Unirea cu un penalty ratat şi eliminările, Chişoda cu golurile. Lavrenski: „Categoric, centralul Hristea nu va mai ajunge la Sânnicolau Mare”

Unirea Sânnicolau Mare a pierdut sîmbătă doar pentru a doua oară pe teren propriu de la promovarea în Divizia D Timiş, după ce a irosit un penalty pentru al doilea meci la rînd, nu doar de această ratare precum şi de două eliminări profitînd pentru a se impune pentru a treia oară în deplasare în ultimele 7 runde CS Chişoda, care-i suflă acum în ceafă, la două puncte în urmă.

Într-adevăr, CS Chişoda are o mult mai bună jumătate secundă de tur, materializată şi sîmbătă la Sânnicolau Mare, unde deja în minutul 9 Adrian Ilie a profitat de o indecizie a fundaşilor centrali localnici şi a marcat la colţul scurt, graţie însă şi insistenţei lui Magdaş, de la care balonul s-a rostogolit în calea marcatorului: 0-1.

Avea să fie un prim semnal al ambiţiilor chişozenilor de a pleca sub scut din vestul judeţului, speranţe pe care le împărtăşeau încă de la meciul precedent, şi care au fost concretizate graţie evoluţiei lui Ilie dar şi a travaliului lui Magdaş, zbătîndu-se în avanposturi, precum şi pe seama siguranţei conferite de reprofilatul Şadi Abu Lebda, acum în parteneriat central defensiv cu Viţan.

Ambele combatante ar fi putut scutura plasa într-un prim mitan în general echilibrat, dar după ce Furdean, singur cu portarul, a şutat slab în minutul 46, cînd ar fi putut a o desprinde pe CS Chişoda, Unirea a trecut la cîrma jocului, creîndu-şi oportunităţi pe care însă le-a ratat şi avînd în cele din urmă parte de un penalty, la o intervenţie a portarului Sîrbu în propriul careu de 16 metri. Toma Stoianov a fost însă ghicit de Sîrbu, care a prins în doi timpi, de lîngă bară, moment psihologic ce avea să cîntărească în economia partidei.

Iar Unirea nu doar că a ratat de pe punctul cu var, dar a rămas şi în inferioritate numerică, mai întîi în minutul 70, cînd Radu a văzut cel de-al doilea cartonaş galben, fiind eliminat din joc, iar apoi în minutul 75, imediat după marcarea celui de-al doilea gol de către chişozeni, cînd Rejep a văzut cartonaşul roşu, pe seama unor parlamentări cu arbitrul, care avea să acorde gazdelor în jocul de sîmbătă şi 5 cartonaşe galbene.

Minutul 75 avea să aducă într-adevăr golul 2 al oaspetei, rezultat însă în urma unei lovituri libere în favoarea gazdei Unirea, din jumătatea de teren a vizitatorilor. Furdean însă a recuperat iar Magdaş a iniţiat un contraatac pe care l-a finalizat Aldea: 0-2.

Încă un gol primit a fost dublat la deficit de un al doilea cartonaş roşu încasat, finalul, dezechilibrat numeric, aducîndu-i pe chişozeni în fericita situaţie de a mai înscrie.

Centralul Hristea a apreciat că Radu a comis o simulare în careul chişozean, eliminîndu-l pe jucătorul Unirii pentru un al doilea cartonaş galben şi neacordînd penalty.

„Un meci tipic pentru Unirea, cu ratări multe, inclusiv un penalty. Am ratat un penalty şi la Auto, şi acum. Spun că l-am jucat şi l-am dominat cap-coadă, cu 8 ocazii monumentale şi încă 3 situaţii în care am interpretat foarte greşit situaţia din teren, ceea ce a fost un pol negativ al echipei noastre, dar a mai fost şi un pol negativ de arbitraj, în special al centralului, care – cum să spun? – a fost slab. Am primit două cartonaşe roşii, ambele forţate de maniera de arbitraj, mai întîi la Radu, cînd se cuvenea de fapt un al doilea galben pentru portar, care era în picioare şi îşi făcea rugăciuni să nu primească un al doilea cartonaş galben, căci nu aveau portar de rezervă. A venit cel de-al doilea cartonaş roşu, pe aceeaşi manieră iritantă de arbitraj, după ce la primul gol a fost un fault în atac, talpă clară, cu piciorul ridicat la peste un metru de la sol, gol de 0-1. Ratăm penalty-ul, ceea ce a fost o mare greşeală a noastră, şi se face 0-2. Sigur că a deranjat maniera de arbitraj iar ceea ce s-a întîmplat astăzi e o lecţie pentru noi, pentru mine personal – să nu mai facem aceste greşeli, dar categoric centralul Hristea nu va mai ajunge la Sânnicolau Mare. Şi de ce spun asta? Pentru că este mai bine pentru el. Noi am dat dovadă de o foarte bună organizare, preîntîmpinînd prin firma de securitate, dar dacă eram un altfel de club cred că era rău pentru el! Oamenii au plecat foarte supăraţi de la stadion dar sper că prin ceea ce s-a întîmplat şi au văzut îi va determina să mai vină în număr mai mare, să înţeleagă să-şi încurajeze echipa. Am pierdut pe mîna noastră dar şi datorită arbitrajului…”, ne-a spus Slobodan Lavrenski, preşedinte al CS Unirea.

„Consider că ne-am impus just, după un meci echilibrat, în care arbitrajul a fost bun prin faptul că nu a cedat presiunii induse de gazde. A fost un meci destul de interesant. Am înţeles că gazdele acuză vehement arbitrajul iar la final ar fi fost ceva bruscări pe tunelul spre vestiare…”, ne-a spus la final Adrian Rus, delegat al oaspetei din Chişoda.

Unirea Sânnicolau Mare: Sitaru – Ghinescu (69, Mihoc), Miron, Rejep, Tache – Galea, Stoianov, Telecican, Negru (55, Crişan) – Radu, Sîrbu (78, Florescu).

Pe bancă: Timiş (un portar din generaţia 1998) – Dragodan, Oancea.

Chişoda: Sîrbu – Petruş, Abu-Lebda, Viţan, Vereşteanu (Golea) – Furdean, Glodean (Ilcău), Aldea, Ilie – Magdaş (Sava), Gherman (Asoltanei).

Pe bancă: Vasîncă, Danciu.

Au arbitrat: Hristea – Martinovici, Samfescu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 32

 


Alte articole legate de acest subiect: