în dauna lui Sporting Craiova.

Dacă în arena feminină lucrurile merg strună pentru clubul CFR, echipa fiind totodată lider al unei serii de vest incluzînd-o pe Olimpia U.T. Cluj, campioană en-titre şi avansată în Liga Campionilor, în schimb în ceea ce priveşte temerile generate de intenţia Primăriei Timişoara de a reloca gruparea de rugby RCM mvt UV din zona Ronaţ tocmai pe arena alb-vişiniilor, cei din spatele Gării Mari sunt oarecum contrariaţi dar şi îngrijoraţi de turnura pe care o pot lua lucrurile, după cum sintetiza şi antrenorul formaţiei feminine, Florin Bugar, cu ocazia unei conferinţe de presă găzduită ca preambul la jocul de Cupa României.

Astfel, Bugar a explicat că, în cazul strămutării galben-albaştrilor pe stadionul CFR Timişoara, gruparea de fotbal dispunînd de formaţii de băieţi şi de fete dar şi de un Centru de copii şi juniori nu atît s-ar împotrivi sosirii rugbyştilor în spatele Gării de Nord cît eventualităţii de a i se… face programul în „propria casă”, cum pe bună dreptate percep alb-vişiniii baza sportivă din zona Blaşcovici.

„Chiar mizez pe conotaţia morală a acestei situaţii, fiind vorba de o mare tradiţie a existenţei lui CFR Timişoara în acest loc. Clubul CFR deserveşte comunitatea locală, numeroşi părinţi aducîndu-şi copiii la pepiniera grupării noastre”, a spus antrenorul Florin Bugar.

Rămîne aşadar de văzut dacă Primăria Timişoara va continua demersurile pentru a genera în cele din urmă o renunţare din partea Ministerul Transporturilor la baza sportivă CFR, construită în secolul trecut de muncitori feroviari pentru uzul reprezentanţilor propriei bresle, situaţie în care administraţia locală ar putea dispune în ton cu nuanţele emise de primarul Nicolae Robu la o zi după cucerirea Superligii 2012 de către RCM mvt UV Timişoara, şi anume să-i cadorisească pe galben-negri cu gazonul din preajma liniilor ferate.

Iar din birouri, înapoi la… fotbal. Timişorencele pregătite de Florin Bugar se alătură astfel între cele mai bune 8 ale competiţiei K.O. lui FC Brazi, calificată după un 2-1 cu Viitorul 2010 Buzău, campioanei Olimpia Universitatea Tehnică Cluj (10-0 la Baia Mare) şi Universităţii Alexandria (3-2 cu Real Craiova), precum şi arădencelor de la UTA, mergînd mai departe pe seama abandonului Motorului Oradea.

De fapt, meciul disputat astăzi pe stadionul CFR, de la ora 11, şi pe reprize de vînt puternic şi ploaie, a fost devansat şi pe seama faptului că timişorencele stăteau în această penultimă rundă a turului în Liga 1, Seria Vest, rămasă de acum în doar 7 combatante prin retragerea Motorului, aspect valabil şi în cazul oaspetei Sporting Craiova, stând la ora aceleiaşi etape a şasea în Seria Sud, rămasă tot în 7 formaţii, şi cu cele din Bănie pe post de „lanternă roşie”, fără punct după 4 jocuri.

În atare situaţie, timişorencele s-au impus clar, logic şi meritat, cu 8-1 (3-0), Ozana Ababei marcînd 4 goluri, dintre care 3 în succesiune, în urma „dublei” lui Larisa Sîrbovan. Craiovencele au redus din handicap la scorul de 6-0, după care Manuela Voica şi Andreea Cojocaru au punctat şi ele pentru CFR.

CFR: Claudia Buză – Melisa Şodinca, Mihaela Durlă, Mihaela Molnar, Ozana Ababei – Manuela Voica, Ionela Voica, Andreea Cojocaru, Diana Buză – Larisa Sîrbovan, Georgiana Cornu. Pe bancă: Daniela Trancău, Florina Abrudan, Ramona Novotni, Sorina Munteanu.

Care era eliminată din trecuta ediţie în faza sferturilor de finală, cu 2-1, la Brazi, grupare prahoveană ce era ulterior spulberată de deţinătoarea trofeului, CFF Olimpia Cluj, cu un 10-0 în semifinale.

Antrenorul Florin Bugar a remarcat reuşita Larisei Sîrbovan, de a deschide scorul şi a adăuga o a doua reuşită puţine minute mai apoi, în condiţiile în care „dimineaţa la zece a sosit de la lotul naţional sub 19 ani”.

„Meciul a fost la discreţia noastră, nu s-a pus problema învingătorului. A fost de fapt un antrenament pentru etapa viitoare, disputat însă pe ploaie şi frig…”, a mai spus Bugar, a cărui echipă va evolua tot acasă duminica viitoare, 4 noiembrie, în deja prima rundă din retur (ora 13), devansată, împotriva celor de la CS Negrea Reşiţa, care a fost iniţial exclusă din competiţii, pentru neplata unui barem de arbitraj, fiind reprimită pe baza unor dovezi de plată oferite de cărăşeni.

Apoi, pe 11 noiembrie, CFR va juca ultima etapă din turul Seriei Vest tot pe teren propriu, cu CS Independenţa Baia Mare, aşteptînd totodată deja săptămîna viitoare tragerea la sorţi a sferturilor Cupei: „Suntem cap de serie iar jocurile vor avea probabil loc în 2013”, a conchis Bugar.

 

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CFR Timişoara, în trombă în sferturile Cupei României: 8-1!

  1. cstm spune:

    Felicitari pentru meci si rezultat. si multa bafta la castigarea cupei.

    Iar legat de echipa de rugby care sa joace pe stadion ar fi o idee, dar alaturi de echipele CFR-ului,
    si in NICI UN CAZ sa ii fie luat stadionul CFR-ului, sau redenumit sau alte prosti care sa intrerupa o traditie creata pe acel stadion unde initial a jucat Chinezul (tot o echipa a cailor ferate) continuand apoi traditia de echipa actuala care este una din cele mai vechi si importante din Timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = cinci

 


Ultimele articole din categoria Feminin: