CFR Timișoara smulge acasă un punct în prelungiri: 2-2 (1-2) cu CSȘ Târgoviște. FOTO + declarații Bugar, Tătăranu. Fortuna Becicherecu Mic egalează în Ardeal în minutul 90

Alb-vișiniile au salvat un punct pe teren propriu în prelungirile jocului disputat astăzi de la ora 11 în etapa a XV-a din Liga 1 de fotbal feminin, un semieșec în fața aceleiași formații de mijlocul clasamentului care o elimina pe 25 aprilie lângă Turnul Chindiei cu 4-2 din sferturile de finală ale Cupei României: CFR 1933 Timişoara – CSȘ Târgovişte 2-2 (1-2). În contrast, cealalaltă echipă timişeană din primul eșalon, Fortuna Becicherecu Mic, a încheiat la egalitate cu același 2-2, dar în deplasare la Prundu Bârgăului, unde a revenit de la 2-0, prin a reuşi să egaleze tocmai în ultimul minut de joc, grație lui Sucilă, după ce Abrudan reducea din handicap.

Chiar dacă meciul de pe arena CFR a fost dominat de gazde, timișorencele abia au izbutit egalarea în minutele de prelungire, rezultatul final nemulţumindu-l vădit pe antrenorul Florin Bugar, exasperat pe margine la mult prea numeroasele ratări ale alb-vișiniilor, chiar şi din careul de 6 metri. Bănățencele puteau tranșa disputa de la startul celei de-a doua jumătăți a returului în Liga 1 dar au risipit prea multe situaţii favorabile.

Și totuşi, inițial, reuşeau deschiderea scorului în minutul 28, prin Claudia Bistrian, direct din corner, cu largul concurs al portarului Neagu, care a scăpat mingea din mâini în plasă: 1-0.

Pe fondul dominării gazdelor, târgoviștencele au contraatacat rapid prin Maria Şoimu, care a plecat de la centrul terenului, a intrat în careu şi de la 12 metri a marcat cu latul pentru 1-1. Iar cu două minute înainte de pauză au înscris și golul doi, prin Mihaela Merlan, plecând cu un nesperat avantaj la cabine.

După pauză, acelaşi scenariu, gazdele ratând mult, iar dâmbovițencele șarjând pe contraatac. CSȘ putea puncta decisiv în două rânduri însă n-a făcut-o, iar cum roata se mai și învârte, cele care au înscris în cele din urmă au fost alb-vișiniile. De menţionat și că la mijlocul părții secunde, vreme de aproape 8 minute a plouat destul de tare pe arena de la Gara Mare, aproximativ din minutul 65.

Din nou a ieșit apoi la rampă Claudia Bistrian, în minutul 89, din corner, mingea lovind prima bară şi ricoșând în afara careului de joc. Dar în minutele de prelungiri feroviarele au smuls totuși punctul la care poate nici chiar ele deja nu mai prea sperau, aceeași Claudia Bistrian prinzând un şut de la marginea careului de 16 metri, la care portarul Neagu s-a bâlbâit împreună cu Mihaela Neacşu, mingea atingând-o şi intrând în plasă.

După gol s-a auzit fluierul final iar astfel a pierdut CFR două puncte preţioase acasă, abia smulgând unul la potou.

*

CFR Timişoara: Georgiana Dîrle – Elena Obrad (min. 55, Alice Cociuba), Adelina Ion, Claudia Bistrian, Denisa Heişu, Lidia Şuveţ, Manuela Voica, Maria Neacşu (min. 60, Nicoleta Kurja), Mihaela Molnar, Ozana Ababei, Ionela Voica.

Antrenor: Florin Bugar

CSȘ Târgovişte: Ruxandra Neagu – Mihaela Neacşu, Giorgiana Vasile, Florentina Ionescu, Ioana Ionescu, Ştefania Burcea, Mihaela Merlan, Alexandra Sfiea, Camelia Moraru, Andreea Uţă, Maria Şoimu.

Antrenor Mihai Tătăranu.

Pe bancă: Oana Gherasim, Adina Dorobanţu, Roxana Croitoru, Elena Nae, Melisa Buleandra, Denisa Palanta și Daniela Gurău.

A arbitrat o brigadă din Hunedoara cu Denis Haidiner la centru, asistat la cele două linii de asistenții Andrei Buda şi Alexandra Maier.

*

La cald…

Florin Bugar (antrenor CFR): ”A fost un joc nereuşit și sunt foarte dezamăgit de prestaţia noastră de astăzi. Mă pune tare rău pe gânduri, pentru că ceva nu facem bine şi nu e în regulă. Atitudinea fetelor, execuţiile lor din situaţii favorabile, au lăsat de dorit. Nu meritam victoria, chiar dacă am dominat. Am făcut multe greşeli şi nu vreau să iau parte la asemenea partide. Din păcate suntem părtași în situația aceasta, trebuie să schimbăm ceva, căci aşa nu se poate şi nu mergem pe drumul cel bun. Nu trebuie să repetăm aceste meciuri în care ratăm foarte mult, din păcate nu facem ceea ce trebuie nici la antrenamente, nici la jocuri. Felicit echipa oaspete pentru dăruire şi determinare”.

Mihai Tătăranu (antrenor CSȘ Târgovişte): ”Am ratat victoria, am fost egalați chiar la ultima fază a meciului, în minutele de prelungiri. Am făcut un meci mulţumitor, chiar dacă nu am avut trei titulare, fiind accidentate, le-am protejat, căci pe noi ne interesează Cupa României. Un joc bun făcut de noi, chiar dacă nu am ştiut să fructificăm acele două ocazii imense, singur cu portarul advers. În final a fost o greşeală care ne-a costat, cât o înfrângere acest punct. Totuşi, trebuie să-mi felicit fetele pentru efortul depus, iar dacă continuăm tot aşa eu sper ca obiectivul propus să-l îndeplinim, calificarea în finala Cupei României”.

Rezultatele etapei a XV-a, a șasea din retur, și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice. 

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sapte

 


Ultimele articole din categoria Feminin: